Η σύλληψη Κάρατζιτς στέλνει τη Σερβία στην Ευρωπαική Ένωση; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Η σύλληψη Κάρατζιτς στέλνει τη Σερβία στην Ευρωπαική Ένωση;

Η σύλληψη του Ρ.Κάρατζιτς θα οδηγήσει άμεσα τη Σερβία στην Ευρωπαική οικογένεια καθώς οι Σέρβοι ελπίζουν πως θα έχουν λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας πριν το τέλος του χρόνου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς, ανέφερε προχθές -δύο μόλις 24ωρα πριν την ανακοίνωση της σύλληψης Κάρατζιτς- ότι"η πρόθεση της Σερβίας να λάβει, μέχρι το τέλος του 2008, καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει υψηλή διπλωματική εκπροσώπηση σε όλες τις χώρες ακόμη και σε εκείνες που αναγνώρισαν το Κόσοβο"και πρανήγγειλε την επιστροφή των πρεσβευτών που ανακλήθηκαν από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αναγνώρισαν το Κόσοβο!
Αν δεχτούμε ως αληθή τον ισχυρισμό του δικηγόρου του κ.Κάρατζιτς "πως η σύλληψή του έγινε την περασμένη Παρασκευή αλλά ανακοινώθηκε χθες " αντιλαμβανόμαστε πως οι δηλώσεις του Υπ.Εξωτερικών έγιναν αφού ο σερβοβόσνιος ηγέτης είχε συλληφθεί και αυτό δίνει ιδιαίτερο νόημα στα λεγόμενά του.
Ο κ. Γέρεμιτς δήλωσε επίσης ότι στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα προτείνει αναθεώρηση του σχεδίου δράσης που έθεσε σε εφαρμογή η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο κ. Βουκ Γέρεμιτς μάλιστα διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή δεν θα αφορά χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο και δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Μπορεί το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του πρώην πρωθυπουργού, κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα,να καταδίκασε την πρόθεση του υπουργού Εξωτερικών να αποκαταστήσει πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο χαρακτηρίζοντας τη "συνθηκολόγηση" η κυβέρνηση του Μπ.Τάντιτς όμως φαίνεται αποφασισμένη να βαδίσει τον δρόμο προς την Ευρώπη όποιο κι αν είναι το τίμημα.
Το κυριότερο εμπόδιο ήταν αυτό της σύλληψης των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου Μλάντιτς και Κάρατζιτς.
Όλα δείχνουν πως και η σύλληψη του δεύτερου καταζητούμενου Ρ.Μλάντιτς.Μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Αμερικανός πρέσβης, αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου, κ. Κλιντ Γουίλιαμσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Oslobodjenje" του Σαράγεβο είχε δηλώσει πως "ολες οι πληροφορίες που έχουμε λάβει πρόσφατα δείχνουν ότι ο Κάρατζιτς βρίσκεται στη Σερβία, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι και ο Ράτκο Μλάντιτς βρίσκεται, επίσης, σε σερβικό έδαφος".Υπενθύμισε επίσης ότι η "σερβική κυβέρνηση επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με το διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης",ενώ τόνισε ότι ο Σέρβος πρόεδρος, κ. Μπόρις Τάντιτς, τον διαβεβαίωσε ότι "θέλει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων.."
Greece-Salonika
.
**Προστέθηκε αργότερα 12:26'μμ**
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Βέλιγράδι οι Σερβικές αρχές έδωσαν μερικές λεπτομέρειες για τη σύλληψη του κ.Κάρατζιτς.
Εντύπωση προκάλεσε πως ο πρώην Σερβοβόσνιος ηγέτης είχε αλλάξει ταυτότητα και εργαζόταν κανονικά ως γιατρός σε περιοχή κοντά στη Σερβική πρωτεύουσα!
Έδωσαν μάλιστα και μια πρόσφατη φωτογραφία ("κλικ" για μεγέθυνση) του πραγματικά αγνώριστου Ρ.Κάρατζιτς στην οποία εμφανίζεται με άσπρη μακριά γενειάδα και γυαλιά..

