Προς αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Προς αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου;

.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοσοβαρικής εφημερίδας Koha Ditore η κ.Ντ.Μπακογιάννη δήλωσε σε Αλβανούς δημοσιογράφους πως "η 'Ελλάδα σύντομα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου"!
Συγκεκριμένα δήλωσε :"To πρόβλημα του Κοσόβου είναι ένα από τα παλαιότερα των Βαλκανίων.Δεν αναγνωρίσαμε την ανεξαρτησία του λόγω του σεβασμού μας στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας αλλά απ΄την άλλη μεριά γνωρίζουμε πως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω..
Η Αθήνα σύντομα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου επειδή πρέπει να δεχθεί τη νέα πραγματικότητα..
("Kosovo’s problem is one of the oldest problems of the Balkans. We do not recognise its independence based on the principle of territorial integrity, but on the other side we know that the flow of the river cannot change.Athens will soon recognise Kosovo's independence because it has to accept the reality of the situation.")
Στο Βελιγράδι αναμεταδόθηκαν αμέσως οι δηλώσεις προκαλώντας αρνητικά σχόλια στα σερβικά ΜΜΕ και εξανάγκασαν στην ουσία τον Έλληνα πρεσβευτή κ.Χρ.Παναγόπουλο να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις υποστηρίζοντας πως "δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εξωτερική πολιτική της χώρας και πως δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση στο θέμα του Κοσόβου στο άμεσο(...)μέλλον."
("I do not know what will happen later, but I do know that we will not recognize Kosovo in the near future..")
Bookmark and Share