Ελληνική Φρεγάτα εναντίον Σομαλών πειρατών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ελληνική Φρεγάτα εναντίον Σομαλών πειρατών.


Για την Αραβική Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό απέπλευσε χθες η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» (φωτογ.αριστερά), όπου μαζί με άλλα πολεμικά του ΝΑΤΟ αναλαμβάνουν την προστασία από πειρατές, σκαφών που μεταφέρουν επισιτιστική βοήθεια στη Σομαλία.
Η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα της Μεσογείου απέπλευσε σε δύο δόσεις από τη Σούδα παρουσία ανώτατων αξιωματούχων της Συμμαχίας, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη ναυτική βάση για την τελετή ένταξης (φωτογ.δεξιά)στις συμμαχικές δομές του νέου «αντι-τρομοκρατικού» Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που λειτουργεί στο Μαράθι.
Πρώτος σταθμός της ΝΑΤΟϊκής ομάδας σκαφών θα είναι το Πορτ Σάιντ και από εκεί και πέρα οι κινήσεις της SΝΜG2, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, θα είναι απόρρητες. Η αποστολή της αρμάδας ανοιχτά της Σομαλίας αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουδαπέστη, κατά την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού κ. Μεϊμαράκη. Το ΝΑΤΟ μετέτρεψε ουσιαστικά την προγραμματισμένη αποστολή «αντιτρομοκρατικών περιπολιών» της ίδιας ναυτικής δύναμης στην Ερυθρά και στην Αραβική Θάλασσα σε συμμετοχή «σε επιχειρήσεις κατά των πειρατών που δρουν ανοιχτά της Σομαλίας και παράλληλα να συνοδεύουν πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFΡ)». Η αποστολή ενδεχομένως να συντονιστεί με αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
.
.
πηγή τα νέα
Bookmark and Share