"Με αφορμή το «μπάχαλο» που διαπιστώνουμε στην ελληνική πολιτική καθημερινότητα".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

"Με αφορμή το «μπάχαλο» που διαπιστώνουμε στην ελληνική πολιτική καθημερινότητα"..

Εmail του
κ.Γ.Πιπερόπουλου,
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

"Κράτος, Κόμματα, πολίτες…
Με αφορμή το «μπάχαλο» που διαπιστώνουμε στην ελληνική πολιτική μας καθημερινότητα ομολογώ ότι δεν με ταλανίζει σε μεγάλο βαθμό η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων – που είναι απαραίτητα στη δημοκρατία- αλλά οι σχέσεις Κράτους και πολίτη οι οποίες στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα πρέπει να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά...ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης [που τα βαθύτερα αίτιά της μόνιμα και σφαλερά ανάγονταν για κάποιες δεκαετίες στην Τουρκοκρατία, στη συνέχεια σε ξένους...δακτύλους- δυτικής ή ανατολικής προέλευσης-, και τελευταία στο DNA μας] συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στον ασφυκτικό έλεγχο του Δικομματισμού.
Έτσι, ενώ οι Έλληνες θεωρούμε το Κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ανάλγητο αφεντικό" (ιδιαίτερα τώρα μετά τα….φορομπηχτικά μέτρα Αλογοσκούφη) ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, σαν μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό τους Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά τους παιδιά!"
Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νεο-Ελληνες αναπτύσσουμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παρανοϊκότητας άσχετα με το που ανήκουμε...κομματικά!
Μία επιστημονική αξιολόγηση της κατάστασης, πέρα από τις ανόητες "αιτιολογίες" της Τουρκοκρατίας, των "ξένων δακτύλων" και του εθνικού μας DNA..."
(..η συνέχεια πατώντας εδώ)

12 σχόλια:

  1. Μόνη λύση η αυτονομία που θα κόψει τον νοσηρό ομφάλιο λώρο μας με το Κράτος-δυνάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MONH LYSH H AYTOKTONIA FILE 1.31
    OXI H AYTONOMIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας πω ενα ανεκδοτ..

    Μια μανα ειχε δυο παιδια.
    Το ενα ητανε καλά..
    Το αλλο ηταν ο ...>Πιπερόπουλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μεγαλύτερος ένοχος (φταίχτης) σε ένα οποιοδήποτε κράτος, είναι ο λαός εκείνου του κράτους.
    Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, καλό ή κακό, εάν η πλειονότητα του λαού δεν συνεργάζεται σ’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λαός είναι μιά χαρά. Το κράτος είναι ληστρικό και οι λειτουργοί του λαμόγια. Οταν ο ρωμιός μεταναστεύει σε χώρες με σταθερούς θεσμούς, όπου ισχύουν για όλους οι ίδιοι κανόνες παιχνιδιού μεγαλουργεί. Μιλάτε λες και μπορούμε να κάνουμε επανάσταση κάθε τόσο και τό ΄χουμε ...παραμελήσει. Ο ψυχομαϊντανός της τηλεόρασης αποπροσανατολίζει, λέει τα δικά του δήθεν επιστημονικά για να προβάλει την καραπεριπτωσάρα του και να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω σηκωνει τα χερια ψηλα η επιστημη.
    Η κοινωνικη ψυχολογια, μετα απο καμμια 100στη χρονια, ΙΣΩΣ, να βρει κατι.
    Η κατασταση βεβαια αυτη, ευνοει τους καραγκιοζηδες που εχουμε για πολιτικους, γιατι το εκμεταλλευονται, για να μας εχουν στο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λαος, μη χεσω, μεγαλουργει, γιατι καταλαβαινει, οτι δεν τον παιρνει να κανει μαλακιες, γιατι αν το τολμησει, η ποινη ειναι εξοντωτικη.
    Οι κουραδομαγκες που λεγονται νταλικιερηδες, μολις περασουν τα συνορα της Γερμανιας, γιατι γινονται στη στιγμη, μοδιστρες;
    Γιατι ξερουν, οτι αν κανουν την οποια μαλακια, θα τους πιουνε το αιμα.
    Αρα ο λαος, ειναι ενα συνοθυλευμα θρασυδειλων ανθρωπων, που κοιτανε πως θ αρπαξουν ο,τι μπορουν, αλλα μονιμως γκρινιαζουν, οτι ολοι τους φταινε.
    Σιχαινομαι που ζω εδω, αλλα δυστυχως, δεν μπορω να παω αλλου.
    Γερασα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηλιθιότητες. Τα έχει γράψει καλύτερα ο Κοντογιώργης. Σκέτη αντιγραφή. Το μόνο δικό του είναι αυτά με την τουρκοκρατία.
    Αυτοί είναι οι πανεπιστημιακοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αρα ο λαος, ειναι ενα συνοθυλευμα θρασυδειλων ανθρωπων, που κοιτανε πως θ αρπαξουν ο,τι μπορουν, αλλα μονιμως γκρινιαζουν, οτι ολοι τους φταινε."

    kalo theodore

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share