Εξελίξεις στα γεγονότα της Φλώρινας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Εξελίξεις στα γεγονότα της Φλώρινας.

***Ανανεωμένο***
  • Πρώτη δημοσίευση 4.39'μμ
  • Ανανέωση 5.38'μμ

Εξελίξεις στα γεγονότα της Φλώρινας καθώς,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog Τaxalia , οι κύριοι που συνελήφθησαν στα χθεσινά γεγονότα της Φλώρινας ήταν όλοι πολίτες της ΠΓΔΜ και καμία σχέση δεν είχαν με τους "αγρότες που διαμαρτύρονται για την καταστροφή των καλλιεργιών τους" .Πρόκειται για τους:
1. Goran Momiroski (Горан Момироски), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1
2. Gorazd Comovski (Горазд Чомовски), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α2
3. Igor Jankovski (Игор Јанковски), ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1
4. Mary Jordanovska (Мери Јордановска), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVA MAKEDONJIA.

Εν τω μεταξύ το Υπ.εξωτερικών αποφάσισε να απαντήσει υψώνοντας αυτή τη φορά λίγο τους τόνους.Συγκεκριμένα ο κ.Κουμουτσάκος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης Gruevski συνιστά νέα προκλητική απόπειρα ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Συνιστά νέα απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.Η συνειδητή αυτή πολιτική καλλιέργειας εθνικισμού και μισαλλοδοξίας είναι τουλάχιστον ανεύθυνη.Ας το πάρει απόφαση ο κ. Gruevski. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους συνηγόρους και μάλιστα με προφανή κίνητρα.Αντ’ αυτού, ας επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές του στη βελτίωση της, κατά γενική ομολογία διεθνών οργανισμών και παρατηρητών, επιδεινούμενης κατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα του».

**Προστέθηκε αργότερα 5.38'μμ

Το πρακτορείο ειδήσεων "Μia"της ΠΓΔΜ,αναφέρει πάντως πως η σύλληψη των τεσσάρων δημοσιογράφων δεν έχει σχέση με τη χθεσινή σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της περιοχής, καθώς οι δημοσιογράφοι σήμερα έφτασαν στην περιοχή ενώ αναφέρουν πως δεν επρόκειτο για σύλληψη αλλά για προσαγωγή σε αστυνομικό τμήμα λόγω του ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι δεν έφεραν μαζί τους την απαιτούμενη άδεια κινηματογράφησης απ΄το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.Μετά από "ανακριση"μιας ώρας,σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους επετράπει να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά όχι να μιλήσουν με τους κατοίκους..

13 σχόλια:

  1. Crunch time gia to politiko katestimeno stin A8ina!

    T a psemmata kai ta Doro_xazo-gelakia mas teleiwsan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή με λίγα λόγια υπήκοοι ξένου κράτους μπήκαν σε ελληνικό έδαφος και εμπόδισαν κινήσεις του ελληνικού στρατού, επαναλαμβάνω, σε ελληνικό έδαφος!!

    Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!

    Καλά αυτά τα σκοπιανά ζώα δεν έχουν μυαλό?
    Από προβοκάτσια σε προβοκάτσια το πάνε..
    Να φάνε το κεφάλι τους θέλουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια καντε λιγο ησυχια.
    η πατριδα κοιμαται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια καντε λιγο ησυχια.
    η πατριδα κοιμαται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΤΟΝ (Μ)ΠΟΥΣΤ..!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!

    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ξεχνατε οτι πρην λιγες εβδομαδες ηταν στην περιοχη η γκει (αυτη των Η.Ε.). Πως αλλιως θα διξουν οτι υπαρχει "μακεδονικη" μειονοτητα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχουν να δουν τα ματια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλο και ποιο ξεκάθαρα φαίνεται ποια, ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος καλής πρόθεσης από πλευράς ΟΗΕ, Αμερικανών και Σκοπιανών για ειρηνική λύση του προβλήματος διότι πρόκειται έτσι κι αλλιώς για τεχνητό πρόβλημα.

    Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε η Μακεδονία. Το πρόβλημα το έχουν οι Αμερικανοί και όποιοι άλλοι επιδιώκουν να διασφαλίσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο στα Βαλκάνια. Το πρόβλημα αυτό λύνεται μόνο με έναν τρόπο και αυτόν τον τρόπο μας τον έχει δείξει, παραδόξως, ένας αρχαίος Μακεδόνας, ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «Γόρδιο Δεσμό».

    Δεν κάθισε να χρονοτριβήσει με θεωρίες και «διαβουλεύσεις», αλλά είπε, το θρυλικό: «Ό,τι δεν λύεται κόπτεται». Ναι! Αυτή είναι η λύση του προβλήματος και εδώ!

