"Eμπειρογνώμονες" του ΟΗΕ σε Φλώρινα-Θράκη για τις "μειονότητες"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

"Eμπειρογνώμονες" του ΟΗΕ σε Φλώρινα-Θράκη για τις "μειονότητες"!

Τη Φλώρινα και τη Θράκη θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του e-tipos, η εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών για τις μειονότητες, αμερικανικής καταγωγής, κυρία Γκέι Μαγκντούγκαλ, η οποία θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου!
Η αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόκειται να συντάξει έκθεση μετά την ολοκλήρωση της «αυτοψίας» που θα πραγματοποιήσει, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία, κατά την οποία η ΠΓΔΜ επιχειρεί να διεθνοποιήσει τη θεωρία της «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και ενώ η Αγκυρα επιχειρεί να κηδεμονεύσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Διπλωματικές πηγές βέβαι τονίζουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα προς απόκρυψη» και ότι «η χώρα μας είναι περήφανη για τη μειονοτική της πολιτική». Αναγνωρίζουν, πάντως, ότι η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας στην αναμόχλευση μειονοτικών ζητημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων δεν είναι εκ προοιμίου ακίνδυνη, δεδομένου ότι πολλές φορές έχουν εκφραστεί απόψεις στην Ουάσιγκτον υπέρ της αναγνώρισης και άλλων -πέραν της μουσουλμανικής- μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την περιοδεία αυτή προκειμένου να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους για το συνολικό «μακεδονικό ζήτημα» που επιδιώκουν να κατασκευάσουν..
Για το ενδεχόμενο συγκεκριμένων "αντίποινων" προς την Αθήνα λόγω των επιλογών της στα ενεργειακά κάναμε λόγο πριν μερικές μέρες στο Greece Salonika..:
"Ο φόβος τώρα πια της Ελληνικής διπλωματίας είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν και μιλούν για έναν αιφνιδιασμό στο θέμα των Ελληνοσκοπιανών διαφορών ως προειδοποιητικά"αντίποινα".Οι πληροφορίες -γνωστές και αξιολογημένες στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών- μιλούν για κάποιο "χτύπημα" που θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να κατοχυρώσει διεθνώς τη «μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα». (δείτε εδώ )
.
.
**Το πρόγραμμά της κ.Μαγκντουγκαλ, σύμφωνα με την εντολή που έχει, έχει δύο συνιστώσες. Η μία διαμορφώνεται σε συνεργασία και διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας, όπου βρίσκεται, και η δεύτερη, βάσει της εντολής της, είναι απολύτως ελεύθερη. Επισκέπτεται όποια μέρη επιθυμεί και όποιους επιθυμεί. Αυτό είναι το πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα..

7 σχόλια:

  1. ε.ρε διδυμοι πυργοι που σας χρειαζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΟΗΕ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔi.

    Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι έγινε,θα μιλήσει με καμιά 20 τύπους,όλοι οι υπόλοιποι Φλωρινιώτες μουγκοί είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 τύποι μπορεί να είναι αλλά στην έκθεσή της μόνομ σ΄αυτούς θα αναφερθεί.
    Η καραμέλα με τις μειονότητες είναι το πρώτο βήμα για όποιο κι αν θα ειναι το δευτερο.
    Αυτη την τακτικη ακολουθησαν και στο Κοσοβο.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://sundaycircus.blogspot.com/2008/09/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει το άρθρο ότι η αυτοψία στη Φλώρινα και στη Θράκη γίνεται σαν αντίποινα για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές, αποτελεί σενάριο συνωμοσίας και αποσκοπεί στο να αποκρύψει τις πραγματικές ευθύνες κάποιων.

    Μαζί με την Ελλάδα είναι και η Βουλγαρία που έκανε τις ίδιες ενεργειακές επιλογές και που υπέγραψε τις ίδιες συμφωνίες με την Ελλάδα (και τη Ρωσία). Δεν είδαμε όμως να πηγαίνουν τέτοιες επιτροπές να κάνουν αυτοψίες στο Πιρίν ή στο Κίρτζαλι. Γιατί έρχονται όμως στην Ελλάδα;

    Η απάντηση είναι ότι αυτές οι αυτοψίες είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των βέτο και του τσαμπουκά που πουλάει η Ελλάδα στο θέμα του ονόματος. Πάρα πολλοί είχαν πει ότι συνέπεια του βέτο θα είναι η αναμόχλευση μειονοτικών ζητημάτων. Κάποιοι στην Ελλάδα όμως μας διαβεβαίωναν ότι "δε θα μας κάνουν τίποτα". Ορίστε.

    Τα βέτο μπορεί να έκαναν κάποιους εθνικά υπερήφανους και να έδωσαν πόντους δημοτικότητας στον Καραμανλή και τη ΝΔ, αλλά όχι μόνο δε θα λύσουν το πρόβλημα αλλά θα ανοίξουν και τα μειονοτικά ζητήματα και ποιός ξέρει και τι άλλο.
    Καλό είναι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να μην γίνονται αντικείμενο εσωτερικής κατανάλωσης και στο χειρισμό τους να αγνοείται παντελώς το πολιτικό κόστος.

    Όσον αφορά τον insider-outsider, δεν υπάρχει παραλληλισμός μεταξύ κοσόβου και Φλώρινας. Στο Κόσοβο υπήρχε συμπαγής πλειοψηφικός μουσουλμανικός πληθυσμός 2 εκατομμυρίων, που ζούσε σε αυτόνομη από την εποχή Τίτο επαρχία, και που βρέθηκε σε γενικότερο περιβάλλον ανακατανομής εδαφών και αμφισβήτησης των συνόρων σε μια πρώην κομμουνιστική χώρα.
    Εντάξει όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την περιοχή της Φλώρινας αλλά ούτε και της Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπόρρητο της ΕΥΠ με ημερ. 16 Φεβρουαρίου 1982 από αρχείο
    ΠΑΣΟΚ??? Στα Σκόπια.
    http://macedoniaonline.eu/content/view/3338/45/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share