Υπόσχεση McCain (;)στα Σκόπια για ένταξη ως"Μακεδονία" και υποσχέση Γκρουέφσκι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του..Greece Salonika. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Υπόσχεση McCain (;)στα Σκόπια για ένταξη ως"Μακεδονία" και υποσχέση Γκρουέφσκι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του..Greece Salonika.

Ένταξη με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ προβλέπεται στο πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος!(σύμφωνα με πληροφορίες του e-tipos.gr,τις οποίες πάντως εώς τώρα δεν κατέστει δυνατόν να διασταυρώσουμε.)
Παράγοντες της ομογένειας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκονται σε εγρήγορση στο παρασκήνιο ενώ οι γερουσιαστες Ηλιάνα Ρος και Γκας Μπιλιράκης προσπαθούν -μάταια ως τώρα- να επιτύχουν την αφαίρεση της φράσης..
Το λεγόμενο"Παγκόσμιο Μακεδονικό Κονγκρέσο" των Σκοπιανών πάντως,έχει απ΄τις 29/8 καλέσει ανοιχτά και απροκάλυπτα όλους τους αμερικανοσκοπιανούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον κ.Μακέην (δείτε εδώ ).
Στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων παρευρίσκεται και ο ίδιος ο σκοπιανός πρωθυπουργός ενώ,σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Νίκολα Γκρούεφσκι κατά τις επαφές του με τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων δεσμεύτηκε ότι θα αποδεχτεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», "εάν στην κυοφορούμενη πρόταση Νίμιτς κατοχυρώνεται η αποκαλούμενη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα"!
Μερικοί μπορεί να ξαφνιάστηκαν με την πληροφορία αυτή του ΑΠΕ και τις υποσχέσεις του κ.Γκρουέφσκι..Για το θέμα της στροφής και της μετατόπισης του βάρους των διαπραγματεύσεων,αμέσως μετά την περίφημη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ενημέρωσε απ΄την πρώτη στιγμή -μόνο- το Greece Salonika με το δημοσίευμα της 22/4 :
Οι πληροφορίες και η ανάλυση εκείνης της ανάρτησης μάλιστα αναδημοσιεύθηκαν αυτολεξί από αρκετά παραδοσιακά ΜΜΕ χωρίς ποτέ να αναφερθεί η πηγή ενώ ο Ελεύθερος Τύπος,στην ηλεκτρονική του έκδοση,δανείστηκε τον τίτλο εκείνου του δημοσιεύματος για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος 4 μήνες μετά (δείτε εδώ . )..
Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών,Αντόνιο Μιλόσοσκι, με νέες δηλώσεις του στην ίδια ακριβώς γραμμή με τον Ν.Γκρουέφσκι,τόνισε σχετικά :
«Δεν έχουμε εντολή να περιορίσουμε ή να αφαιρέσουμε το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού προσδιορισμού των Μακεδόνων, διότι αυτή είναι η ουσία της διένεξης, η οποία κρύβεται πίσω από την αμφισβήτηση του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»..
**Δεν είναι λογικό πάντως να υπάρχει ακόμα άνθρωπος στα Βαλκάνια είτε Έλληνας,είτε Σκοπιανός,είτε Τούρκος κλπ που να νομίζει πως κάτι θα αλλάξει στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αν βγει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος.
Βέβαια άλλο πράγμα η λογική και άλλο τα Βαλκάνια..
**Προστέθηκε αργότερα (3/9,17:30')**
Tελικά φαίνεται πως οι προσπάθειες του Ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ απέδωσαν καρπούς και η επίμαχη φράση υποστήριξης των Ρεπουμπλικανών στην είσοδο της φυρομ ως"Μακεδονία" αφαιρέθηκε.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Σκοπιανού πρακτορείου MakFax που μεταδώθηκε πριν από λίγο..

10 σχόλια:

  1. ΦΙΛΟΙ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ & ΡΕΜΠΟΥΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΥ,ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΟΥΝ,ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ BIG BOΥSH.ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΛΑΒΑΝΟΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to tounel to vlepoume oloi,
    to fws sto vathos omws pou einai????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σκοπιανοί τρώνε τις πατάτες που τρώγαμε εμείς το '70 και το '80 όταν μαλώναμε με τους Τούρκους και νομιζαμε πως έχει διαφορά ο Νίξον απ΄τον Ρήγκαν ή με τον Κάρτερ κλπ.
    Εμείς νομίζω πως κάτι μάθαμε,είναι καιρός να τα παθουν για να μάθουν και σλαβοσκοπιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Σκοπιανοί τρώνε τις πατάτες που τρώγαμε εμείς το '70 και το '80 όταν μαλώναμε με τους Τούρκους και νομιζαμε πως έχει διαφορά ο Νίξον απ΄τον Ρήγκαν ή με τον Κάρτερ κλπ.
    Εμείς νομίζω πως κάτι μάθαμε,είναι καιρός να τα παθουν για να μάθουν και σλαβοσκοπιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. salonika eisai gamato blog*.bravo!
    se parakolouthoume ap thn arxh.
    synexise etsi

    *me thn kalh thn ennoia:)


    Manolis,Ritsa
    Mexico City
    Mexico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΟΜΠΑΜΑ ΟΜΠΑΜΑ
    ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
    ΚΑΙ %#$#%ΑΜΑ!"

    ETOIMO TO ΣΥΝΘΗΜΑ





    ΟΠΟΥ
    %#$@#% Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην τουρκική εταιρεία «TAV Airports Holding» (TAV) παραχώρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την εκμετάλλευση των δύο διεθνών αεροδρομίων της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κατάσταση που έχει περιέλθει το ζήτημα σήμερα θυμίζει την εποχή 1991-1995. Οπότε θα έχει και την ίδια κατάληξη. Δηλαδή θα φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα θυμίζει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 με ένα νέο όνομα που θα αντικαταστήσει τη χρήση του ΠΓΔΜ, και το πρόβλημα θα μετατεθεί για το μέλλον.

    Επίσης κάτι που δεν έχουν αντιληφθεί πολλοί στην Ελλάδα είναι ότι η συνταγματική ονομασία είναι έξω από κάθε διαπραγμάτευση και παρέμβαση της Ελλάδας. Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το ποιό θα είναι η ονομασία διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά, αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει: αφού ήταν γνωστό ότι ο Μακέιν θα συνέχιζε την εξωτερική πολιτική του Μπους, οπότε το "Δημοκρατί της Μακεδονίας" δε θα το άλλαζε.
    Από την άλλη, αφού είναι αναμενόμενο ότι όποιος και να βγει, θα είναι το ίδιο για μας, γιατί να μη βγει αυτός που, τουλάχιστον, προεκλογικά τα λέει καλύτερα για μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share