Συνεχίζεται η οικολογική καταστροφή από πυρκαγιές στη Β.Ελλάδα ενώ ΜΜΕ και πολιτεία κωφεύουν! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η οικολογική καταστροφή από πυρκαγιές στη Β.Ελλάδα ενώ ΜΜΕ και πολιτεία κωφεύουν!

Για τρίτη μέρα αναγκαζόμαστε να γράφουμε για τις φωτιές που κατακαίνε δάση της Βορ.Ελλάδας επί σχεδόν μια βδομάδα χωρίς καμία αναφορά από τα παραδοσικά ΜΜΕ και χωρίς ιδιαίτερη κινητοποίηση της πολιτείας!
Η μεγαλύτερη καταστροφή συντελείται αυτή την ώρα από μεγάλη πυρκαγιά που καίει 6 μερόνυχτα στο όρος Μπέλλες του Κιλκίς. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μόνο 45 πυροσβέστες, ενώ στη διάρκεια της ημέρας επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.
Οι μέρες που περνάνε θυμίζουν όλο και περισσότερο την περυσινή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο όρος Γράμμος της Καστοριάς όταν επί 11 ημέρες κατακαίγονταν ο εκεί εθνικός δρυμός ενώ οι κάτοικοι παρακαλούσαν για βοήθεια εξ ουρανού.Τη δωδέκατη μέρα ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ και ως εκ θαύματος έσπευσαν τα αεροπορικά μέσα που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε 2 μέρες αφού όμως είχαν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους μαύρης πεύκης..
Εκτός από το Μπέλες,

  • συνεχίζεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε τη Δευτέρα, σε δασική έκταση στην περιοχή «Κίτκα» στο δημοτικό διαμέρισμα Προμάχων στην Αριδαία Πέλλας.
  • υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στο δημοτικό διαμέρισμα Γαλατινής, του Δήμου Ασκίου στην Κοζάνη. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά οχήματα και 12 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων.
  • συνεχίζεται η πυρκαγιά σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Άνω Γραμματικό του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα που καίει 4 ημέρες. Στην περιοχή επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες.

*Το μόνο θετικό είναι πως από τις πυρκαγιές δεν κινδυνεύουν άμεσα-εώς τώρα-κατοικημένες περιοχές.

Bookmark and Share