Νέα -δυσάρεστη- πρόταση Νίμιτς; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα -δυσάρεστη- πρόταση Νίμιτς;

Κοινή συνάντηση Νίμιτς με Βασιλάκη, Ντιμιτρόφ και Πρότογκερ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με τα μέρη.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, «κοινή συνάντηση με τη συμμετοχή Ντιμιτρόφ, Πρότογκερ, Βασιλάκη και Νίμιτς θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν χωριστές συναντήσεις με τα μέρη το απόγευμα».Πιθανό να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Παρασκευή το πρωί, αν και αυτό, όπως σημειώνεται, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Η εφημερίδα "Ντέβνικ" των Σκοπίων,επικαλούμενη διπλωματικές πηγές της ΠΓΔΜ,έγραψε σήμερα πως αναμένεται αύριο να κατατεθεί νέα πρόταση απ΄τον κ.Νίμιτς η οποία θα λαμβάνει υπ΄όψην τις τελευταίες ενστάσεις των Σκοπιανών και τις απαιτήσεις τους (που έγιναν γνωστές μέσω των επιστολών του κ.Γκρουέφσκι και για τις οποίες-μόνο-το Greece Salonika είχε προειδοποιήσει απ΄τον περασμένο Απρίλιο,δείτε εδώ) για εγγυήσεις της αναγνώρισης "Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας"!
Η εφημερίδα Ντέβνικ έχει συνήθως πολύ καλές πληροφορίες λόγω της διπλής ιδιότητας του διευθυντή σύνταξής της,ο οποίος είναι παράλληλα και ένας εκ των βασικών συμβούλων αλλά και παιδικός φίλος του Ν.Γκρουέφσκι.
Απομένουν κάτι παραπάνω από 24 ώρες για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών της και αυτή τη φορά,οι οποίες πάντως,εάν επαληθευθούν,θα συνιστούν μια πραγματικά δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελληνική πλευρά.

8 σχόλια:

  1. Θα είναι μια δυσάρεστη νέα πρόταση Νίμιτς, που όμως θα ξελασπώσει τον Καραμανλή από τον ορυμαγδό των σκανδάλων που τον έχει κλονίσει αυτόν και τους στενούς συνεργάτες του.

    Το θέμα αυτό γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλευσης από συγκεκριμένους κύκλους στην Ελλάδα, αλλά και από διάφορους κύκλους των ακατονόμαστων τώρα τελευταία (βλ.λ. Γκρούεφσκι).

    Δε θα εκπλαγόμουν αν μάθαινα ότι αυτές οι προτάσεις του Νίμιτς γίνονται κατά παραγγελία. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα θα τις απορρίψει αν δεν της αρέσουν και θα το παίξει και παληκάρι στο εσωτερικό.
    Αν παρακολουθήσετε την ειδησιογραφία αυτές τις μέρες θα δειτε ότι ο Καραμανλής παρακινεί τους υπουργούς να ασχοληθούνε με την "πραγματική πολιτική" ώστε να εκτραπεί η κοινή γνώμη.

    Από την άλλη πλευρά ο Νίμιτς δεν είναι και καμιά σπουδαία προσωπικότητα, ένα δικηγόρος του Μανχάταν είναι που ενεργεί βάσει πληρεξουσίου του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος παρεπιμπτώντος τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση για το θέμα. Δεν έγινε και τίποτα να του απορρίψεις μια πρόταση.

    Κάποιοι το τρώνε το κουτόχορτο αλλά δεν το τρώμε όλοι πες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντορα εισαι σπιτι?

    γιατι σε παιρνω και μιλαει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.
    ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.
    ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΤΟΓΚΕΡ, ΔΗΛΑΔΗ... ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ.....ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den einai grafikos mia marioneta einai 3,15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους έχει αρχίσει ήδη από τον 2ο ΠΠ και μετά. Οι "εργάτες" αυτής της αποδόμησης είναι εντός αλλά και εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Χρηματοδότες είναι αμερικανοί και σιωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ, ΒΑΛΤΟΙ ΕΙΣΤΕ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΧΑΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΤΕ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share