Ένα βήμα πριν τον οδυνηρό συμβιβασμό στο Σκοπιανό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Ένα βήμα πριν τον οδυνηρό συμβιβασμό στο Σκοπιανό.

Ο νέος γύρος συνομιλιών, μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων διεξάγεται στην Αθήνα.Στις συνομιλίες θα παραστούν ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ, κ.Νίμιτς και οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Πρέσβεις κ.κ. Α. Βασιλάκης και Ν. Ντιμιτρόφ, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο κ. Νίμιτς θα εμφανίσει ως «δώρο» προς την ελληνική πλευρά τη μετακίνησή του από λύση τριπλής σε λύση διπλής ονομασίας.. Θα εισηγηθεί, δηλαδή, διατήρηση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ για χρήση στο εσωτερικό και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες και υιοθέτηση σύνθετης ονομασίας (μια αμυδρή παραλλαγή του «Δημοκρατία της Μακεδονίας») για τους διεθνείς οργανισμούς και τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Το ακόμη χειρότερο σενάριο το οποίο θα αφήσει πίσω του είναι να υπάρχει σύνθετο όνομα μόνο για χρήση από την Ελλάδα, να χρησιμοποιείται το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και το ίδιο στη σλαβική (Republika Makedonija) στους διεθνείς οργανισμούς για μια μεταβατική περίοδο..
Η ελληνική πλευρά θα επιμείνει ότι πρέπει να απευθύνουν τα Ηνωμένα Εθνη ισχυρή σύσταση προς όλες τις χώρες να υιοθετήσουν όποια σύνθετη ονομασία επιλεγεί για διεθνή χρήση..
Αλλά είναι προφανές ότι σε κάθε περίπτωση η ΠΓΔΜ θα επιδιώξει νέες αναγνωρίσεις ώστε να εκτοξευθεί ο αριθμός των 120 χωρών που ήδη την αποκαλούν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προκειμένου να ακυρωθεί de facto ο όποιος συμβιβασμός..
Κυβερνητικοί κύκλοι παραδέχονται ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα» και ότι πιθανότερη εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι το βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, το οποίο θα εκτινάξει τη δημοτικότητα του κ. Καραμανλή αλλά θα πυροδοτήσει και σοβαρές διπλωματικές παρενέργειες..
*****Προστέθηκε 17:55*****
Προθεσμία 15 ημερών έδωσε ο Μ. Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια για να απαντήσουν στην πρόταση του για την ονομασία.
Την πρόταση του για την λύση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μια πρόταση, όπως είπε ο ίδιος, «συμβιβαστική, δίκαιη και αξιοπρεπής, που μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα» παρουσίασε στους εκπροσώπους Αθήνας και Σκοπίων, ο ειδικός μεσολαβητής του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. "Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διαπραγμάτευση στην οποία η Ελλάδα προσέρχεται με καθαρές θέσεις και ισχυρές όλες τις δυνατότητές της, μελετάμε την πρόταση του κ. Νίμιτς", δήλωσε αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε συνάντηση αύριο τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

12 σχόλια:

  1. Όταν τα 2εκ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ που έχουν μαζέψει εδω πέρα, μας ΓΑΜ@%$#Ν, φου τελειώσουν πρώα με την Θράκη, ίσως τότε ξυπνήσουμε και εμείς, όταν μας σφάξουν και μας κάνουν κομματάκια σιγά σιγά, για να το απολαύσουν πρώτα!

    Οι αλβανοι είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ! Καταλάβετε το!

    Οι αντιδράσεις είναι πλεόν αλυσιδωτές. Τώρα ζητάνε αποσχιση οι Σέρβοι της Κραινας,Κοσσυφοπεδίου και Βοσνιας, οι Απχάζιοι, οι Οσσετοι και οι Τρανσυλβανοι. Θα γεμισουμε κρατιδιάκια απο απολιτιστους. Και οι αλβανοι μετα το Κοσοβο, θα παρουν τα μισα σκοπια και τα υπολοιπα είναι ιστορία!

    Η Τουρκια ήδη προσεφέρθη να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ το νεο κράτος σε οτι υποδομή χρειαζεται! ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ γι ακομη μια φορα!Και μετα Θρακη, Μακεδονία, και 2εκ πρακτορες ουτσεκαδες μεσα στην Ελλάδα, και ποσοι ακομα στην Θράκη;

    Και εδώ Γκιορκγο, Τσιπρα, και ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ!

    Ήδη ο Χριστόδουλος βγήκε εκτος. Έχουμε τον Ιερόνυμο και τα ευκολως εννοούμενα παραλείπονται. Ο Παπαδοπουλος στην Κύπρο το ίδιο. Ξυριζα, σιμητοπαπανδρεικοι Μινεικο, και Μητσοτακηδες βασιλεύουν. Θα τους δουμε μια μερα και δεν αθ το πιστευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια τα Leopard τι στο διαολο τα αγορασαμε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες να τους προσαρτήσουμε? Άλλο που δεν θέλουν οι ίδιοι, να τρέχουν ως πολίτες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και να ζητάνε ανεξαρτοποίηση της Μακεδονίας... κάτι σαν Κόσοβο, αλλά όλης της Μακεδονίας.

