Δυσάρεστες εξελίξεις στο Σκοπιανό.Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται δημοσίευμα του Greece Salonika. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Δυσάρεστες εξελίξεις στο Σκοπιανό.Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται δημοσίευμα του Greece Salonika.

Άλλη μια επιβεβαίωση δημοσιεύματος του Greece Salonika.
Oι πληροφορίες που ήρθαν από τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική πηγή των Σκοπίων και στις οποίες βασίστηκε το προχθεσινό δημοσίευμα για μια Νέα-δυσάρεστη-πρόταση Νίμιτς,με αναφορές σε"Μακεδονική εθνότητα" φαίνεται πως,δυστυχώς,επαληθεύονται..
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο έγγραφο Νίμιτς που παραδόθηκε χθες στους εκπροσώπους των δύο χωρών υπάρχει για πρώτη φορά αναφορά σε «μακεδονική εθνότητα», η οποία φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά!
Μ
ε την εξέλιξη αυτή,εάν επαληθευθεί και επισήμως,δικαιώνεται και ο "γραφικός εθνικιστής",όπως νομίζουν πολλοί στην Ελλάδα,πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν.Γκρουέφσκι ο οποίος μέσω των επιστολών του κατάφερε τελικά να επιβάλει τη γραμμή που επιθυμούσε,διευρύνωντας αυτή τη στιγμή επί της ουσίας την ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τις άκρως επικύνδινες, για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα,επιδιώξεις της αναγνώρισης Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.Μια εξέλιξη για την οποία-μόνο-το Greece Salonika είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Απρίλιο (δείτε εδώ ).
Κατά τα λοιπά,οι πληροφορίες απ΄τη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως στη νέα πρόταση περιλαμβάνεται ένα όνομα από τα δύο που υπήρχαν στο προηγούμενο έγγραφο,δηλαδή το «Βόρεια Μακεδονία» και το «Ανω Μακεδονία»-σε παραλλαγές του είδους, «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»..
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών,αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι οι προσδοκίες για επίτευξη συμβιβασμού άμεσα είναι μικρές.
Bookmark and Share