Συνελήφθη ο Ράντοβαν Κάρατζιτς! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Συνελήφθη ο Ράντοβαν Κάρατζιτς!


*12.40'πμ.
Έκτακτη επικαιρότητα*

Συνελήφθη απόψε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Σερβία.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και θα προσαχθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Η σύλληψή του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων έγινε απ΄τις Σερβικές δυνάμεις ασφαλείας.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται μεταξύ άλλων και για τη σφαγή της Σρεμπρενίτσα που θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη απ΄τον Β'παγκόσμιο πόλεμο και μετά.
Μπορεί για μεγάλο κομμάτι του Σερβικού λαού να παραμένει ένας ήρωας των Γιουγκοσλαβικών πολέμων της δεκαετίας του '90,η σύλληψή του όμως-και μάλιστα από Σερβικές δυνάμεις την ώρα που είχαν αποτύχει να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν όλες οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που τον καταδίωκαν όλα αυτά τα χρόνια- θα δώσει ώθηση στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ καθώς είχε τεθεί απ τη διεθνή κοινότητα ο άτυπος όρος της σύλληψης του καθώς και του έταιρου οπλαρχηγού Ρ.Μλάντιτς.

Ο Κάρατζιτς παραμένει όμως "η πλέον μισητή προσωπικότητα" για τους μουσουλμάνους και τους Κροάτες, που από κοινού συνθέτουν την πλειοψηφία της Βοσνίας,. Η πολιτική του όταν ήταν στην εξουσία οδήγησε στην απέλαση όλων των μη Σέρβων από το ήμισυ των βοσνιακών εδαφών και στην τριετή κατάληψη του Σεράγεβο, στη διάρκεια της οποίας χάθηκαν έως και 10.000 άτομα.

**Στους δρόμους οι Βόσνιοι! (** Προστέθηκε αργότερα 2:17' πμ**)
O Zlatko Lagumdzija,πρώην πρωθυπουργός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης,μιλώντας πριν από λίγα λεπτά στο CNN δήλωσε πως
"οι κάτοικοι του Σεράγεβο και άλλων πόλεων της χώρας παρά την καταρρακτώδη βροχή και το περασμένο της ώρας έχουν βγει στους δρόμους όλης της χώρας πανυγηρίζοντας σαν να έχουν κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε..!
Greece-Salonika

13 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.
    ΑΝ Η ΕΡΕΥΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ,
    ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ,
    ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ.
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε απ'το πρωί πάλι αναλύσεις των -ειδικών σε όλα- δημοσιογράφων σε όλα τα κανάλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανοησία έχει και τα όρια της.
    Σε λίγο θα μας πούνε ότι για τα γεγονότα της Βοσνίας υπεύθυνοι είναι μερικοί Έλληνες που βρέθηκαν εκεί.
    Ο δε 2.09 το χαίρεται που ίσως και κάποιοι Έλληνες βρεθούν στο ποιο αντικειμενικό δικαστήριο του κόσμου -Χάγης- για να λογοδοτήσουν.
    Μάλλον δεν διάβασε τις δηλώσεις της Del Ponte που της ζήτησαν να σωπάσει.
    Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη αλλά προς όλες τις πλευρές.
    Η ιστορία όμως λέει ότι οι νικητές έχουν δίκαιο και γράφουν την ιστορία όπως θέλουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι ΨΕΥΤΟπαλληκαραδες;Αφου πολεμησαν και εβαλαν αρα το κεφαλι τους στον τορβα, ειναι παλληκαρια, οχι μαγκες του πληκτρολογιου, σαν και σενα.
    Το αν συμφωνεις εσυ, για το λογο που πολεμησαν, με αφηνει παγερα αδιαφορο.
    Ευχομαι, να μην φτασουμε στο σημειο, να εχουμε τα ιδια και δω, οσον αφορα στους λογους για τους οποιους εγινε εκεινος ο πολεμος.(Με τοσους Αλβανους να κυκλοφορουν στην Ελλαδα μη καταγεγραμμενοι και ασυδοτοι).
    Γιατι οι Σερβοι, δεν ηταν τρελλοι, να ξεκινησουν εναν πολεμο, ετσι, για πλακα.Αναγκαστηκαν, απο τη συμπεριφορα των Αλβανων, που ηθελαν μεγαλεια, γιατι ενω πηγαν της προσκολλησεως,(καλη ωρα οπως κι εδω), και κανοντας 5-6 παιδια ο καθενας, μετα απο λιγα χρονια, εγιναν πλειοψηφια στην περιοχη και ηθελαν τα δικα τους.
    Ετσι ο Μιλοσεβιτς, νομιζε οτι θα κανει κατι ριζικο να τους σταματησει, αλλα την πατησε.
    Δεν καταλαβε οτι ηταν πολυ πιο εξυπνοι απ αυτον.Ετσι, και χρησιμοποιωντας ολα τα μεσα, αο τα ΜΜΕ, μεχρι τα χρηματα των Αμερικανοαλβανων, καταφεραν να τους παρουν τα σωβρακα.
    Της Ευρωπης βεβαια κοιταζουσας απο την αλλη μερια στην αρχη και στελνοντας αεροπλανα και στρατο στη συνεχεια.
    Τωρα, για τα διαφορα εκτροπα που εγιναν, τωρα δεν ξερω ακομα εαν και τι ακριβως εγινε, γιατι οι Αλβανοι, ειναι μανουλες,στο να παρουσιαζουν το ασπρο,μαυρο.
    Εχει γραφτει ξανα, η ιστορια μιας Καναδης δημοσιραφας, που την πατησε απο τους Αλβανους και εγραψε μια δακρυβρεκτη ιστορια, με νεκρους βασανα και δε συμμαζευεται και οταν τελειωσε ο πολεμος και πηγε να επισκεφτει το σπιτι των "φιλων" της, Αλβανων, που της ειχαν πει το "ραμα", ειδε με εκπληξη και τρομο τον "πεθαμενο", οπως της ειχαν πει, να της ανοιγει την πορτα του σπιτιου.
    Και οταν ρωτησε, μα τι μου λεγατε λοιπον;Εκεινοι απηντησαν ψυχρα.
    "Μα σου λεγαμε ψεμματα".
    Βεβαια, γυρισε πισω στον Καναδα και την ξαναγραψε την ιστορια, αλλα το πουλακι, ειχε πεταξει.
    Η Σερβια, ειχε κομματιαστει και οι Αλβανοι, ειχαν κερδισει.
    Γι αυτο, πριν ξαναγραψουν χαζομαρες μερικοι, ας κοιταξουν και λιγο απο πισω τους, μηπως ερχεται τιποτα με τη μορφη καποιου Αλβανικου αγγουριου, να τους μπει στον κωλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα υπάρξει Ελληνική εμπλοκή στην εξέλιξη της ανάκρισης.
    H Σρεμπρένιτσα κατέχει ιδιαίτερη θέση στα ελληνικά τεκταινόμενα. Είναι το σημείο που συναντώνται οι ιδεοληψίες του πατριωτισμού, του θρησκευτικού ορθόδοξου φανατισμού και του δογματικού αντιιμπεριαλισμού με τις παράνομες μπίζνες, τον εύκολο πλουτισμό, τη τζάμπα μαγκιά. Για την πλήρη κατανόηση του φαινομένου πρέπει να ανατρέξει κανείς στο βιβλίο "Ανίερη συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς" του Τάκη Μίχα.
    Έλληνες εθελοντές μπήκαν μαζί με Σερβοβόσνιους στη Σρεμπρένιτσα ανενόχλητοι, χωρίς μάχη, αφού οι κυανόκρανοι Ολλανδοί υπερασπιστές της την εγκατέλειψαν. Άνανδρα όπως μπήκαν, άνανδρα έσφαξαν άμαχους πολίτες, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των ίδιων και από τις εφημερίδες της εποχής. "Οι Έλληνες παραστρατιωτικοί και οι Σέρβοι που πολεμούσαν μαζί γιόρτασαν την απόσυρση των δυνάμεων του ΟΗΕ", έγραφε το "Έθνος". Μάταια ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος διέψευδε την ύψωση μιας ελληνικής σημαίας στην κατακτημένη Σρεμπρένιτσα. Οι ατιμωτικές φωτογραφίες διαψεύδουν τη διάψευση. "Νιώθαμε ικανοποίηση όταν σκοτώναμε μουσουλμάνους" δηλώνουν επωνύμως δυο εθελοντές στον Στέλιο Βραδέλη ("Ταχυδρόμος", 13.11.2004).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 22 Ιούλιος 2008 2:09 πμ

