Η "νεκρή Φ.Χαλκιά" και οι ζωντανοί υπεράνθρωποι του πρωταθλητισμού.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Η "νεκρή Φ.Χαλκιά" και οι ζωντανοί υπεράνθρωποι του πρωταθλητισμού..

"Δεν μιλάω για...νεκρούς ανθρώπους"(!!) δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνωας Κυριακού μιλώντας χθες σε ξένο δίκτυο για την Φανή Χαλκιά συμπληρώνοντας πως "'όποιος κάνει τέτοιες ενέργειες,αυτοκτονεί".
Η δήλωση αυτή μάλιστα έγινε μια μέρα μετά την προηγούμενη προκλητική δήλωση του ιδίου,με ύφος..καουμπόυ της άγριας δύσης "ας έρθουν σε μένα να το πουν οι αθλητές" ( σ.σ. το ότι δεν γίνονται σωστά τα αντιντόπινγκ κοντρόλ)".
Μήπως αγαπητέ κ.Κυριακού θα έπρεπε να χαλαρώσετε λίγο και να ρίξετε τους τόνους;
Όπως δεικτικά επισήμανε χθες και το troktiko "τέτοια δήλωση είναι απαράδεκτη από οποιονδήποτε γίνεται ακόμα και για ανθρώπους που έχουν καταπατήσει δημόσια γη, ακόμα και για κάποιους που έχουν καταδικαστεί, ακόμα και για κάποιους που είναι έξω με εγγύηση. Κατά την άποψη μας είναι "απάνθρωπη" δήλωση."
λες σχεδόν οι δημόσιες συζητήσεις περί ντόπινγκ στα παράθυρα των Ελληνικών ΜΜΕ αφήνουν την αίσθηση της συλλογικής φαρσοκωμωδίας.
Αλήθεια υπάρχει λογικός άνθρωπος στον κόσμο που να πιστεύει πως είναι φυσιολογικό καί οι 8 αθλητές που αγωνίστηκαν στον τελικό των 100μ. (με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ 9.69'') να καλύψουν την απόσταση-για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίσματος-σε χρόνο μικρότερο των 9.99 απλά και μόνο με "καλό φαγητό και εξάσκηση";;
H αλήθεια είναι πως αν θέλουμε επιτέλους να δούμε την σκληρή πραγματικότητα κατάματα ο Ελληνικός αθλητισμός διασύρεται γιατί απλά και μόνο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί απαρχιωμένες ουσίες όπως η μεθυλτριενολόνη Μ3 (Φ.Χαλκιά,Τ.Δούσης,Ομάδα Άρσης Βαρών κλπ) που ανιχνεύονται εύκολα στα αντιντόπινγκ κοντρόλ,τη στιγμή που το ντόπινγκ έχει περάσει στη νέα εποχή του,πολύ δύσκολου να ανιχνευθεί,"γενετικού ντοπαρίσματος"..
Πριν από μερικά χρόνια ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης κλήθηκε να μιλήσει σε ειδική επιτροπή της Βουλής για το θέμα του ντόπινγκ.Κατέταξε τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο σε τέσσερις κατηγορίες:
σε αυτούς που 1) ντοπάρονται χημικά,2) που ντοπάρονται γενετικά, 3) που δεν ντοπάρονται καθόλου και 4) σε αυτούς που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς.Οι Έλληνες αθλητές που συλλαμβάνονται ντοπαρισμένοι ανήκουν πάντα στην πρώτη κατηγορία.Τι γίνεται όμως με τους αθλητές που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία..;
Πρόκειται σχεδόν πάντα για μέλη των ομάδων αθλητικών υπερδυνάμεων οι οποίοι "σπονσοράρονται" από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κυρίως αθλητικών ειδών και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα την υποδομή και την ερευνητική επάρκεια για αυτού του είδους τις ενέργειες.
Ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Τσαυτάρης έχει δηλώσει πως "Το γενετικό ντοπάρισμα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί, είναι η νέα απειλή για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Μπορεί να βασιστεί είτε σε ξένα γονίδια είτε στα γονίδια του ίδιου του ατόμου, τα οποία τοποθετούνται μέσα σε βακτήρια που έχουν την ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια χορηγείται στον ίδιο τον αθλητή. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος κλωνοποίησης του ίδιου του γονιδίου του αθλητή και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί". Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρετικές επιδόσεις, όπως αυτή του Μάικλ Φελπς, που βασίζονται στα γενετικά χαρακτηριστικά του κάθε αθλητή.
Όλοι μας ξεχνάμε πάντως πως πριν από μερικά χρόνια μια ομάδα ελλήνων επιστημόνων (Κ. Τριανταφυλλίδη, Α. Κουβάτση, Χ.Παπαδόπουλος και Ι.Παπαδημητρίου) απομόνωσε το γονίδιο ACTN3, το οποίο επηρεάζει την ποικιλότητα στη λειτουργία των σκελετικών μυών και συμβάλλει στη δημιουργία υψηλών επιδόσεων.Τι απέγινε εκείνη η ανακάλυψη..;
Δυστυχώς γύρω απ τον πρωταθλητισμό έχει στηθεί χορός δισεκατομμυρίων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες δεν πρόκειται να σταματήσουν να προωθούν φαινόμενα όπως το ντόπινκγ και το να αποκαλούμε "νεκρούς" τους Έλληνες αθλητές που προσπαθούν απλά να ακολουθήσουν έστω και από απόσταση τους νέους υπερανθρώπους του αθλητισμού μόνο κακό μπορεί να κάνει.
Κανείς μας δεν επικροτεί το ντόπινγκ,μακάρι ο πρωταθλητισμός να ήταν καθαρός, αλλά κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας και να αντιληφθούμε πως τα χρόνια της αθωότητας στον πρωταθλητισμό έχουν περάσει προ πολλού και ανεπιστρεπτί..
Greece Salonika.

