Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και η..."επιδημία Αλτσχάιμερ" στα Ελληνικά παραδοσιακά ΜΜΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και η..."επιδημία Αλτσχάιμερ" στα Ελληνικά παραδοσιακά ΜΜΕ.

.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Τσερβένκοφσκι (φωτογ.) επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη εξεύρεσης ενός «λογικού συμβιβασμού» στην εκκρεμότητα της ονομασίας. Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Στρούμνιτσα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως μόνο ένας «λογικός συμβιβασμός αποτελεί λύση για το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα, η οποία θα φέρει τη σφραγίδα του ΟΗΕ και θα εγγυάται ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα είναι "μακεδονικός" και η γλώσσα "μακεδονική"».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η πρότασή του, δίχως τη συναίνεση του πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι, δεν δύναται να υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, διότι το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι έχει την πλειοψηφία στη βουλή. Γι' αυτό, όπως εκτίμησε, «αυτή την περίοδο το μέλλον των διαπραγματεύσεων, το μέλλον αυτού του λαού, βρίσκεται στα χέρια του κ. Γκρούεφσκι».

Εν τω μεταξύ νέα συνάντηση με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, Μάρτιν Πρότουγκερ.
Την ίδια ώρα βέβαια,τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν να έχουν ξεχάσει πλήρως την προ ημερών συγκλονιστική αποκάλυψη του "Έθνους" για το στημένο παιχνίδι μεταξύ Αμερικανών-Νίμιτς και μιλούν για "πιέσεις που ασκούνται στους Σκοπιανούς" για να αποδεχθούν μια πρόταση που στην ουσία όμως οι ίδιοι έχουν συνυπαγορεύσει στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ..!'Η υπάρχει εν εξελίξει επιδημία..αλτσχάιμερ στους υπεύθυνους των ΜΜΕ του κέντρου ή ο καθένας μπορεί να σκεφθεί οτιδήποτε για τυχόν μεθοδεύσεις που επιχειρούνται με σκοπό να εμφανιστεί ως"επιτυχία" η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για το εθνικό μας θέμα..
..
Bookmark and Share