Αρκετά πια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Αρκετά πια.


Μερικοί δημοσιογράφοι του κέντρου έσπευσαν να κατηγορήσουν blogs και ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν στο θέμα των επεισοδίων στη Φλώρινα πριν 10 μέρες,ως "φασιστικά", κατηγοριοποιόντας μάλιστα τα εν λόγω sites ως μεταξύ "τσόντας και παραπληροφόρησης" .
Οι κατηγορίες βέβαια δεν αφορούσαν το Greece Salonika αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούν να γίνουν ανεχτές απ΄τον οποιοδήποτε.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος "φασισμός" απ'αυτόν που επιβάλλουν οι ίδιοι 5-10 "ξερόλες" μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν ως φαίνεται "ειδικότητες"
απ΄το με ποιόν τρόπο θα έσβηναν οι φωτιές της Πελλοπονήσου μέχρι το τι απέγινε τελικά ο Άλεξ,
και απ΄το ποιός κρύβεται πίσω απ΄το σκάνδαλο Βατοπαιδίου μέχρι το τι σχέση είχαν ο κ.Δαιλάκης με την κ.Μπετζεντάκου,ως και γιατί πέφτουν τα χρηματιστήρια..
Επίσης δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός απ΄το να δέχεσαι ως σωστή μονάχα την άποψη του...ίδιου σου του εαυτού.Ίσως το ξεχνάτε αλλά ζούμε ακόμη σε Δημοκρατία.
Και εν πάση περιπτώσει μάθετε να χρησιμοποιήτε σωστά τα Ελληνικά.Άλλο πράγμα ο"φασισμός" και άλλο ο"πατριωρισμός" (αν και στην Ελλάδα του 2008 ακόμα και το "αγαπώ τη χώρα μου" μπορεί να εκληφθεί ως παραβατική συμπεριφορά).
'Αλλο πράγμα η ερασιτεχνική απόπειρα που γίνεται από πολλούς bloggers-η οποία και θα μπορούσε να δικαιολογήσει τυχόν λάθη και υπερβολές- και άλλο η συνειδητή έμμισθη προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία βέβαια κάποιοι άλλοι-και όχι οι Bloggers- έχουν μακρόχρονη προυπηρεσία.
ΌΧΙ κύριοι.Δεν είναι δυνατόν να ξέρετε τα πάντα και να θεωρείτε τους εαυτούς σας αυθεντίες.Αρκετά πια.Ο κόσμος δεν είναι κουτός όπως εσείς νομίζετε.Ο Έλληνας έχει μάθει πλέον να ξεχωρίζει την ήρα απ΄το στάρι.Αυτό το έχετε καταλάβει και αυτό είναι που σας πανικοβάλλει.Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε τους εαυτού σας δικαστές,ανακριτές,αστυνομικούς,πολιτικούς ή ότι άλλο ρόλο επιβάλλει η.. περίσταση.Υπάρχουν άξιοι λειτουργοί παντού.Αφήστε τους να εργαστούν επιτέλους.
Και σε κάθε περίπτωση -για το συγκεκριμένο τουλάχιστον ζήτημα- αφήστε τα της Βορείου Ελλάδος σ'αυτούς που κατοικούν στη Βόρειο Ελλάδα.

Φαντάζομαστε πως σίγουρα αγνοείται ότι η Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 45' απ΄τα σύνορα με τα Σκόπια όπως επίσης πως για τα επεισόδια των "αθώων αγροτών με αστυνομικές δυνάμεις",όπως τα περιγράφετε,υπήρξε επίσημη ανακοίνωση-παρέμβαση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι..
Δε χρειάζετε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες απλά καλό θα ήταν πριν ξαναγράψετε τα ίδια και για το χθεσινό περιστατικό να κάνετε μια..εκδρομή στην περιοχή.
Αρκετά πια.

Συντακτική Ομάδα
Greece Salonika.

18 σχόλια:

  1. να αγιασει το πληκτρολογιο σου παλικαρι μου.
    μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη χώρα του Μεγάλου Αδελφού, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ στο λαό τους η αγάπη προς την πατρίδα τους, ακόμα και ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των άλλων λαών.
    Στη χώρα μας, ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ η αγάπη των Ελλήνων προς την Ελλάδα, που έχει ΑΜΥΝΤΙΚΟ και όχι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ( εναντίον των άλλων λαών ) χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, 14 Οκτώβριος 2008 1:52 μμ.
    Στο διαδικτυακό χώρο που παρουσιάζεις, εκδηλώνεται μια σαφής περιφρόνηση εναντίον του Χριστιανισμού.
    Εγώ δεν θα επισκεφτώ ξανά εκείνο το διαδικτυακό χώρο.
    Αλλοίμονο αν περίμενα από ένα οποιοδήποτε χώρο του διαδικτύου, να μου μιλήσει για κάτι τόσο σπουδαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Arketa pia me autous tous Diktatores megaloo-dimosografous!

    3EBRAKWSTE TOUS OLLOUS!