22 σχόλια:

  1. as plhrwsoun prwta gia to olo to aimatokylisma twn Balkaniwn oi Servoi filoi mas kai meta na oneireyontai eurwpes kai megaleia.
    ola eginan eks aitias tou dikou tous Milosevits.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. as plhrwsoun prwta gia to olo to aimatokylisma twn Balkaniwn oi Servoi filoi mas kai meta na oneireyontai eurwpes kai megaleia.
    ola eginan eks aitias tou dikou tous Milosevits.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα υπάρξει Ελληνική εμπλοκή στην εξέλιξη της ανάκρισης.
    H Σρεμπρένιτσα κατέχει ιδιαίτερη θέση στα ελληνικά τεκταινόμενα. Είναι το σημείο που συναντώνται οι ιδεοληψίες του πατριωτισμού, του θρησκευτικού ορθόδοξου φανατισμού και του δογματικού αντιιμπεριαλισμού με τις παράνομες μπίζνες, τον εύκολο πλουτισμό, τη τζάμπα μαγκιά. Για την πλήρη κατανόηση του φαινομένου πρέπει να ανατρέξει κανείς στο βιβλίο "Ανίερη συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς" του Τάκη Μίχα.




    Έλληνες εθελοντές μπήκαν μαζί με Σερβοβόσνιους στη Σρεμπρένιτσα ανενόχλητοι, χωρίς μάχη, αφού οι κυανόκρανοι Ολλανδοί υπερασπιστές της την εγκατέλειψαν. Άνανδρα όπως μπήκαν, άνανδρα έσφαξαν άμαχους πολίτες, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των ίδιων και από τις εφημερίδες της εποχής. "Οι Έλληνες παραστρατιωτικοί και οι Σέρβοι που πολεμούσαν μαζί γιόρτασαν την απόσυρση των δυνάμεων του ΟΗΕ", έγραφε το "Έθνος". Μάταια ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος διέψευδε την ύψωση μιας ελληνικής σημαίας στην κατακτημένη Σρεμπρένιτσα. Οι ατιμωτικές φωτογραφίες διαψεύδουν τη διάψευση. "Νιώθαμε ικανοποίηση όταν σκοτώναμε μουσουλμάνους" δηλώνουν επωνύμως δυο εθελοντές στον Στέλιο Βραδέλη ("Ταχυδρόμος", 13.11.2004).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ (Independent) γράφει στις 29 Ιουνίου ότι οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισαν οι Έλληνες εθελοντές στη σφαγή των μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα. Εάν επιβεβαιωθεί η ανάμιξη Ελλήνων εθελοντών στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα η Αθήνα θα βρεθεί σε αμηχανία, γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Η Ελλάδα ήταν στενός σύμμαχος του καθεστώτος Μιλόσεβιτς στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, όμως η ανάμιξη των Ελλήνων παραστρατιωτικών στις μάχες με τους Σερβοβόσνιους δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί», αναφέρει το άρθρο.
    Η εφημερίδα επικαλούμενη έκθεση της ολλανδικής κυβέρνησης αναφέρει ότι η ελληνική μονάδα των εθελοντών ύψωσε την ελληνική σημαία στην πόλη της Σρεμπρένιτσα αμέσως μετά την πτώση της. Το κείμενο αναφέρει ακόμα ότι τέσσερις από τους Έλληνες παραστρατιωτικούς έλαβαν παράσημα ανδρείας από τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα η ολλανδική κυβέρνηση έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έστελνε όπλα στους Σερβοβόσνιους αψηφώντας τις σχετικές κυρώσεις.
    «Η έρευνα μπορεί να αποδειχθεί χείμαρρος για την Ελλάδα, η οποία παρά την αργοπορημένη αποστασιοποίησή της από τον κ. Μιλόσεβιτς δεν έχει κάνει και πολλά για να αποδείξει τη δική της συμβολή στην χειρότερη έκφραση του σέρβικου εθνικισμού την δεκαετία του ‘90», γράφει η Ιντιπέντεντ. Η Ελλάδα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, έχει στο παρελθόν αγνοήσει αιτήματα για διερεύνηση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χασάπης Ράντοβαν Κάρατζιτς αλώνιζε τα στάδια της Αθήνας, πάνω στα χέρια ενθουσιασμένων οπαδών, αποδεκτός από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
    O NΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ(τότε υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας) δήλωνε ότι ο μοναδικός λόγος της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή ήταν να σβηστεί η Σερβία από τον χάρτη, πολιτικά και στρατιωτικά, έτσι ώστε να στερηθεί η Ρωσία τον μοναδικό ευρωπαϊκό της σύμμαχο(!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος θέλει να μπει στο νεοταξίτικο μπουρδέλο που λέγεται ΕΕ, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να καταδώσει, να προδώσει, να ρουφιανέψει. Διαφορετικά, δεν γίνεται δεκτός, διότι δεν κολλά στο νεοταξίτικο μοντέλο, που θέλει ανδρείκελα χωρίς εθνική συνείδηση, μακριά από πατριωτισμούς και άλλα τέτοια ρετρό. Χαρά εξέφρασε και η Μπακογιαννή (αλίμονο δα!), το παιδί του αρχιτσάτσου των Αμερικάνων στην Ελλάδα.

