Το "Ουράνιο Τόξο" απειλεί! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το "Ουράνιο Τόξο" απειλεί!


Στα όρια της νομιμότητας,ίσως και λίγο παραπέρα,κινούνται οι ανακοινώσεις του "Ουράνιου Τόξου" σχετικά με το χθεσινό περιστατικό στη Φλώρινα.
Η τελευταία μάλιστα ανακοίνωση καταλήγει με την απειλητική φράση:
"Αν και τώρα, μετά από όλα αυτά, δε σταματήσει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία αυτού του επαίσχυντου πεδίου βολής, τότε οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν".
Eνώ αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτοπονηριάς και θράσους (και φυσικά χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, ώστε να πιαστούν «στον ύπνο» οι κάτοικοι), άρματα μάχης εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά χθες στους δρόμους των Λόφων/Zabrdeny με προφανή στόχο να πραγματοποιήσουν τις βολές που δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα. Ήρθαν μάλιστα συνοδευόμενα από πολυάριθμες ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, με σκοπό να επιβάλλουν το «νόμο του ισχυρού» με καουμπόικες μεθόδους..."
"...οι γενναίες δυνάμεις της Αστυνομίας άρχισαν να χτυπούν τους κατοίκους. Έσπασαν χέρια, έσυραν στο δρόμο γυναίκες (!), συνέλαβαν 4 άτομα (ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Λόφων/Zabrdeny), τους πέρασαν χειροπέδες σαν να επρόκειτο για τους χειρότερους εγκληματίες και τους οδήγησαν στα κρατητήρια."

Και το ερώτημα είναι γιατί δεν επεμβαίνει κάποιος εισαγγελέας τη στιγμή που η φράση "οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν" αφήνει σαφή υπονοούμενα για "σχεδιασμένες πράξεις διατάραξης της κοινής ειρήνης" ίσως όμως και πολύ σοβαρότερων αδικημάτων.

(Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Ουράνιου Τόξου πατώντας εδώ).

*Προστέθηκε αργότερα 22.40'

Ο κ.Γκρουέφσκι απ΄τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται δήλωσε νωρίτερα ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου» καθώς και «επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα. Ο κ. Γκρούεφκσι κατηγορεί τη χώρα μας για συνεχιζόμενες καταχρήσεις και μάλιστα καλεί την Ε.Ε. «να βρει τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να τις σταματήσει».

26 σχόλια:

  1. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥς.
    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sti nkatalili stigmi!
    Ston katalilo xrono!
    To karkinoma 8a apokopei!
    Apa3 kai dia pantos!

    O KYBOS EPIF8EI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥς.
    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα δεν υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να συλλαβει τα μισθερνα αυτα τσογλανια ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ σε δικη , ΤΟΤΕ νομιζω οτι το κενο θα το καλυψουν αλλοι .. ισως με καλυτερα και γρηγοροτερα αποτελεσματα.

    Πεντε - δεκα μπασταρδοι (ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ) συνεπικουρουμενοι απο καποιους 'ελληνες' πολιτικους ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ και ΑΠΕΙΛΟΥΝ .. χρηματοδοτουμενοι απο ΣΟΡΟπιαστα ΜΚΟ και παραπαιοντα κρατιδια (γυφτοσκοπια) της πλακας και της καρπαζιας (που μονο με ραγιαδοελληνες τυπου παγκαλου-γιωργακη-ντοριτσας ειναι δυνατον να μιλανε) ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΠΟ ΣΤΟ ΚΤΕΝΙ...

