"Δούρειος Ίππος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ" η Ελλάδα για το στρατόπεδο Μακέην! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

"Δούρειος Ίππος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ" η Ελλάδα για το στρατόπεδο Μακέην!

/
Η ομογένεια στις ΗΠΑ απ΄την αρχή του προεκλογικού αγώνα έχει ταχθεί υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Μπ.Ομπάμα και αυτό κυρίως λόγο των δηλώσεών του υπέρ των Ελληνικών θέσεων αλλά και του "φιλελληνικού" παρελθόντος του υποψήφιου αντιπροέδρου κ.Μπάιντεν.Απ΄την άλλη μεριά στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων δεν είχαν ακουστεί λόγια υπέρ των Ελληνικών θέσεων αλλά ούτε και-ξεκάθαρα- κατά.Μέχρι προχθές τουλάχιστον..
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Στρατηγικών Διεθνών Μελετών (CSIS) της Ουάσινγκτον,διοργάνωσε ημερίδα, με τον τίτλο “New Democracies Project”, στην οποία πήραν μέρος και δυό ανώτεροι σύμβουλοι των υποψηφίων Μπαράκ Ομπάμα και Τζών Μακέιν, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Στην ημερίδα αυτή, πήρε μέρος ένας αριθμός μεγάλων και γνωστών οργανώσεων, που δρούν, εδώ στην Ουάσιγκτων. Ανάμεσα σε αυτές, και η πασίγνωστη ομάδα, που κάνει λόμπυ για τα Σκόπια, γνωστή ώς “United Macedonian Diaspora”.
Παρόντες ο ανώτερος σύμβουλος του κ. Μακέιν, Kori Schake, και του κ. Ομπάμα, Philip Gordon. O Μeto Koloski του λόμπυ των Σκοπιανών στην εισήγησή του τόνισε ότι η Ελλάδα, στη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, εμπόδισε την FYROM να γίνει μέλος, και ήθελε να γνωρίζει ποιά είναι η θέση του κ. Μακέιν.
O Schake απάντησε απροκάλυπτα, πως ο Μακέιν υποστηρίζει τα Σκόπια, για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο λομπίστας των Σκοπίων, Joe Foley,ρώτησε γιατί η Κροατία και η Αλβανία έγιναν δεκτοί στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ελλάδα ήταν εκείνη, η οποία μονομερώς ήγειρε βέτο και απέρριψε δυό ονόματα που πρότεινε ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτζ, πριν από το Βουκουρέστι.O Schake σόκαρε τους παρισταμένους ομογενείς δηλώνοντας επί λέξη:
«Ατυχώς, η Ελλάδα μπλοκάρισε την «Μακεδονία» να μπει στο ΝΑΤΟ. Άν το πετύχαινε θα ήταν φίλη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Έλληνες πρέπει να προχωρήσουν. Η Ελλάδα είναι ένας Δούρειος Ίππος στο ΝΑΤΟ για την Ρωσία!!»
Αν και δεν μπορεί να έχει κανείς υψηλές προσδοκίες για ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όποιος και αν είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών,υπάρχει μια ελπίδα-όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μάικλ Δουκάκης- "η φωνή της Ελλάδας να αρχίσει και πάλι να ακούγεται στην Ουάσινγκτον εάν ο Μπ.Ομπάμα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών"..
πληροφορίες greek news

23 σχόλια:

  1. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Αμερική, ισοδυναμούν με μία «οικονομική 11η Σεπτεμβρίου», ο αντίκτυπος της οποίας έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την ίδια την πρωτοκαθεδρία της Δύσης και έχει οδηγήσει στην εξάντληση του μοντέλου της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Μπαίνουμε κυριολεκτικά σε μια νέα ιστορική εποχή.
    Το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας θα μετατεθεί προς την Ασία, τη Ρωσία, τις αναπτυσσόμενες χώρες, υποχρεώνοντας και την Ελλάδα σε αναπροσανατολισμό των προτεραιοτήτων της. Οι σχέσεις με τη Ρωσία και τα Βαλκάνια θα αναβαθμιστούν ενώ με τις ΗΠΑ θα πάψουν να είναι αποκλειστικές. Ούτως ή άλλως ο κόσμος μας θα γίνει περισσότερο πολυπολικός. Παράλληλα θα οδηγηθεί σε θανάσιμη κρίση το μοντέλο της οικονομίας που στηρίζεται στη λογική του χρηματιστηριακού κέρδους και των αερητζίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη την φορα κατι θα αλλαξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑΚΙ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
    ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΩΝ 120 mm ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την ακραία φιλαμερικανική Ελλάδα τού 50 όπου το πλήθος σήκωνε ενθουσιασμένο με τα χέρια του το αυτοκίνητο τού Αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, τώρα φτάσαμε στο σημείο ακόμη και παραδοσιακοί δεξιοί να είναι αντιαμερικανοί και να επιχαίρουν για την 11η Σεπτεμβρίου σαν Παλαιστίνιοι των καταυλισμών... Ποιος φταίει για τη ραγδαία αλλαγή τού κλίματος; Οι Έλληνες ή οι Αμερικανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o Mpoys einai enas anwmalos kai misos...