    Πρέπει να καταλάβουμε, ότι:

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!!!

    Το πρόβλημα δεν λύνεται με διαπραγματεύσεις. Δεν διαπραγματεύεται κάποιος την κληρονομιά του με καταπατητές και πλαστογράφους. Αντίθετα, αμύνεται σθεναρά και οδηγεί τους απατεώνες (και τους συνεργούς τους) στην δικαιοσύνη.

    Πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτές τις γελοίες διαπραγματεύσεις και να δηλωθεί ξεκάθαρα, ότι η Ελλάδα θεωρεί πράξη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων και την καπήλευση της Ιστορίας μας.

    Από: http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/10/blog-post_4984.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AFTA EGRAFE I SKOPIANI EFIMERIDA.
    MIAS KE THEN KSERO `` MAKEDONIKA``

    METAFRASA TO KIMENO

    BOULGARIKA -ELLINIKA
    KE META TO KSANAMETAFRASA
    SERVIKA - ELLINIKA

    KE ???????ß RE PAIDIA POU INE AFA TA
    ``MAKEDONIKA``

    Επεισόδια και apsenja tepachki είναι sluchuvaa χθες meǵu Μακεδόνες βόρεια από την Ελλάδα και grchkata(Ellinikou) Στρατού, δεδομένου ότι armijata ανανεωμένη στρατιωτική vezhbi Υπουργείο κοντά lerinskoto Zabrdeni χωριό. Quaternion από κατοίκους Zabrdeni είναι uapseni, Cameron πιο εύκολο είναι κατεστραμμένο, και μέχρι uchesnitsite διαμαρτυρίες svedochat Dean grchkata(Ellinikou) Στρατού πήξη γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες.

    Η κατάσταση χθες να dotsna popladneto κλιμακώθηκε, pochnale Από το να συλλέγονται από το πιο Μακεδόνες χωριά τόσο για τους sprechat στρατιωτική vezhbi που παραμένουν σύμβαση πρύτανης θα πρέπει να σταματήσει σήμερα. Ochekuva είναι και πρύτανης του Υπουργείου φυσικά fingernail επεισόδια Ke είναι intenziviraat, διότι Μακεδόνες ΑΠΟ Lerinsko δεν επιτρέπουν grchkata Στρατού να πίνακες μέχρι voeniot στρατόπεδο κοντά Υπουργείο σπίτια τους. Δέστε legnale πριν grchkite(Ellinikes) δεξαμενές, πριν γίνει ζωντανός τοίχο grchkata(Ellinikou) Στρατού, που ovojpat έρθει αυξηθεί κατά τρόπο αστυνομία.

    - Συγκομιδής είναι ακεραιότητα χωριό εικόνας είναι τρομερό. Τα ωάρια neshto είναι αόρατη. Κοσμήτορας της Vetija του και να περάσει εκ νέου από κοινού προκειμένου φαίνεται vojskata αστυνομία. Pochnaa να apsat με πύκνωση των γυναικών και των παιδιών. Είναι Protivime του είναι να shto sluchuva και μέχρι κάθε περίπτωση Οργάνων να dozvolime gaǵaat ώστε να teshko όπλα στενή μέχρι τα σπίτια μας. Quaternion από soselani μας είναι uapseni, διότι shto δεν dozvoluvavme να κρύβει την συνοδεία grchkiot(Ellinikon) - svedochi Μακεδονικό ΑΠΟ Lerinsko.

    Γραβάτα δεν ξέρω καιρό της prodolzhat διαμαρτυρίες, αφού, ΚΑΚΟ shto Vela, η κατάσταση καταστεί επικίνδυνες για τους Μακεδόνες ΑΠΟ lerinskite χωριά. Σε mesnosta Zabrdeni χθες είχε περίπου 150 αστυνομικοί και εκατό κατοίκους από χωριά, που διαμαρτυρήθηκαν κατά της στρατιωτικής vezhbi.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας Ένα από τα uapsenite είναι Kole Mitskov (ή ο Νίκος Mitskopulos) Πρόεδρος κρέας zaednitsa Zabrdeni. Πρόεδρος της ομάδας είναι κατά ochekuva Get uapsenite να εξυπηρετούνται krivichni έκθεση της υπηρεσίας επιθέσεις ένστολοι πρόσωπο να shto σύμφωνα grchkite (Ellinikous)νόμους περαιτέρω sleduvaat ποινές φυλάκισης και πολλά χρόνια.