    Για μας, τους πατριώτες και εθνικιστές, ο Κάρατζιτς είναι και θα παραμείνει φωτεινό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπόρις Τάντιτς,

    Ο Ιούδας είχε μία κάποια αξιοπρέπεια και πήγε και κρεμάστηκε, εσύ; Εσύ έδωσες κώλο στην ΕΕ για πόσα αργύρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EXEI GRAFTEI OTI H CIA XRIMATODOTOUSE TOUS ALVANOUS TROMOKRATES TOU KLA.

    TO KOSOVO KAI H KATASTROFH THS SERVIAS HTAN TO BLUE PRINT THS NEAS TAKSIS

    GIA EKFOVISMO TON EYROPAIKON KRATON KAI TIN ARXI THS BALKANOPOIHSIS THS PERIOXIS.

    EPOMENO KOSOVO H ELLINIKI MAKEDONIA, BOREIA KYPROS, NHSIA TOU AIGAIOU KONTA STA TOURKIKA PARALIA (H EYROPI KAI H AMERIKH EXOUN HDH ANAGNORISEI TOURKIKES/"MAKEDONIKES" MEIONOTITES SE AFTA TA MERH)

    TO SXEDIO PROXOREI

    POIES XORES ANAGNORISAN TO KOSOVO

    United States (February 18, 2008)
    France (EU) (February 18, 2008)
    Afghanistan (February 18, 2008)
    Albania (February 18, 2008)
    Turkey(February 18, 2008)
    United Kingdom (EU) (February 18, 2008)

    Australia (February 19, 2008
    Senegal (February 19, 2008)
    Germany (EU) (February 20, 2008)
    Latvia (EU) (February 20, 2008)
    Denmark (EU) (February 21, 2008)
    Estonia (EU) (February 21, 2008)
    Italy (EU) (February 21, 2008)
    MLuxembourg (EU) (February 21, 2008)
    Peru (February 22, 2008)
    Belgium (EU) (February 24, 2008)
    Poland (EU) (February 26, 2008)
    Switzerland R (February 27, 2008)
    Austria (EU) (February 27, 2008)
    Ireland (EU) (February 29, 2008)
    Sweden (EU) (March 4, 2008)
    Netherlands (EU) (March 4, 2008)
    Iceland (March 5, 2008)
    Slovenia (EU) (March 5, 2008)
    Finland (EU) (March 7, 2008)
    Japan (March 18, 2008)
    Canada(March 18, 2008)
    Monaco (March 19, 2008)
    Hungary (EU) (March 19, 2008)
    Croatia (March 19, 2008)
    Bulgaria (EU) (March 20, 2008)
    Liechtenstein R(March 25, 2008)
    Korea, Rep. R(March 28, 2008)
    Norway (March 28, 2008)
    Marshall Islands (April 17, 2008)
    Nauru (April 23, 2008)
    Burkina Faso (April 24, 2008)
    Lithuania (EU) (May 6, 2008)
    San Marino (May 11, 2008)
    Czech Republic (EU) (May 21, 2008)
    Liberia (May 30, 2008)
    Sierra Leone (June 13, 2008)

