8.800 νεκροί Έλληνες χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός"υπευθύνου"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

8.800 νεκροί Έλληνες χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός"υπευθύνου"!

Οι καταγγελίες που έγιναν χθες από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ),στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ,κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πρώτη είδηση και να προκαλέσουν παραιτήσεις των ηθικών αυτουργών-υπευθύνων του Υπουργείου υγείας.Βέβαια τότε θα μιλούσαμε για κάποια άλλη χώρα..
Συγκεκριμένα οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν χθες,πως 8.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια επειδή δεν κατάφεραν να βρουν κρεβάτι για νοσηλεία σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!
8.800 άνθρωποι!!
Αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα 6 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της βλακώδους -να μας επιτραπεί η έκφραση..- ανυπαρξίας σχεδιασμού και της ολιγωρίας των καρεκλοκένταυρων δημοσίων λειτουργών στον τομέα της υγείας.
Το "6" βέβαια μπορεί να είναι απλά ένα απρόσωπο νούμερο,δεν παύει όμως να περιέχει ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο.Ιστορίες που ο καθένας μας μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής ανά πάσα στιγμή..
Μάλιστα παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του υπουργού Υγείας ότι θα γίνουν προσλήψεις και θα ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ, όχι μόνο δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κρεβάτι, αλλά σταδιακά κλείνουν και άλλα..Την ίδια στιγμή αναποτελεσματικό χαρακτηρίζουν οι γιατροί και το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.
Όπως κατείγγειλαν, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προμηθεύτηκε με κεντρικό διαγωνισμό ακτινολογικά φιλμ, τα οποία πλήρωσε 20% πιο ακριβά σε σύγκριση με τις τιμές που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά!
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου τόνισε: “Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες, καθώς υπολογίζονται 800 κενές θέσεις ειδικών γιατρών στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόνο στο ʽΠαπαγεωργίουʼ λείπουν πάνω από 130 γιατροί. Παράλληλα οι λίστες αναμονής συνεχώς μεγαλώνουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι για εγχείρηση καταρράκτη η αναμονή φτάνει τους έξι μήνες, για εγχείρηση χολής τους τρεις μήνες, για ραντεβού στα παιδοκαρδιολογικά τμήματα έως το Πάσχα”.Επιπλέον επισήμανε ότι οι κατά καιρούς εξαγγελίες του υπουργού Υγείας έμειναν στα χαρτιά, καθώς δεν υπάρχουν κέντρα υγείας αστικού τύπου, έχει σταματήσει κάθε κίνηση σχετικά με την ανέγερση των δύο νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη (Ογκολογικό και Παιδιατρικό), ενώ ανύπαρκτο είναι ένα κέντρο αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα.Και ολοκλήρωσε λέγοντας:
“Μόνο αν είσαι Χρήστος Ζαχόπουλος, έχεις τη δυνατότητα να πας σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης”..

*Οι γιατροί θα συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στο πλαίσιο της ΔΕΘ

11 σχόλια:

  1. etsi einai.
    ektos ki an exeis vysma.
    tote ola ginontai.
    oi 8.800 synantrwpoi mas aplws den hkseran ta katallhla atoma..vouleutes,papades,giatrous klp..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etsi einai.
    ektos ki an exeis vysma.
    tote ola ginontai.
    oi 8.800 synantrwpoi mas aplws den hkseran ta katallhla atoma..vouleutes,papades,giatrous klp..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω το Βουλγαράκη να τραυλίζει μπροστά στον Πρετεντέρη και την Τρέμη και μου ρχεται να σπασω την τηλεόραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

    ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ

    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ emergency-gate

    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8800 να είναι οι ώρες τους που δεν μπορούν να φτιάξουν 200 κρεβάτια εντατικής.

    «Καλά» και ο Αβραμόπουλος διέπρεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. giati 9.37,yparxei periptwsh o avramopoulos h kanena melos ths oikogeneias tou na mh vriskei krevati an xreiastei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα λαμόγια ξεδιψάνε με αίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολιτικοί-πράκτορες κυβερνούν και υπονομεύουν μέχρι ν' αφανιστούμε. Τα ίδια γίνονται ανεξαρτήτως κόμματος στο γκοβέρνο, όχι μόνο στην Υγεία, αλλά και στην Παιδεία, στο στρατό, στις μεταφορές και επικοινωνίες, στα δημόσια έργα και στο περιβάλλον, στον πολιτισμό βγάζει μάτι, οπως και στα κανάλια επικοινωνίας. Ποιό ήταν εκείνο το χαμίνι που βγήκε και ξαφνικά ζήταγε ενιοστή αλλαγή στην εκπαίδευση, με 9χονο το δημοτικό(?), κολοκύθια... Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο των αλλαγών, το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο, μεγαλύτερη διάλυση. Βαλτοί είναι για να μας ξεπουλήσουν. Ολη η νομιμότητά τους στην Πρεσβεία βρίσκεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αλλαζει τιποτα αν δεν αλλαξουμε εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ σωστό το σχόλιο - η ελλάδα πάσχει και οι ΄Ελληνες πεθαίνουν αλλά τελικά δεν γίνεται καμμιά αλλαγή. τουλάχιστον το να γράφονται αυτά είναι μια μορφή διαμαρτυρίας.
    αλλά έχω να πω και κάτι πιο γενικό για το μπλόκ σου. και είναι απλώς μια σκέψη (που θα έλεγε και η θειά μου, 'με το συμπάθειο...δηλαδή ) οι διαφήμηση για αυτοκίνητο τέτοιου είδους σε ένα τέτοιο μπλόκ τί ρόλο παίζει; - το να γράφεις έτσι είναι θέμα ιδεολογίας - σκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share