    Grchkata(Ellinikou) Στρατού υπό την πίεση των Μακεδόνων ΑΠΟ Lerinsko δέκα ημέρες πριν από αυτό napushti vremeniot στρατιωτική εκστρατεία. Συνθήκη meǵu τοπικές αρχές και το κρέας του πληθυσμού ήταν grchkata(Ellinikou) στρατού με ακεραιότητα να povleche να Σήμερα, vojskata unishtuva να τους τομείς των Μακεδόνων από Βόρεια Ελλάδα δεν χαλάσουμε θωρακισμένο οχήματα και δεν vrshi gaǵanje τόσο πυρομαχικά.

    Και Επιπλέον, απροσδόκητα, Υπουργείο φυσικά vcherashniot ημέρες μέχρι την περιοχή έφθασαν grchki(Ellinikes) δυνάμεις, αλλά ovojpat pridruzhuvani της αστυνομίας και της μηχανικής armijata οχήματα. Από τον τοπικό πληθυσμό είναι προσέβαλε τους sprechi να vrshat στρατιωτική vezhbi, αστυνομική παρέμβαση.

    - Να δεν drzhavni πεδία, τα πεδία, αλλά μας, αγοράζεται. Obiduvame είναι να απαγορεύουν τόσο ζωντανός και τόσο τοίχους ελκυστήρες, αλλά Λευκή κοσμήτορας της konfiskuvaat το shto μας αν δεν έχουμε povlecheme - Μέγεθος μάρτυρας των ατυχημάτων.

    Για αυτές τις δραστηριότητες της grchkata(Ellinikos) Στρατός δεν ενημέρωσε χολή δεν τοπικών αντιπροσώπων που τελευταία Κυριακές μέχρι grchkiot(Ellinikou) Κοινοβουλίου ζήτησαν vojskata δεν θα voznemiruva τοπικό πληθυσμό μέχρι lerinskite χωριά.


    grchkata ine i leksi gia ELLADA

    Ta ALLA PIA GLOSA INE KSERI KANIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολα Γκρούεφσκι, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου». Το γεγονός αυτό, είπε, «αποτελεί επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα.
    «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει κατάχρηση και συνεχίζει με αυτή την πρακτική. Νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να βρεί τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να σταματήσει τις καταχρήσεις αυτές. Γίνεται λόγος για κάτι που δεν αρμόζει σε μια χώρα που δηλώνει ότι έχει τις πολιτικές και δημοκρατικές δυνατότητες να είναι μέλος της ΕΕ. Πράγματι, είναι αξιοπερίεργο στον 21ο αιώνα να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα. Κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται σε κακομεταχείριση και ο τοπικός μακεδονικός πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα.







    Με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εμποδίζεται η καθημερινότητά τους. Είναι νόμιμο το δικαίωμα κάθε χώρας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις. Να μην διεξάγονται όμως μπροστά από τις αυλές των ανθρώπων. Αυτό είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν οι ασκήσεις αυτές να διεξάγονται μακριά από αυτούς, όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται. Αντί αυτού συλλαμβάνονται άτομα. Αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης να μην πραγματοποιηθούν απλώς στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά να γίνει επίδειξη ισχύος και εκφοβισμός του πληθυσμού. Ευελπιστώ ότι η Ελλάδα θα επιδείξει δημοκρατικές ικανότητες, επιλύοντας άμεσα και εσπευσμένα τα προβλήματα αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ανέφερε ακόμη, ότι αύριο θα ενημερώσει σχετικά στις Βρυξέλλες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Εμίλιγιαν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι «τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν εσωτερικό ζήτημα του νότιου γείτονά μας». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί «πως αυτά τα συμβάντα προκαλούν σοβαρές εντάσεις στους κατοίκους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες που ζουν εκεί».

    «Πράγματι, μας άφησε έκπληκτους», υπογράμμισε ο κ. Στάνκοβιτς, «το γεγονός ότι μία χώρα, η οποία δηλώνει δημοκρατική και η οποία είναι μέλος της ΕΕ, δεν δίνει τη δυνατότητα στην επικράτειά της οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο τους: την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης».

    Ο κ. Στάνκοβιτς ζήτησε ακόμη από τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ, «χάρη του συμφέροντος των Μακεδόνων που ζουν στην περιοχή της Φλώρινας»,όπως είπε , τα «χθεσινά γεγονότα να μην αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκισμού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς στόχους».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, κ. Τάχιρ Χάνι, θεώρησε ότι τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν «δυσάρεστο γεγονός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΧΟΝΤΡΟ.

    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Μ.Κ.Ο, ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΧΩΣ ΤΣΙΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ Κ.Λ.Π

    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΖΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την άλλη φορά θα πάρουμε τηλέφωνο!


    Καμαρώστε τον:

    http://www.youtube.com/watch?v=JdSTXdry6xg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share