Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ αντιδρούν σε απόφαση του Δ.Σ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ αντιδρούν σε απόφαση του Δ.Σ.

Email από Σωματείο εργαζομένων ΕΥΑΘ.

"Η προχθεσινή (25-8-2008) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ ΑΕ –οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων φυσικά διαφώνησαν- σύμφωνα με την οποία ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ οι αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στον οριζόμενο από τον τελευταίο νόμιμο αναπληρωτή του, κατόπιν εισηγήσεως της Διευθύντριας Οικονομικού και του Γενικού Διευθυντή, μας προκαλούν να διατυπώσουμε κάποιες επισημάνσεις

  • 1ον Το άρθρο 22 παρ. 1 του Εταιρικού Καταστατικού, στο οποίο στηρίχθηκε η έκδοση της παραπάνω απόφασης, λέει ξεκάθαρα ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τους περιορισμούς του νόμου και του καταστατικού, μπορεί με απόφασή του να ΑΝΑΘΕΤΕΙ την άσκηση των εξουσιών ή αρμοδιοτήτων του ΜΕΡΙΚΩΣ στον Πρόεδρο ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή σε μέλος-η αυτού ή σε Διευθυντές ή και υπαλλήλους της Εταιρίας ή σε τρίτους».
    Τώρα πώς «η ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» μετατράπηκε σε «ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ» αυτό ζητούμε να μας το εξηγήσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, για την εισηγμένη ΕΥΑΘ ΑΕ, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
    Διότι προφανώς μια τόσο σοβαρή απόφαση λήφθηκε σε πλήρη συνεννόηση με τον εν λόγω Υπουργό.

  • 2ον Είναι αν μη τι άλλο περίεργο δύο υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΑΘ ΑΕ (η Διευθύντρια Οικονομικών και ο Γενικός Διευθυντής) να εισηγούνται προς το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής την αλλαγή αρμοδιοτήτων των ορισμένων από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δηλαδή ουσιαστικά να εισηγούνται αλλαγή του τρόπου Διοίκησης της Εταιρίας.

  • 3ον Παρατηρούμε ότι η εξέλιξη του Διευθύνοντα Συμβούλου σε απόλυτο άρχοντα της Εταιρίας έχει γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (7/2005- 8/2008) και με τελείως.."
    (.. η συνέχεια εδώ )

1 σχόλιο:

Bookmark and Share