    toylaxiston o Obama exei tax8ei yper mas mhn ta isopedwnoyme ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. giati oxi kai apo rwsia 6.49


    etsi ki alliws mas evalan thn tampela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. giati oxi kai apo rwsia 6.49


    etsi ki alliws mas evalan thn tampela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μένει να δούμε αν ο obama θα μας θυμάται αν έχει εκλεγει πρόεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε δεν πάνε καθόλου καλά πέρα του ευφάνταστου του όλου θέματος θεωροντας ότι είμαστε δούρειους ίππους!!! (εδώ τρώμε σφαλιάρες από του Γυφτοσκοπιανούς)

    Αυτός ο Μακ Κέιν και η Πέλιν αν βγει δεν ξέρω τι θα μας ξημερώσει άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:45 Δεν έχει άδικο αλλά πρέπει να προσθέσεις και κάτι «αριστερούς» διεθνιστές που ταυτίζονται σε μεγάλο ποσοστό με το state.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικά το αντίθετο είπε:

    "η Ελλάδα ΔΕΝ αποτελεί δούρειο ίππο στο ΝΑΤΟ για λογαριασμό της Ρωσίας"

    Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=88396608

    Αναδημοσίευση: http://www.macedoniablogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι οτι αν βγει ο Ομπάμα θα μας ξημερώσει άλλη μέρα, αλλά ο Μακ Κέιν είναι γνωστό ότι είναι ο Μπους σε άλλο σώμα, αλλά...στο ίδιο κούφιο κεφάλι. Και ως γνωστόν ο Μπους είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος ανθέλληνας πρόεδρος όλων των εποχών στην Αμερική...Ας ελπίσουμε ότι σε τρεις βδομαδούλες θα ακούσουμε τα ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους ανακοίνωσε ότι καταργείται η βίζα για τους πολίτες έξι χωρών της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και της Νότιας Κορέας, που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.
    Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σλοβακία και η Νότια Κορέα, όλες σύμμαχοι των ΗΠΑ, «πληρούν τις συνθήκες για να ενταχθούν στο σύστημα εξαίρεσης από τη βίζα».
    Πάγωσαν για μία ακόμη φορά, οι διαδικασίες για την κατάργηση της θεώρησης στα διαβατήρια Ελλήνων πολιτών που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
    «Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά


    17.10.2008
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
    «Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά

    Να πώς δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές των μουσουλμανοπαίδων οι γνωστοί υπεύθυνοι, βάζοντάς τα να απαγγέλλουν στίχους όπως «εσένα αγαπώ όμορφή μου Τουρκία, με σένα κλαίω, με σένα θα γελάσω, αν χρειαστεί θα πεθάνω για σένα με τη θέλησή μου…