    TAIZOUN TON KOSMAKI KOUTOXORTO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT


    "Σε μερικούς έκανε εντύπωση γιατί αναφέρθηκαν επικριτικά οι γνωστοί πλέον σε όλους "ΙΟΙ" για το διαδίκτυο και για τα ιστολόγια που ασχολούνται με το θέμα της Φλώρινας...
    ο λόγος είναι απλός....
    μέχρι τώρα ότι και να γινόταν δεν το μάθαινε κανείς...
    κάποιοι είχαν την δυνατότητα να ρυθμίζουν την στρόφιγγα της ενημέρωσης κατά το δοκούν...
    αυτό ξαφνικά άλλαξε....και ενοχλεί...
    Σε αντίθετη περίπτωση...τις προκλήσεις των φιλοσκοπιανών δεν θα της μάθαινε κανείς...ενώ τώρα..πολλά ιστολόγια και αρκετά ακόμη...ενημέρωσαν όπως μπορούσαν από την πρώτη στιγμή...είτε με αναδημοσίευση, προώθηση της είδησης, είτε συμβάλλοντας ο καθένας με ότι πληροφορίες είχε...
    αυτό σε ένα σύστημα ΜΜΕ που δείχνει ελεγχόμενο είναι επανάσταση...επανάσταση που θα πρέπει με κάθε τρόπο να κατασταλεί...
    Το σχέδιο καταστολής ξεκίνησε από την άνοιξη με χειρουργικά "άρθρα" ψευτοδιανοούμενων που με βάση το δικαίωμα της ελευθερίας (κατα αυτούς ελευθερία στην έκφραση έχουν μόνο όσοι έχουν ίδια άποψη μαζί τους) ζητούσαν έλεγχο και φίμωση του διαδικτύου!!!!!
    αυτό στην αρχή απέτυχε παταγωδώς...γιατί απλά το κράξιμο που έφαγαν ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που περίμεναν...
    και τώρα μάλλον περάσαμε στην δεύτερη φάση...στην κλασσική!!!!
    θα πρέπει να βαπτιστούν όλοι...φασίστες!!!!
    αφού όλοι οι παραπάνω δεν θεωρούν πως ότι έγινε στην Φλώρινα ήταν λόγω οικολογικών ανησυχιών...τότε η λύση είναι μία ....είναι φασίστες!!!
    η προσπάθεια είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί...και αν οι γνωστοί μέθοδοι δεν πετύχουν...τότε θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο...το ποιό θα είναι αυτό θα δείξει το μέλλον...
    Καλό είναι όμως να αναλογιστούν κάποιοι...πως όλοι αυτοί που τώρα έχουν τα ιστολόγια και εκφράζονται ...αν ξαφνικά τους τα κόψετε...
    τι πιστεύετε; δεν θα ψάξουν άλλο τρόπο να εκφραστούν;
    και αν ναι; τι τρόπο και πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ Μ.Μ.Εξαθλίωσης.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΜΙΣΕΙ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει φτάσει το τέλος των "Δημοσιογράφων" και των "Εκδοτών".

    Ζούνε την τελευταία έκλαμψη της "δόξας" τους, προσπαθώντας να ελέγξουν το ιντερνετ και να κυριαρχίσουν ξεπουλώντας τα "αποκλειστικά" τους.

    Εχουν χάσει, τους έχει παρασύρει το τσουνάμι.

    Φοβούνται και με το δίκιο τους.

    Ο λαός πήρε ήδη την κατάσταση στα χέρια του και καλά έκανε.

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...

    Χαίρομαι που την πατήσατε μικρά και μεγάλα λαμόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_4679.html

