Για τη βεβήλωση του ναού Αγ.Τριάδος στη Τζακόβιτσα Κοσσυφοπεδίου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Για τη βεβήλωση του ναού Αγ.Τριάδος στη Τζακόβιτσα Κοσσυφοπεδίου.

Email του
Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Κοσσυφοπεδίου,+Αρτέμιου.

"...Τις προηγούμενες μέρες τα δομικά μηχανήματα καθημερινώς απομακρύνουν τα ερείπια του ναού της Ελευθερίας», προειδοποιήσαμε ότι «ακούγονται οι φωνές ότι οι αρχές του δήμου Τζακόβιτσα σκοπεύουν να αφαιρέσουν το έδαφος όπου ο ναός ήταν κτισμένος από τη Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης και να το μεταφέρουν στο δήμο Τζακόβιτσα», και ειδικά ότι, «υπό την εξουσία της διεθνούς κοινότητας τα περασμένα οκτώ χρόνια, οι Αλβανοί εκτελούν πνευματική και εθνική γενοκτονία κατά του σερβικού λαού».Υπενθυμίζουμε και στην αντίδραση του Συμβουλίου για ανασυγκρότηση και οικοδόμηση ναών της Μητρόπολης Ράσκας και Πριζρένης του όποιου ήμασταν προεδρεύων: «Ανησυχητικό είναι το δεδομένο ότι σε μια από τις τοποθεσίες στην Τζακόβιτσα, η οποία αναστηλώνεται σύμφωνα με το Υπόμνημα για αναστήλωση κατεστραμμένων εκκλησιών στο Κόσσοβο (Memorandum), εν πορεία βρίσκεται η καταστροφή και των τελευταίων ιχνών της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος από την πλευρά των Αλβανών τρομοκρατών. Αυτή η εκκλησία καταστράφηκε το 1999, αφανίστηκε ξανά το Μάρτιο του 2004, ενώ σήμερα βεβηλώνεται και αυτό κατά τη διαδικασία της «αναστήλωσης».."

(Ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη +Αρτέμιου εδώ )

7 σχόλια:

  1. AFTI EINAI H DIETHIS KOINOTITA
    XESTE THN - PARTE PARADEIGMA KAI KOITAKSTE TA XALIA TA DIKA MAS

    TORA MAKEDONES

    PROTON
    ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΑ Η ΑΘΗΝΑ
    http://noiazomai.net/gruevski24808.html
    MAXAIRIA PISO APO THN PLATI ETOIMAZEI O MAKEDONAS MAS PROTHIPOURGOS

    KAPOIOS PREPEI NA TON XESEI
    GIA PARADEIGMATISMO

    DEFTERON
    TA KSERANE GIA TIS FOTIES KAI DEN KANANE TIPOTA KAI PETHANAN ELLINES....
    KAI KATASTRAFIKAN ELLINES
    KAI KAHKAN ELLINIKA DASI

    ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ 2005
    ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΣ
    Τους εμπρησμούς – όπως υποστηρίζει κατηγορηματικά ο κ. Σάρας - είχαν σχεδιάσει οργανωμένοι, ακραίοι και φανατικοί κύκλοι

    http://www.noiazomai.net/anakgkrizoiskop.htmlΣκοπιανών του Εξωτερικού,

    EIXE ORGIASEI TO DIADIKTIO
    PLIROFORIES TIS EDINAN STA BLOGS
    KSIPNISE KANEIS?
    OLOI THN XIONATH PARISTANETE?

    THA MAS KAPSOUN ZONTANOUS RE

    OI SLAVOI KOMMITATZIDES DOLOFONISAN 160.000 ELLINES KAI APIGAGAN 30.000 ELLINOPOULA
    KAI EXOYN KAI TO STHENOS NA MAS KLEVOUN KAI NA MAS KAINE?

    TI PATHATE RE ELLINES
    SAS KOPSAN TA ARXIDIA?
    POTE THA KSIPNISETE?

    PARTE TA OPLA RE
    EFTASE H ORA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to kosovo tha ksanaginei serviko.
    ta alvanaria molis xasoun thn yposthrhksh ths amerikhs
    tha ginoun kounelia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εκατονταδες χιλιαδες αλβανους [ακομα αγνωστος ο ακριβης αριθμος!] να εγκαθιστανται παντου, να αγοραζουν σπιτια, μαγαζια, γη με ξεπλυμενα χρηματα απο την κοσσοβαρικη μαφια και αφθονα δανεια Ελληνικων και Αμερικανικων τραπεζων [τα παραμυθια περι δουλευταραδων ειναι μονο για τους ΣΥΝασπισμενους και τους αφελεις], με οικογενειακα επιδοματα απο τον ΟΑΕΔ, με τα κρατικα μαιευτηρια να μην προλαβαινουν να ξεγεννανε τις νεαρες αλβανες [ενα στο σχολειο-ενα στο χερι-ενα στο καροτσι και ενα στην ..κοιλια], με μια τσυριχτη 'ελληνικη' κρατικοδιαιτη μειοψηφιουλα να τους στηριζει φανατικα, μεχρι ερωτηση κατεθεσε ο αλαβανος [ολως τυχαιως] για να μπορουν να αγοραζουν περιουσιες στην παραμεθοριο Ηπειρο, ειναι απλα θεμα χρονου και ας χαμογελανε μερικοι. Στην Γιουγκοσλαυια χρειαστηκαν 60 χρονια μετα το 1943 που τους πρωτοεδωσαν ανεξαρτησια οι Γερμανοι ναζι, εδω οπως παμε σιγουρα δεν θα χρεισθουν ουτε τα μισα και μιλαμε για μονο 10-15 χρονια εποικησης. Και οσοι θεωρουν τον καταναλωτισμο ως απορροφητικο μαξιλαρι ας σκεφτουν οτι στο Κοσσυφοπεδιο ζουσαν σαν ..Ελβετοι συγκρινομενοι με την τριτοκοσμικη αλβανια αλλα δεν τους εφτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μη αναγνώρηση του Κόσοβου είναι η επόμενη σημαντικότατη πράξη του Ελληνισμού για την περιοχή. Ας συγκεντωθούμε και σε αυτό παράλληλα με την μη αναγνώριση -μακεδονικού έθνους, γλώσσας και κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H KIVERNISI TOY PATRIOTI KARA-MANLI EXEI HDH DESMEFTEI GIA THN ANAGNORISI TOY KOSOBOU