    ENNOEIS ME TIN VOHTHEIA APO "ELLHNES" ETHNOPRODOTES
    POU KANOUN TO PAN NA KATASTREPSOUN TIN ELLADA KAI TOUS ELLINES.

    MATHAINOUME SIGA-SIGA NA SAS ANAGNORIZOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:35

    ESY ME AYTO TO PLEURO NA KOIMASAI!

    KAMMIA EMBLOKI TIS ELLADAS STIN YUGOSLAVIA!

    To 8ema exei idei ereuni8ei kai einai an8rakas o 8ysauros!
    Oi mia xoufta pou bre8ikan ekei itan mageiroi gia to sysitio!!!!

    H malakia orismenwn ili8iwn den exei oria!

    Kai enow esena 11:35!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kai i embloki gia tin Serbrenica pou 8a apokalipsei o Karatzits 8 kanei tin Europaiki enwsi kai idika tin Ollandia na psaxnei na brei tripa na kriftei!!!!!

    Mia kai 8a apokalipsei tin synergeia twn KYANOKRANWN OLLANDWN me tous Serbous!

    Yparxoun kai fotografies ili8ie 11:35 pou ta pinoun me to Mladic AFOU exei ginei to makeleio!

    GROSS DERELICTION IN DUTY!

    opws to lene edo oi ntopioi!


    Xaivaaaaaniaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ,ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ .

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ .

    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ .

    ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε σαν δεν ντρεπονται,*(ντρεπονται τα βουβαλια;),που πιασαν τον εγκληματια Καραζιτς και ολα θα παν καλα!Ο Ντεκτας δεν ειναι εγκληματιας,ο υπουργος γεωργιας του παρακρατους των τουρκων στην Κυπρο που σκοτωσε εν ψυχρο τον ΣΟΛΩΜΟ αθωος, Μπους-Μπλερ που ταχα μου ταχα μου το Ιρακ ειχε πυρηνικα και οπλα μαζικης καταστροφης και σκοτωσαν 150 χιλιαδες κοσμο, ο δικτακτορας ΜΟΥΣΑΡΑΦ;,τι να λεμε τωρα.Δεν υπαρχει πλεον ελπιδα, οι λαοι λουφαζουν κατω απο την πιεση της καθημερινης τρελας και ειναι σχεδον αδυνατο να αντιδρασουν.ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ θα δικασουν τον "τρομοκρατη" στο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.Τι λεει η κυρια ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ πρωην προεδρος του δικαστηριου που την εκανε με ελαφρα πηδηματακια για Αργεντινη;ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share