    DIMOSIEUSTE TO KAI ESIS AN EXETE @RXIDIA KAI ISTE KATHARI!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενω σε ολο τον κοσμο τα παραδοσιακα μμε σιγα σιγα ενσωματωνουν τα μπλογκς και το ιντερνετ γενικοτερα,στη χωρα μας κυριαρχει μια πρωτοφανης αρνητικη αντιληψη των "επαγγελματιων" του ειδους,κυριως απεναντι στους μπλογκερς:θεωρουν οτι τους κλεβουν το ψωμι,οταν οι περισσοτεροι απ'αυτους χρησιμοποιουν τα μπλογκς για κοπυ-πεηστ,βγαζοντας δουλεια χωρις καθολου κοπο.Αυτο βεβαια που τοςυ τσουζει ειναι οτι μεσω ιντερνετ ολοι οι πολιτες μπορουν να πουν τη γνωμη τους,κατι που εκεινοι αποφευγουν οπως ο διαβολος το λιβανι.Εξαλλου,δεν μπορουν να ελεγξουν το διαδικτυο με τα φασιστικα στεγανα που επιβαλλουν αυτοι και οι "απο πανω".Ετσι,σρχικα ειχαμε κινδυνολογια,τωρα απροκαλυπτη επιθεση και το επομενο βημα θα ειναι μηνυσεις και καταργηση της ελευθεριας εκφρασης μεσω των μπλογκς.Ελα ομως που δε θα τους περασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γενικά καλό είναι να προβάλουμε ότι μας ενώνει κι όχι ότι μας χωρίζει. Οι ροχάλες προς τους δημοσιοκάφρους και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και η αντίσταση στη χειραγώγηση από το πολιτικό μάρκετινγκ μας ενώνουν και δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την Παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι είναι συνήθως πράκτορες ξένων συμφερόντων. Οπως και τα αφεντικά τους οι "νταβάδες" που τους καθοδηγούν τώρα υπακούουν στους αγγλοαμερικάνους, ενώ παλιά πολλοί λειτούργησαν ως ενεργούμενα του σοβιετικού ολοκληρωτισμού. Ο εκδημοκρατισμός της χώρας περνά μέσα από τον διαχωρισμό των εξουσιών, όχι μόνο της εκτελεστικής από τη νομική και τη δικαστική, αλλά κι ανάμεσα στην οικονομία, στην πολιτική και στην επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι με τους βρομιάρηδες ανθέλληνες ασχολείστε... τους δίνεται και αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. T.G.
    Στα Σκοπιανά κανάλια έχουμε γίνει περίγελο.
    Το τι ψέματα λένε αλλά και με τον τρόπο που τα λένε …τι να πω? Καραμανλή ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ. Με την εξωτερική πολιτική που κανείς σε λίγο θα μείνεις εσύ και το κόμμα.
    Οι Σκοπιανοί εμπλέκονται στα εσωτερικά της Ελλάδας, σε κράζουν και εσύ μετά τόσο φτύσιμο λες ΒΡΕΧΕΙ….
    Αντί να απάντησης στις προκλήσεις των Σκοπιανών σαν Έλληνας απαντάς μέσω Κουμουτζακου σαν …κουνέλα.
    Δεν μας φταίει η Ντόρα. Εσύ την κρατάς. Και άμα δεν έχεις άλλον ΥΠΕΞ …. τι να σου πω. Πάνε να καλλιεργείς ….σκόρδα…. Μην φανταστείς ότι ο Παπανδρέου (άσε τον Σύρριζα κ.λ.π.) θα μας σώσει. Απλά θα ξέρουμε …ένας λαμογια λιγότερος.
    Δύσκολο θα βρούμε πολιτικό οικονομολόγο, φιλέλληνα. Πατριώτη, με κάκαλα όπως λένε και οι πόντιοι. Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι πρέπει να σας ανεχόμαστε. Καλλίτερα να ¨χάσουμε¨ χωρίς πολιτικούς και χωρίς κυβέρνηση.
    Ντροπή μας που σας ανεχόμαστε. Ντροπή μας που σας ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

    Επιστολή του μεγάλου συνθέτη στα «ΝΕΑ»

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008


    Την αγωνία του για το Σκοπιανό και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ περί ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία αναρωτιέται γιατί η ελληνική πλευρά δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να αποκαλύψει αυτή τη «γελοιότητα», όπως τη χαρακτηρίζει.

    O μεγάλος συνθέτης θεωρεί «μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

    «Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες.

    Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια;

    Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;

    Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά "σαρώνουν" οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που... σφυρίζει αδιάφορα.

    Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ΄ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι... κατ΄ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε... κατακτητές της Θεσσαλονίκης!

    Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι... εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη».

    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3594&Itemid=83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελπίδα για την Ελλάδα, για τώρα και για το μέλλον, είναι να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ο ΛΑΟΣ, για ΟΛΕΣ τις υποθέσεις που τον αφορούν.
    Φυσικά, ο λαός πρέπει να ενεργεί ΠΑΝΤΑ με ΣΥΝΕΣΗ και με ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ.
    Προτείνω επίσης στους Έλληνες, να βλέπουν ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΤΙΚΗ τηλεόραση, και να διαβάζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΛΑ, ΕΓΚΥΡΑ και ΩΦΕΛΙΜΑ βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. agapitoi.prepi na anaferete oti prokeitai gia ton io tis eleytherotipias(patsavourotipias orthotera).min tous xaideyete den to aksizoun.to protopalikaro tis omadas aytis diorganonei sinedria sto fasistokratoumeno apo to parakratos ton eksarxion politexneio kanontas filoskopiani ppropaganda parea me atoma ouraniou toksou lipon kathigitadon tis pantiou ton kinotikon kondilion kai tis remoulas kai ala saprofita ekstremistes tou ethnomidenismou.episis prosfata evgale perispoudasto sigrama gia to makedoniko agona opu anaparagei ti voulgariki propaganda kai prosvalei apaksionei kai midenizei tin istoria to aima kai tous agones enos ethnous eno epanalamvanei kai tis klasikes apaksiotikes kai gebelikes fanfares ideologikis tromokratisis se varos ton sixronon antistekomenon ston midenismo.gia ayto kathe skeptomenos ofeilei oyte ena eyro gia na agorazei tin efimerida ayti(kathos kai to taliban tou ethnomidenismou sigrotima labraki)exome tin dinami na tous apksiosoume kai na tous apomonosome me tin psifo mas kai ton ovolo mas.boycotaretetous gia na apomonothoun kai na vaykalizontai monoi tous.einai pantou mes sto kratos xomenoi ala ti dinami tin exoun i mazes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΞΕΝΟΙ .ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΜΑΣ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share