    DIABASE EDO
    http://www.newkosovareport.com/200807071025/Region/Greece-President-hints-at-recognition-of-Kosovo.html

    KAI EDO

    http://kosovothanksyou.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. C olombia has announced today that it has officially recognized the sovereignty of the Republic of Kosovo. C olombia ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επίσημα αναγνωριστεί η κυριαρχία της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Colombia is the third South American and 44 overall country to recognize independent Kosovo. Η Κολομβία είναι η τρίτη της Νότιας Αμερικής και το 44 συνολικά χωρών να αναγνωρίσει ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.
    The official Colombian Ministry of Foreign Affairs statement says: Η επίσημη κολομβιανή Υπουργείο Εξωτερικών δήλωση λέει:
    The Foreign Ministry of Columbia declares that it recognizes the Republic of Kosovo as a sovereign and independent state: Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολούμπια δηλώνει ότι αναγνωρίζει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, ως κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους:

    Having examined, with the above confirmation by UN envoy, that Kosovo "is a special case that requires a special solution and does not create any precedent for solving conflicts." Αφού εξέτασε, με την παραπάνω επιβεβαίωση από απεσταλμένο του ΟΗΕ, ότι το Κοσσυφοπέδιο "είναι μια ειδική περίπτωση, που απαιτεί ειδική λύση και δεν δημιουργεί προηγούμενο για την επίλυση των συγκρούσεων». The foreign minister of Columbia declares that it recognizes the Republic of Kosovo as a sovereign and independent state with which it intends to establish diplomatic ties. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολούμπια δηλώνει ότι αναγνωρίζει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, ως κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους με την οποία προτίθεται να συνάψει διπλωματικές σχέσεις.

    Stressing the role of the mission of international administration of the United Nations in Kosovo (UNMIK), good work of the new UN special representative, as well as the progress that has happened in the last few months in the stability of the region after the declaration of independence. Τονίζοντας το ρόλο της αποστολής της διεθνούς διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), η καλή δουλειά του νέου ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ, καθώς και την πρόοδο που έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στη σταθερότητα της περιοχής μετά την κήρυξη ανεξαρτησίας.

    Stressing that Columbia intends to maintain traditional friendly relations with Serbia as well. Τονίζοντας ότι η Columbia σκοπεύει να διατηρήσει τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις με τη Σερβία επίσης.

    The decision by Bogota was most likely taken last Thursday and Kosovo authorities were made aware of it the following day. Η απόφαση με την Μπογκοτά ήταν πιθανότερο ληφθεί την περασμένη Πέμπτη και τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου έγιναν γνωρίζουν ότι την επομένη. Other South American states likely to follow Colombia in recognizing Kosovo in the near future appear to be Panama, Guatemala and Chile. Άλλα κράτη της Νοτίου Αμερικής αναμένεται να ακολουθήσει την Κολομβία στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου στο εγγύς μέλλον φαίνεται να είναι ο Παναμάς, η Γουατεμάλα και η Χιλή.
    Colombia is a former Spanish colony that won independence in 1810. Η Κολομβία είναι μια πρώην ισπανική αποικία που κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1810. Its independence was recognized in 1819. Η ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε στο 1819. Colombia has an approximate population of 44 million and an area of 1,141,748 square meters. Κολομβία έχει πληθυσμό περίπου των 44 εκατ. ευρώ και ενός χώρου 1141748 τετραγωνικών μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τη ληστεία και το ξεπούλημα δημόσιας γης από τη μονή Βατοπεδίου δε θα γράψετε τίποτα; Εδώ χρόνια τώρα σέρνεται αυτό το ζήτημα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

    Η εκκλησία έχει γίνει νούμερο ένα παράγοντας της κτηματαγοράς στην Ελλάδα και πρωτοστατεί στις εκχωρήσεις Ελληνικής γης σε ξένα συμφέροντα. Βλέπε Κάβο Σίδερο, Νηές κλπ.

    Είναι ειρωνικό η εκκλησία να επικαλείται οθωμανικά φιρμάνια για να διεκδικήσει Ελληνική γη την οποία εκχωρεί σε ξένα συμφέροντα για να γίνουν γκολφ, καζίνα, εμπορικά κέντρα και άλλα ευαγή ιδρύματα.

    ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΜΕΣΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share