    XORES POU THA ANAGNORISOUN TO KOSOVO
    Bangladesh- Announcement
    Macedonia- Announcement
    Malaysia- Announcement
    Malta -Announcement
    Pakistan- Announcement
    Portugal- Announcement
    Saudi Arabia -Announcement
    Bahrain -Announcement
    Montenegro -Announcement
    Armenia -Announcement
    Georgia- Announcement
    Greece -Announcement

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. άνανδρα έσφαξαν άμαχους πολίτες, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των ίδιων και από τις εφημερίδες της

    Πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία γιαυτό ούτε και γράφηκε σε καμμια εφημερίδα.
    Εκείνο που έγινε ήταν η ανυψωση της ελληνικής σημαίας στην πόλη.Αλλά η ύψωση σημαίας δεν ειναι έγκλημα πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. anonyme 1:03, tin FYROM tin anagnorizeis os "Macedonia"?!?!?!?!?

    Kai meta mas enoxlei pou oi alloi anagnorizoun to Kosovo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:34, 11:38, 11:41

    Persina xina stafilia kai malies sto tetragwno!
    Apo auto to pleuro na koimasai kai kales oneeiroxeis opade tou Tressa-Mixa

    Briskomai stin Agglia kai se pleiroforw oti ta peri Ellinikis emblokis exoun ideo ginei koskino edw kai einai an8rakas o 8usauros pou oneireuosastai apaprtides!

    Kammia Elliniki embloki stin Yugoslavia!

    Anti8eta gia ta egklimata polemou twm HPA kai allwn kalo8elitwn kata amaxwn (bomardismoi stin Sevia , tileorasi) e8noka8arseis stin Kroatia kai Kossovo, biaiai allagi synorwn poios 8a plirwsei Ke mis8ofore tis neas Taxis!

    Kai en pasei periptwsi poli asxoli8ikame me tin Yugoslavia kalo einai na taktopoiisoume ta tou spitiou mas! H auli mas eina gemati me polla parasita!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kia na min xehname tin atomiki parousia plei8ous Germanwn, Egglezwn, Arabwn, Albanwn, 'Makedonwn' (ahahhahaha), Australwn, Kanadezwn Israilinwn Iralndwn klp sto pleuro twn diaforwn parataxewn.


    En telei i Elliniki symetoxi itan amelitea!!!!

    An8rakes o 8ysauros Ke Malako-Mixa kai supporters!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τα εγκληματα των κροατων και βοσνιων μουσουλμανουν θα συλλαβουν κανεναν?Ή θα τα περασουν στο ντουκου οπως εκαναν και στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο,οταν οι "καλοι κροατες" εσφαζαν εκατονταδες χιλιαδες σερβους με τις ευλογιες του Παπα και του Χιτλερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η καφετζού του Τουρκικού ΥΠΕΞ Μπακογιάν-Χανούμ, πρώτη πρώτη και ξελιγωμένα χαμογελαστή έσπευσε να χαιρετήσει την σύλληψη Κάραζιτς. Αξίωμα. Οι ανά τον κόσμο ενδοτικοί και πρόθυμοι να συνθηκολογήσουν μόλις τους κάνουν "μπου" αντιπαθούν τους ανά τον κόσμο πατριώτες. Πιστεύει ότι με αυτά και με κείνα (Δλώσεις περί αντιπυραυλικήε ασπίδας ΗΠΑ) θα γίνει αρεστή στους Αμερικάνους και στον Τούρκο έπιβήτορα να την κάνουν μπσαμπακάνισα στην Ελλάδα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝ-ΧΑΝΟΥΜ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 22 Ιούλιος 2008 1:42 μμ

    Skopianos?

    to fyrom emeis oi Ellines den tha to angnorisoume POTE os Makedonia. giati apla den einai.