12 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ.ΑΡΕ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου με αρνητικούς πρωταγωνιστές τη Φανή Χαλκιά και τον Τάσο Γκούση, διέταξε ο προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου με αρνητικούς πρωταγωνιστές τη Φανή Χαλκιά και τον Τάσο Γκούση, διέταξε ο προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prin kati xronia eixa diabasi mia dilosi tou kiriakou pou elege oti ta panta sti tibi ginonte gia to kerdos
    tote katalaba ti simene i idiotiki tibi
    den mou arese pou enas kanalarxis milage etsi panw apo ola to kerdos
    otan ematha oti egine kai proedros tis doe tote...............
    na exete ygia kalinixta kai onira glika tha perasi kai to treno gia tin kalifornia kapote exete ipomoni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. BRAVO AFTI INE I ALITHIA ALLA EDO SE ALLA FILOSOFOUME EDO THA ORGANOUTHOUME.
    MA INE DINATON NA TREXI 9.69 KE NA XERETAI PARALILA.
    KITATE TOUS KINEZOUS PARAMORFOMENI.
    EMIS OMOS KIMOMASTE KE SE AFTO OPOS KE ALLA POLLA.
    PAME ME TO STAVRO STO XERI SE LATHOS THEMATA.
    O FELPS 8 XRYSA TI INE RE PAIDIA O SUPER MANN.( MIPOS O GIOS TOU POSIDONA)
    E NAI EMAS PIANOUN KE KATI BOULGAROUS DILADI PINASMENA KRATI I ALLI EXOU ORGANOTHI.
    NAI KSERO

    BALTOUS KE MESA TORA POU INE STIS LATHOS POLIETHNIKES KE TOUS PASIAN
    MIA PAPARIA INE PIA KE AFTI I OLYMPIAKI AGONES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Opws kanae stin Arxaia Sparti....

    Den trexei tipota an kaneis kati..Arkei na min se piasoun...