    Εμεις οι υπερηφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ της μιασ και μοναδικης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΚΝΑ , δεν ειμαστε διατεθιμενοι να ανεχτουμε αλλο τα φτυσιματα... αν οι εκπροσωποι του ΥΠΕΞ ηδονιζονται να τους φτυνουν στην μουρη , καλα τους κανουν ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να δουμε τι θα κανουμε πια μονοι μας ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ πρεπει να βγει, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά είναι δυνατόν επίσημομ κόμμα να απειλεί την Ελληνική κοινωνία και να μη παρμβαίνει κανεις?????
    Τι πρεπει να κανουν δηλαδη?
    Να αρχισουν να σκοτωνουν για να ενδιαφερθει κανεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά είναι δυνατόν επίσημομ κόμμα να απειλεί την Ελληνική κοινωνία και να μη παρμβαίνει κανεις?????
    Τι πρεπει να κανουν δηλαδη?
    Να αρχισουν να σκοτωνουν για να ενδιαφερθει κανεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δυνατόν επίσημο κόμμα που αντιπροσωπεύει μόλις 3000 κατοίκους της Μακεδονίας να μιλά σαν να αντιπροσωπεύει το σύνολο των χωριών αυτών?
    Ένα κόμμα που πήρε 400 ψήφους από τους 6000 από τον δήμο Μελίτης να μιλάει εν ονόματι των κατοίκων των Λόφων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ki esy Ellhna skypse ligo akoma to kefali, akoma den exei ftasei sto edafos, ante ti perimeneis? Ti nomizeis oti exoume 1821 kai 1940 pou mporouses na epanastathseis kai na peis kai ena OXI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Enan ANDREA PAPANDREOY 8eloyme pali...
    mas exoyn ntropiasei oi politikoi mas....

    ayton ton Boskopoulo kai kati alloys na toys steiloyn sta skopia..
    alla edw ligdwse to anteraki toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Enan ANDREA PAPANDREOY 8eloyme pali...
    mas exoyn ntropiasei oi politikoi mas....
    14 Οκτώβριος 2008 8:24 μμ

    Ποιόν, τόν γαμπρό τού Λιάνη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ανακοίνωση του Ουρ. Τόξου έρχεται σε αντίθεση ευθέως με το σύνταγμα κ τις προϋποθέσεις που αυτό θέτει ως προς τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων. Άραγε θα ευαισθητοποιηθεί κανείς; Αν υπάρχουν αρχές πρέπει να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία τούτου του απο-κόμματος, επειδη αντίκειται στη δημόσια τάξη (με τη νομική έννοια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. LAGOS TIN FTERI EKOUNAGE KAKO TSI KEFALIS TOU..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Poly syntoma to Ouranio To3o 8a dei ton Ourano Sfontili!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. APO SXOLIA STA BLOGS KALA TA PAME.APO POLITIKOUS KAI PRAKSEIS EXOUME PROVLHMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πλήρης απάλειψη της είδησης από τα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται γιατί προτεραιότητα έχει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τυχόν προβολή της προσπάθειας των Σκοπίων να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη Βόρειο Ελλάδα θα έστρεφε εκεί την προσοχή.
    Δε σημαίνει αυτό ότι δεν είναι σκάνδαλο το Βατοπέδιο.Είναι αλλά εκ των πραγμάτων αν ο θόρυβος που κάνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων έφθανε στην Ελλάδα η προσοχή του κόσμου θα στρεφόταν σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολα Γκρούεφσκι, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου». Το γεγονός αυτό, είπε, «αποτελεί επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα.
    «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει κατάχρηση και συνεχίζει με αυτή την πρακτική. Νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να βρεί τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να σταματήσει τις καταχρήσεις αυτές. Γίνεται λόγος για κάτι που δεν αρμόζει σε μια χώρα που δηλώνει ότι έχει τις πολιτικές και δημοκρατικές δυνατότητες να είναι μέλος της ΕΕ. Πράγματι, είναι αξιοπερίεργο στον 21ο αιώνα να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα. Κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται σε κακομεταχείριση και ο τοπικός μακεδονικός πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα.







    Με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εμποδίζεται η καθημερινότητά τους. Είναι νόμιμο το δικαίωμα κάθε χώρας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις. Να μην διεξάγονται όμως μπροστά από τις αυλές των ανθρώπων. Αυτό είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν οι ασκήσεις αυτές να διεξάγονται μακριά από αυτούς, όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται. Αντί αυτού συλλαμβάνονται άτομα. Αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης να μην πραγματοποιηθούν απλώς στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά να γίνει επίδειξη ισχύος και εκφοβισμός του πληθυσμού. Ευελπιστώ ότι η Ελλάδα θα επιδείξει δημοκρατικές ικανότητες, επιλύοντας άμεσα και εσπευσμένα τα προβλήματα αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ανέφερε ακόμη, ότι αύριο θα ενημερώσει σχετικά στις Βρυξέλλες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Εμίλιγιαν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι «τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν εσωτερικό ζήτημα του νότιου γείτονά μας». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί «πως αυτά τα συμβάντα προκαλούν σοβαρές εντάσεις στους κατοίκους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες που ζουν εκεί».