    H Makedonia einai perioxi tis Elladas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. oso gia tin anagnorisi tou Kosovou apo tin Ellada

    DEN EXEI GINEI AKOMA

    kai ton logo to exei o Ellinikos laos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολλοι πρακτορες μαζευτηκαν εδω μεσα
    Ακου Μιχας!me 11:34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δόλια απάτη κατά των γενοκτονημένων Σέρβων, την οποία διαδίδουν πουλημένα ΜΜΕ και διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί:
    Γράφει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Νταϊάνα Τζονστόουν.
    "Η σημερινή κατάσταση, γράφει ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προετοιμασίας κέντρων στα οποία συνεργάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικοί, πολιτικοί, σχεδιαστές και δημοσιογράφοι. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η CIA είχε οργανώσει ένα κέντρο εκπαίδευσης Κοσσοβάρων εθνικιστών και έναν ισχυρό μηχανισμό προπαγάνδας επί Αλβανικού εδάφους. Κατά την διάρκεια του 1999 η δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε επί του Κοσσόβου στην Αμερικανική βάση Καμπ Μποντστιλ. Κεντρικός στόχος ήταν να προετοιμαστεί η Διεθνής Κοινή γνώμη έτσι ώστε να αποδεχτεί αυτή το Κόσσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.. Μάλιστα όσοι δημοσιογράφοι δεν ήταν συνεργάσιμοι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, απομακρύνθηκαν, ή έχασαν την δουλειά τους στο μέσο που εργάζονταν. Αντιθέτως παρέμειναν όσοι με ψευδή και συκοφαντικά κείμενα καθιστούσαν τον αρχηγό των Σέρβων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δολοφόνο του λαού του και των Κοσσοβάρων. Μεταξύ αυτών και ο Ρότζερ Κοέν ο οποίος έφτασε να βάλει στο στόμα του Σέρβου ηγέτη λόγια που ποτέ δεν είχε εκστομίσει και πράξεις δολοφονικές στις οποίες ποτέ δεν είχε προβεί..Σήμερα χρόνια μετά μάθαμε από τους ίδιους του Κοσσοβάρους πως κατ’ εντολή των Αμερικανών επιτίθονταν στα αστυνομικά τμήματα της Πρίστινα για να την προκαλέσουν την βίαιη αντίδραση των Σέρβων.»
    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=39141592,61095896,47044184
    Ούτε ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ούτε η Σερβική Αστυνομία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ή τον πόλεμο της Βοσνίας. Αυτό παραδέχονται ακόμα και οι γραπτές αναφορές των κρατών του ΝΑΤΟ. Στην κύρια αναφορά της Δανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2001, ξεκάθαρα αναφέρεται: «Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι δραστηριότητα έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Βελιγράδι, ούτε σε βαθμό πολιτικής, ούτε και στρατιωτικής συνεργασίας.»
    Αντιθέτως με ό,τι θέλει ο κατήγορος να πιστέψουμε, οι προσπάθειες του προέδρου Μιλόσεβιτς, κατευθύνθηκαν αποκλειστικά προς την εξεύρεση σταθερότητας και ειρήνης. Αντιθέτως από το να δώσει διαταγές για μαζική σφαγή, οι προθέσεις του Μιλόσεβιτς προς τους Μουσουλμάνους της Σρεμπρένιτσα, αποδεικνύονται από την απόφασή του να παράσχει σανίδα σωτηρίας σε 1.000 Μουσουλμάνους μαχητές της Σρεμπρένιτσα που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Ντρίνα. Με πρόταση του Κάρλ Μπίλτ, ο Μιλόσεβιτς είχε παράσχει σε αυτούς τους στρατιώτες καταφύγιο και ασφαλή διάδρομο διαφυγής προς την Ουγγαρία.
    Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο παραμένει κρυμμένο από την κοινή γνώμη, είναι το γεγονός ότι οι Γιουγκοσλαβικές αρχές είχαν συλλάβει αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση του Ντράζεν Ερντέμοβιτς, ενός Κροάτη, που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε εκτελέσει πάνω από εκατό άτομα. Συνελήφθη στο Νόβι Σάντ της Σερβίας, το 1996 και καταδικάστηκε με κατηγορίες για δολοφονίες και εγκλήματα πολέμου. Αντιμετωπίζοντας την καταδικαστική απόφαση της Γιουγκοσλαβίας, απαίτησε την έκδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως Κροάτης πολίτης. Το δικαστήριο της Χάγης τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και του παραχώρησε πρόωρη αποφυλάκιση και νέα ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς συνέλαβε πολλά μέλη της μονάδας του Ερντέμοβιτς, αλλά αυτοί άξαφνα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι από την επόμενη δυτικόφιλη κυβέρνηση μετά τον Οκτώβριο του 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δόλια απάτη κατά των γενοκτονημένων Σέρβων, την οποία διαδίδουν πουλημένα ΜΜΕ και διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί αριστεροί φασίστες:
    Η "δίκαιη δίκη" του Κάρατζιτς, μάλλον θα καταλήξει στην καταδίκη του σε ισόβια. Εκεί το πάει η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ αυτοκρατορία...
    Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως, το γεγονός ότι ο "χασάπης των Σκοπίων", σφαγέας Λιούμπε Μποσκόσκι, απελευθερώθηκε, με περίεργες διαδικασίες, έγινε δεκτός με τιμές ήρωα από το VMRO των Σκοπίων και προαλείφεται και για Πρόεδρος των Σκοπίων. Ο σφαγέας!!! Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι ένας αποδεδειγμένα ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ο Κενάν Ακίν, ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού, όχι μόνο δεν προσήχθη σε κανένα "διεθνές" δικαστήριο, αλλά έγινε και "υπουργός" του ψευδοκράτους της ΤΔΒΚ.
    Γράφει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Νταϊάνα Τζονστόουν.
    "Η σημερινή κατάσταση, γράφει ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προετοιμασίας κέντρων στα οποία συνεργάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικοί, πολιτικοί, σχεδιαστές και δημοσιογράφοι. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η CIA είχε οργανώσει ένα κέντρο εκπαίδευσης Κοσσοβάρων εθνικιστών και έναν ισχυρό μηχανισμό προπαγάνδας επί Αλβανικού εδάφους. Κατά την διάρκεια του 1999 η δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε επί του Κοσσόβου στην Αμερικανική βάση Καμπ Μποντστιλ. Κεντρικός στόχος ήταν να προετοιμαστεί η Διεθνής Κοινή γνώμη έτσι ώστε να αποδεχτεί αυτή το Κόσσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.. Μάλιστα όσοι δημοσιογράφοι δεν ήταν συνεργάσιμοι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, απομακρύνθηκαν, ή έχασαν την δουλειά τους στο μέσο που εργάζονταν. Αντιθέτως παρέμειναν όσοι με ψευδή και συκοφαντικά κείμενα καθιστούσαν τον αρχηγό των Σέρβων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δολοφόνο του λαού του και των Κοσσοβάρων. Μεταξύ αυτών και ο Ρότζερ Κοέν ο οποίος έφτασε να βάλει στο στόμα του Σέρβου ηγέτη λόγια που ποτέ δεν είχε εκστομίσει και πράξεις δολοφονικές στις οποίες ποτέ δεν είχε προβεί..Σήμερα χρόνια μετά μάθαμε από τους ίδιους του Κοσσοβάρους πως κατ’ εντολή των Αμερικανών επιτίθονταν στα αστυνομικά τμήματα της Πρίστινα για να την προκαλέσουν την βίαιη αντίδραση των Σέρβων.»
