Η Ελληνική τραγωδία της διαφθοράς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ελληνική τραγωδία της διαφθοράς.

Email-άρθρο
του κ.Γ.Πιπερόπουλου
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

"Εάν είχα την ευκαιρία να μιλήσω προσωπικά με τον Σεβαστό μου κ Πρωθυπουργό ή κάποιους από τους Υπουργούς του θα ρωτούσα ΧΩΡΙΣ κανέναν ενδοιασμό «τι έγινε Κύριοι της Κυβερνήσεως; Ξεχάσατε μέσα σε 53 μήνες Νεοδημοκρατικής ηγεσίας της χώρας με 152 βουλευτές (και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να πιστοποιεί ότι θα βοηθήσει εφόσον οι προθέσεις του Κώστα Καραμανλή είναι διαφανείς και ειλικρινείς) την τραγωδία της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ;
Μήπως, τελικά, βρισκόμαστε στο μάτι ενός πρωτόγνωρου κυκλώνα και ενώ οι άλλοι αναρωτιούνται «τι συμβαίνει με τις αρνητικές πρωτιές των Ελλήνων και ιδιαίτερα με την ραγδαία πτώση μας στα σκορ της διαφάνειας και την αντίστοιχη άνοδο στα σκορ της διαφθοράς» εμείς αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει και ποιος ακριβώς είναι ο…πληρέστερος ορισμός του φαινομένου της… διαφθοράς; Ως ταπεινός πανεπιστημιακός δάσκαλος και όχι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ και ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ πολυπράγμων διαχειριστής της ΕΞΟΥΣΙΑΣ μπορώ να βοηθήσω λέγοντας ότι: η έννοια της διαφθοράς ορίζεται ως «συστηματική παραβίαση όλων των ηθικών και νομικών κανόνων κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπαλλήλου ή λειτουργού» (λεξικό του ΑΠΘ), αλλά και ως «έκλυση ηθών, ανηθικότητα, εξαχρείωση» (Φυτράκης-Τεγόπουλος).
Για πολλοστή φορά εξαντλούμαστε σε ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα όπου τσακώνονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιστημονικοί αναλυτές για το μέγα θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σε μία κοινωνία που πάντοτε είχε διαφθορά και διεφθαρμένους, αλλά ΟΧΙ σε τόσους πολλούς θεσμούς ταυτόχρονα και ανελέητα. Στην προσπάθεια εντοπισμού των γενεσιουργών αιτίων της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και τις προοπτικές επανόρθωσης αυτή είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία..."

(..η συνέχεια εδώ )

9 σχόλια:

  1. ΤΟ αθώο κουνελάκι έφαγε-και- τον Βουλγαράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ αθώο κουνελάκι έφαγε-και- τον Βουλγαράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poly kalo arthro goa akomh mia fora ap'ton k.kathhghth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν τον Ότο Ρεχάγκελ έχει γίνει ο πρωθυπουργός. Χρησιμοποιεί τους παλιούς με τους οποίος πήρε το πρωτάθλημα(κυβέρνηση). Έβαλε τον Αναστάσιο Παπαληγούρα και βέβαια με το που ανακοινώθηκε το όνομα άρχισαν οι μουρμούρες από τους νέους βουλευτές αλλά και όσους δεν έχουν γίνει υπουργοί. Αν τώρα που καίγεται ο τόπος δεν βάζει κάποιον νέο όπως είχε κάνει με τον Γ.Μπέζα σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει παραδώσει τα όπλα.
    Η...παιδική χαρά της Ν.Δ έχει ημερομηνία λήξης. Μόνο που παραιτήθηκε άνθρωπος αναγκαστικά...

    οι δημοσκοπήσεις θα την ρίξουν και άλλο. Ο "κανένας" μπορεί να περάσει μπροστά στο επόμενο διάστημα. Αλλά να βάλει έναν φορεμένο και μεταχειρισμένο υπουργό είναι πολύ. Οι νέοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται με το δίκιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έλα ρε Πιπερόπουλε,άσε μας τώρα...ο μικροαστισμός σας τα έκανε όλα σαν τα μούτρα σας...τα οποία μούτρα σας βέβαια μπορείτε να τα θεωρείτε κι όμορφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το επαχθέστερο είναι ότι έχουμε και "οπαδούς" της διαφθοράς. Πλέον θεωρείται εκδήλωση "εθνικισμού" να ζητά κανείς περιορισμό του φαινομένου που οδηγεί στον αφανισμό μας. Διότι "ποιός είσαι εσύ παλιοελληναρά που θέλεις να περιορίσεις το εύρος της εμπορευματοποίησης και των εξαγοράσιμων ανθρώπων και αξιών", όπως μέσες άκρες μου έλεγε χτες νέος φίλος. Για δε τους δήθεν αριστερούς οπαδούς της αμερικανοποίησης με την εναντίωση στη διαφθορά διαπράτει κανείς το αμάρτημα του μικροαστισμού ! Επιστρατεύουν δηλαδή το σταλινικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, από το οποίο παρά την "εξέλιξη της σκέψης", ή το "ξεπούλημα του αγώνα" αν προτιμάτε, δεν ξέφυγαν ποτέ, λόγω ακριβώς του ξεπουλήματός τους...
    Τόσος ποιά μικροαστισμός, θα μπορούσε κανείς να αναφωνήσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια από τις πλευρές του «προοδευτισμού».

    ΣΥΡΙΖΑ WATCH

    Κριτική στις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ...


    http://syriza-watch.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εθνικισμός, ακόμα και στη ΣΚΛΗΡΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ( ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ) του μορφή, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ στη χώρα του Μεγάλου Αδελφού αλλά και σε άλλες λεγόμενες «πολιτισμένες» χώρες.
    Μέσα στην Ελλάδα, καταδιώκεται από κάποιους «εξελιγμένους», η έμπρακτη αγάπη προς την πατρίδα μας, η οποία έχει ΑΜΥΝΤΙΚΟ και ΟΧΙ επιθετικό ( εναντίον των άλλων ) χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πασόκοι, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( George (Νίκος Κατέλης) Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share