    «Πράγματι, μας άφησε έκπληκτους», υπογράμμισε ο κ. Στάνκοβιτς, «το γεγονός ότι μία χώρα, η οποία δηλώνει δημοκρατική και η οποία είναι μέλος της ΕΕ, δεν δίνει τη δυνατότητα στην επικράτειά της οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο τους: την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης».

    Ο κ. Στάνκοβιτς ζήτησε ακόμη από τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ, «χάρη του συμφέροντος των Μακεδόνων που ζουν στην περιοχή της Φλώρινας»,όπως είπε , τα «χθεσινά γεγονότα να μην αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκισμού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς στόχους».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, κ. Τάχιρ Χάνι, θεώρησε ότι τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν «δυσάρεστο γεγονός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Diafonw me tin uperboliki antidrasi kata twn Skopianwn auti tin stigmi!

    Den prei na tous kanoume 8ymata...ayto pou epidiwkoun!

    Prepei diakritika o nomos na efarmozetai me anoxh kai na tous afinoume na ekti8entai diarkws. Xreiazontai edw diakritika ta MME!

    Prei na tous afisoume na 3esalosoun stadiaka! Na dei3oun to nbarbaro prosopo tous! Kanoune tis par8enes alla oloi 3eroun ti fanatikoi pou einai!

    To kratos 8a tous parakolou8ei diakritika kai 8a proetoimazetai...

    Otan 8a exoun diabei pro polou ta eskamenna (8a dimiourgisoun sigoura taraxes!!) to Elliniko kratos me mia astrapiaia knisi 8a prepei tote na tous xtipisei poly poly poly sklira (kai tous edw kai tous apo panw).. Tosos polu pou na min to 3exasoun pote!!!


    Epsisi o asigkratitos fanatismos tous na rinai i aparxh apostragisis ka8e oikonomikis prosforas!

    Stin arxi 8a bgaloune glwssa kai 8a broune aristera de3ia merika lefta!

    Oso pernaei o kairos omws 8a arxisouyne siga siga na peinane kai na lakane!

    XREIAZETAI E3YPNADA KAI YPOMONH!

    EMEIS EXOUME TO PANW XEPI!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιτέλους. Είναι η ευκαιρία μας να τελιώνουμε μια και καλή και με τους τελευταίους προδότες εντός ελληνικού εδάφους. Αν μη τι άλλο το πολύ θα ζήσουμε σκηνές εμφυλίου και σύγχρονους φυγάδες αν δεν πάνε στη φυλακή να σαπίσουν οι "μισθοφόροι". Να δούμε ποιος θα ξανατολμήσει να κάνει προβοκάτσια εναντίον της χώρας που ζει.
    Περαστικά στα κορόιδα που πίστευαν ότι θα τους περάσει... Δυστυχώς πόνταραν και πάλι στο κουτσό άλογο και τούτη τη φορά. Βρε πώς τα φέρνει η μοίρα ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να τους χαίρεται ο Καραμανλής που τους έχει και αλωνίζουν...

    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλά είναι δυνατόν επίσημομ κόμμα να απειλεί την Ελληνική κοινωνία και να μη παρμβαίνει κανεις?????
    Τι πρεπει να κανουν δηλαδη?
    Να αρχισουν να σκοτωνουν για να ενδιαφερθει κανεις??

    14 Οκτώβριος 2008 7:28 μμ

    ΣΩΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΘΗΝΑ
    Ή ΜΑΚΡΙΑ ΠΕΦΤΕΙ
    Ή ΚΟΙΜΑΤΑΙ
    Ή ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΟΛ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Γκρουεφσκι βρίσκεται σε δεινή θέση .Για αυτό κάνει αυτές τις δηλώσεις.
    Σε έξι μήνες τα πράγματα θα είνια πολύ καλύτερα για εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά μας κάνει ο δημόσιος υπάλληλος της Φλωρινάς εκεί κατάντησαν την Ελλάδα να της κουνιέται ένας προβοκάτορας των Σκοπιανών θέσεων που κρύβεται πίσω από το μανδύα των «ανθρώπινων δικαιωμάτων»

    Που σε ρε Παύλο μελά να δεις τους απογόνους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί να μη είναι θρασύς ο κύριος Γκρουεφσκι; Πίσω του έχει τον αμερικανισμό και την ντόπια πέμπτη φάλαγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙ ΤΟΝ ΛΙΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share