    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=39141592,61095896,47044184
    Ούτε ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ούτε η Σερβική Αστυνομία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ή τον πόλεμο της Βοσνίας. Αυτό παραδέχονται ακόμα και οι γραπτές αναφορές των κρατών του ΝΑΤΟ. Στην κύρια αναφορά της Δανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2001, ξεκάθαρα αναφέρεται: «Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι δραστηριότητα έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Βελιγράδι, ούτε σε βαθμό πολιτικής, ούτε και στρατιωτικής συνεργασίας.»
    Αντιθέτως με ό,τι θέλει ο κατήγορος να πιστέψουμε, οι προσπάθειες του προέδρου Μιλόσεβιτς, κατευθύνθηκαν αποκλειστικά προς την εξεύρεση σταθερότητας και ειρήνης. Αντιθέτως από το να δώσει διαταγές για μαζική σφαγή, οι προθέσεις του Μιλόσεβιτς προς τους Μουσουλμάνους της Σρεμπρένιτσα, αποδεικνύονται από την απόφασή του να παράσχει σανίδα σωτηρίας σε 1.000 Μουσουλμάνους μαχητές της Σρεμπρένιτσα που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Ντρίνα. Με πρόταση του Κάρλ Μπίλτ, ο Μιλόσεβιτς είχε παράσχει σε αυτούς τους στρατιώτες καταφύγιο και ασφαλή διάδρομο διαφυγής προς την Ουγγαρία.
    Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο παραμένει κρυμμένο από την κοινή γνώμη, είναι το γεγονός ότι οι Γιουγκοσλαβικές αρχές είχαν συλλάβει αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση του Ντράζεν Ερντέμοβιτς, ενός Κροάτη, που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε εκτελέσει πάνω από εκατό άτομα. Συνελήφθη στο Νόβι Σάντ της Σερβίας, το 1996 και καταδικάστηκε με κατηγορίες για δολοφονίες και εγκλήματα πολέμου. Αντιμετωπίζοντας την καταδικαστική απόφαση της Γιουγκοσλαβίας, απαίτησε την έκδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως Κροάτης πολίτης. Το δικαστήριο της Χάγης τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και του παραχώρησε πρόωρη αποφυλάκιση και νέα ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς συνέλαβε πολλά μέλη της μονάδας του Ερντέμοβιτς, αλλά αυτοί άξαφνα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι από την επόμενη δυτικόφιλη κυβέρνηση μετά τον Οκτώβριο του 2000.
    http://www.imdleo.gr/diaf/files/nwo-10/plasta_milosev.pdf
    No one should accuse the Serbs of committing "genocide" when there are 50,000 Muslim refugees who live in Belgrade alone. None of them are hiding in the attics or basements from the "Nazi Serbs," like the Jews had to do in Germany, but they live a normal life. More than 10,000 Muslim solders fought side by side with their Serbian counterparts against Bosnian Muslim government troupes in the area of Bihac. If one accuses the Serbs of "genocide" practice, then the Croats and the Bosnian Muslims are guilty o f the same. There are more then 600,000 Serbian refugees who are "cleansed" from Muslim and Croat-held territories.
    http://www.balkan-archive.org.yu/kosta/MIRRORS/bosnian.question/truthnot.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα παπαγαλάκια της Νέας Τάξης και των Ελληνικών τσοντοκάναλων μιλάνε για τον σφαγέα Ράντοβαν και για Σέρβους ''εθνικιστές'' που αντέδρασαν!

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ!

    ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!

    ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ.

    ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share