    Μια λύση είναι δυνατή, να διαχωριστούν από αυτούς οι αλβανόφωνοι, οπότε μόνοι τους οι Σλαβο-Σκοπιανοί δεν έχουν μέλλον! Όμως, οι Αλβανοί, λίγο εδώ λίγο εκεί, θα έχουν φτιάξει μεγάλο κράτος, άμα ενωθούν κάποια στιγμή όλα αυτά τα εδάφη και θα διεκδικούν και τη νότια Ήπειρο, έτσι?

    Τώρα εκδικείται η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως έγραψε κάποιος. Λέτε να αναπολήσουμε τους Οθωμανούς κάποια στιγμή; Οι παπάδες τους αναπολούν πάντως από καιρού :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sto malaka to mhtsotakh na ta peite auta pou elege pws se 15 xronia tha to exoume ksexasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΥΗΝ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΣΤΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΥΗΝ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΣΤΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγαλύτερη απειλή είναι οι Αλβανοί.

    Στην πράξη πάντως διεθνώς έχουν αναγνωριστεί οι Σκοπιανοί, το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να τους βγαλουμε monkeydonia
    αφου μαιμου ειναι ολα τους.και τα προιοντα που "παραγουν" (κατι μαρκες μαιμου) και η ιστορια τους.(κλεμμενη)

    ή να συμφωνησουμε στο "βορεια ΤΗΣ μακεδονιας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το παιχνιδι θελουν να μας πεισουν πως ειναι χαμενο ολοι αυτοι που κινδυνολογουσαν τοτε με το σχεδιο αναν.και βγαζαν τις λαιστρυγονες και τους κυκλωπες παγανια πως θα διαλυθει η κυπρος σε περιπτωση ΟΧι.και η κυπρος οχι απλα δεν διαλυθηκε αλλα και στην ενωση μπηκε και στην ΟΝΕ και ειναι απο θεση ισχυος τωρα.ολοι αυτοι τα παπαγαλακια της αμερικανικης πρεσβειας ειναι που θελουν να μας πεισουν πως το παιχνιδι χαθηκε..για να κανουν παιχνιδι ανενοχλητοι. εδω που φτασαμε φτασαμε επειδη τα παπαγαλακια μας λεγαν πως δεν τρεχει τιποτα μωρε.πως κανετε ετσι υστερικοι για ενα ονομα,γεωγραφικος ειναι ο προσδιορισμος..μολις πλακωσαν στα σχολεια των σκοπιων οι χαρτες με την μακεδονια ως τον ολυμπο και οι κομιτατζηδες ,εσκασε και η βομβα στο κοσοβο..καταλαβαν καποιοι πως εδω ειναι βαλκανια δεν ειναι παιξε γελασε τα τσιρακια της αμερικης..
    το παιχνιδι θα χαθει για την σερβια οταν αναγνωρισει Η ΙΔΙΑ το κοσοβο..το παιχνιδι θα χαθει για μας οταν αναγνωρισουμε ΟΙ ΙΔΙΟΙ τους βορειους κλεπταπατεωνες..
    το προβλημα το χει η σερβια και η ελλαδα.εμεις συνορευουμε με αυτους.δεν το χει η μπουργκινα φασο και η πολωνια που αναγνωρισαν τα σκοπια.ακομα και ολος ο πλανητης να τους αναγνωρισει απο μας περνανε ολα..εμεις αποφασιζουμε αν θα νομιμοποιησουμε την απατη και την αλυτρωτικη προπαγανδα.αμα απασφαλισουμε μια μελλοντικη χειρομβοβιδα τυπου κοσοβο...
    εστω και τωρα εστω την υστατη στιγμη βετο!βετο παντου.οπως κανουν οι τουρκοι για την κυπρο(και ΔΕΝ απομονωθηκαν ρε παπαγαλακια της πρεσβειας αλλα συζητιεται και η εισοδος ενος ασιατικου κρατους που εισεβαλε σε ευρωπαικο μελος της ενωσης και δεν το αναγνωριζει! στην ευρωπη )
    βετο παντου μεχρι να ρθουν αυτοι ερποντας σε μας για να μπουν στην ενωση και να λαδωθει το εντερο τους..


    μην επηρεαζεστε απο τις πουλημενες φυλλαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εμ κλεφτς εμ ψευφτς?μου θελουν και κατ αποκλειστικοτητα το ονομα!μωρε μπραβο δυναμικη η ελλαδα.ουτε τα απαλειφαδια δεν μπορει να αντιμετωπισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share