    Την σχετική τελετή παρακολουθούν οι ψευτομουφτήδες, ιμάμηδες και θρησκευτικοί λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί, αλλά και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, που ακούγοντας όλα αυτά τόσο απροκάλυπτα να λέγονται από μικρά παιδιά, φαίνεται στο σχετικό βίντεο ότι νοιώθει άβολα... Τα μουσουλμανόπαιδα με τα λευκά καλπάκια και τις άσπρες φορεσιές τα κοριτσάκια, τραυλίζουν σε άθλια τουρκικά τα λόγια που πρέπει να πουν για να εισπράξουν το χειροκρότημα των μεγαλυτέρων, αφού έκτος από τις σούρες του κορανίου πρέπει να πουν με άνεση το παρακάτω κείμενο που δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον μέσο πολίτη με όσα αναφέρει.
    Έτσι λοιπόν όταν ο «Χρόνος» γράφει ότι κάποιοι μετέβαλλαν τα τεμένη σε χώρους προπαγάνδας δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν να δηλητηριάσουν με τέτοια ποιήματα και κείμενα τις ψυχές των μικρών παιδιών να νοιώθουν μίσος στον τόπο που ζουν…
    Να τους δημιουργούν την αίσθηση ότι θα κυματίζει η ημισέληνος, αφού και η Δυτική Θράκη δική μας, της Τουρκίας κομμάτι είναι! Με επίφαση την θρησκεία να δηλητηριάζονται οι ψυχές των μικρών παιδιών, που ασυνείδητα περνούν μέσα από την προπαγάνδα τέτοια μηνύματα. Αυτά γίνονται, τα ξέρουμε, είναι όμως σοκαριστικά όταν τα βλέπεις να επιβεβαιώνονται μέσα από βίντεο.
    Η αποκάλυψη του «Χ» όπως κάθε φορά θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας, θα απασχολήσει πάνελ, δημοσιογράφους προοδευτικούς και μη, θα υπάρξουν φωνές που θα καταδικάσουν το συμβάν, κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να το δικαιολογήσουν ως μεμονωμένο περιστατικό, για μας όμως που ζούμε σ’ αυτή την ελληνική πατρίδα, οι ενέργειες και ο συμβολισμός τους έχει βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα, όταν μάλιστα οι εμπνευστές τους απολαμβάνουν της ανοχής της πολιτείας και επειδή κουβαλούν μια σκευοθήκη ψήφων λειτουργούν ανενόχλητοι σε όλα τα επίπεδα... Αυτοί λοιπόν θα εξακολουθήσουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των μικρών παιδιών με τέτοια κι ανάλογα κείμενα και «Ο Χρόνος» και οι άνθρωποί του μονίμως θα αποτελούν στόχο. Γιατί δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν να κυματίζει η ημισέληνος στην Ροδόπη. Αυτή είναι η ουσιαστική μας διαφορά αδέρφια.

    «Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.
    Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.
    Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.
    Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.
    Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.
    Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.
    Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.
    Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.
    Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.

    Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.
    Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.
    Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
    Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,
    όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

    Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν ότι αυτή
    η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
    Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας
    Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.
    Μην μας κάνετε να εκνευρισθούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…

    Μελαχροινή Μαρτίδου

    http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=42221

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιλόσοσκι, Η Ρωσία στηρίζει την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος
    Milososki-Lavrov: Macedonia still enjoys Russia’s support over its constitutional name
    http://www.vlada.mk/?q=node/1347

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην αναπαράγετε σκοπιανά σκουπίδια που το 90% των όσων γράφουν είναι μαλακίες και προπαγάνδα, εκατό φορές έχουν γίνει ρόμπα και ρεζίλι μέχρι τώρα με τις π@π@ριές που γράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Θράκη με "λάθη" και "παραλείψεις" συνειδητά παραδίδεται σιγά σιγά στην Τουρκία από το "Πριγκηπάτο των Αθηνών" που την έχει δει δύσκολα να κουμαντάρει τόσο μεγάλη Ελλάδα και επιυμεί να ξαναγυρίσει στα σύνορα της Μελούνας του 19ου αιώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν δεν κάνω λάθος η Ρωσία αναγνώρισε πολύ πριν τις ΗΠΑ τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    Τώρα, αυτά που λέγονται σε προεκλογικές συγκεκντρώσεις μειονοτήτων στις ΗΠΑ, μοιάζουν με τις γυάλινες χάντρες που έδιναν κάποτε σε ιθαγενείς για να τους καλοπιάσουν.

    Δεν θυμάστε την κα Ωλμπράϊτ, υπ. εξ. του δημοκρατικού Κλίντον, και την πολιτική της στα Βαλκάνια;

    Οι βασικές επιλογές της εξ. πολιτικής των ΗΠΑ δεν αλλάζουν με την αλλαγή ενοίκου του Λευκού Οίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!

    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ-ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ.
    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ....

    ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...
    ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ = ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ

    ΜΑΚΕΙΝ=ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ=ΟΜΠΑΜΑ


    http://www.youtube.com/watch?v=6sRqqS1peWk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share