    Xasoures eimnastai loipon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν καταξιωμένο Ολυμπιονίκη, όπως η Φανή Χαλκιά, να πιάνεται ντοπαρισμένη, όχι για τον εαυτό της, αλλά για την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί και την οποία ντρόπιασε. Θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει στην Ελλάδα. Δεν έχει το δικαίωμα να βουτά στο βούρκο το όνομα της χώρας. Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου

    Δήλωσε ο κ. Μίνωας Κυριακού.

    Μετά της δηλώσεις του Μίνωας Κυριακού για την

    Φανή Χαλκιά, προβληματίστηκα πραγματικά για το μέλλον της χώρας και κατάλαβα ότι σκεφτόμαστε εντελώς λάθος η μεγαλύτερη ντροπή για την Ελλάδα όχι δεν είναι τα σκάνδαλα,

    δεν είναι η διαφθορά του πολιτικού κόσμου ,όχι δεν είναι η έλλειψη παιδείας ,δεν είναι ο πολιτισμός της διπλοπενιάς

    και του γαρίφαλου, όχι δεν είναι η κρατική αδιαφορία προς του συνταξιούχους τους νέους και γενικά προς όλους τους πολίτες. Είναι όταν ένα νέο κορίτσι μπαίνει μέσα σε ένα σάπιο

    αθλητικό σύστημα σε μια κοινωνία που ντοπάρει τους πάντες χωρίς ενοχές στο βωμό της πρωτιάς και της επιτυχίας και όταν κάποιος φανεί ότι ντοπάρεται ως άλλος Πόντιος Πιλάτος

    Nίπτει τας χείρας της.

    Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου δήλωσε επίσης ο κ. Μίνωας Κυριακού .

    Το ίδιο όμως δεν θα έπρεπε να πούμε και εμείς προς αυτούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε μια συνάντηση που ήταν ασυνήθιστα σύντομη, οι πολιτειακοί ηγέτες της ΠΓΔΜ προσπάθησαν σύμφωνα και με τη σύντομη ανακοίνωση του προέδρου της χώρας να «οικοδομήσουν μια κοινή θέση» με βάση τις ιδέες που παρουσίασε ο ειδικός μεσολαβητής Matthew Nimetz κατά την τελευταία σύσκεψη στη Νέα Υόρκη και εν όψη της επίσκεψης Nimetz την ερχόμενη πέμπτη στα Σκόπια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το καταλαβα το πνευμα του αρθρου.
    Δηλαδη, μηπως εννοει, οτι καλα θα ηταν, να την κανουμε την πουστια, αλλα να μη μας πιασουν;
    Και γιατι θα επρεπε σωνει και καλα, να μετεχουμε σε "αγωνες", που ειναι απο χερι ντοπε;
    Μπορουσαμε να πουμε, οτι εμεις απεχουμε και να πανε να πηδηχτουνε.
    Αλλα τα λεφτα ειναι πολλα και κανεις δεν τολμαει να το πει.
    Εχουμε γινει πρακτορες της ΝΙΚΕ και της ADIDAS.
    Και κατι τελευταιο.
    Εμενα, κανενας δεν μπορει να με κανει υπερηφανο, αν δεν το αξιζω εγω ο ιδιος.
    Οταν ομως, μεσα στη μαυριλα της ψυχης μας, ψαχνουμε για μεγαλεια και βαζουμε αυτα τα μπατιρικα και θλιβερα ανθρωπακια, να μας εκπροσωπησουν, κουνωντας μπροστα στα ματια τους, ΤΑ εκατομμυρια, τι θελετε να κανουν κι αυτα;
    Θα τ αρπαξουν, αμα μπορουν.
    Γι αυτο και το ρισκαρουν.
    Αρα, ειμαστε κι εμεις συνυπευθυνοι για ο,τι γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...oxi mono...opws eipe o bolt ..prin tin koursa efage kai macdonald....ti allo tha akousoume thee mou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΑΣ!ΟΠΩΣ Ο ΤΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share