Εισβολή και καταστροφές στην εφημερίδα Μακεδονία.Απόπειρα για πορεία προς την έδρα των ΜΑΤ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Εισβολή και καταστροφές στην εφημερίδα Μακεδονία.Απόπειρα για πορεία προς την έδρα των ΜΑΤ..

Ανανεώνεται

*16:51'
Οι άγνωστοι νεαροί-περίπου 50 άτομα-μερικοί εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες,, μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας "Μακεδονία" πριν λίγα λεπτά καταστρέφοντας γραφεία,υπολογιστές,και το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας.
Κατόπιν κατέβηκαν στο υπόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Extra Sport προχωρόντας σε εκτεταμμένες φθορές ενώ ήρθαν στα χέρια με εργαζομένους των 2 εταιρειών.
(φώτο αρχείου)

*17:10'
Αυτή την ώρα οι άγνωστοι κινούνται ανεξέλεγκτα επί της Εγνατίας οδού βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων .Νωρίτερα σημειώθηκαν αψιμαχίες με εγκλωβισμένους οδηγούς.Τροχαία και αστυνομία απούσες καθώς δεν υπήρχε καμία πληροφορία για το χτύπημα των κουκουλοφόρων.

*17:30'
Η ομάδα των "αντιεξουσιαστών" αυτή τη στιγμή (φωτογ.17:26')βρίσκεται στην Καμάρα όπου και πραγματοποιείται η προσυγκέντρωση άλλης μιας -προγραμματισμένης- πορείας που ίσως ξεκινλησει σε λίγο.
Η κυκλοφορία στην Εγνατία είναι μεν ανοιχτή αλλά η κίνηση γίνεται με δυσκολία λόγω των πολλών κάδων απορριμάτων που είχαν αφήσει στο οδόστρωμα οι διαδηλωτές.

*17:50'
Οι περίπου 800 διαδηλωτές βγαίνουν στο δρόμο,η πορεία ξεκίνησε,η Εγνατία ξαναέκλεισε,το ίδιο και η Αγγελάκη.. (φωτογ.17:47')








*18:03'
Απίστευτα μεγάλη η αστυνομική δύναμη που ακολουθεί τους διαδηλωτές.Ειναι χαρακτηριστικό πως ακριβώς πίσω απ τους διαδηλωτές (σε απόσταση 50μ.) ακολουθούν 4 διμοιρίες ΜΑΤ!Η πορεία κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς την πλατεία ΧΑΝΘ μέσω της οδού Αγγελάκη.
*18:50'
Η πορεία κατευθύνεται προς την Λεωφόρο Στρατού και Δελφών ενώ η προσπάθειά τους είναι να προσεγγίσουν το κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Παπαναστασίου.Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο λόγω των δρόμων που κλείνουν διαδοχικά απ΄τα σημεία όπου περνούν οι διαδηλωτές .Ως τώρα όλα κυλούν ήρεμα.

20:05'
Oι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τελικά την έδρα των ΜΑΤ καθώς οι διμοιρίες,είχαν κυριολεκτικά περικυκλωμένη την πορεία καθ'όλη τη διάρκεια της ,κάνοντας κατανοητό σε όλους πως σήμερα δε θα επιτρέψουν να συμβεί το παραμικρό.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Μπότσαρη και Βασ.Όλγας προς το κέντρο ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην οδό Εθν.Αμύνης με μέτωπο προς την πλατεία συνριβανίου.
20:40'
Όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτοί καθώς οι διαδηλωτές έχοντας να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική,σήμερα,αντιμετώπιση από την αστυνομία αλλά και το στρατηγό...βροχή διαλύθηκαν,πριν μερικά λεπτά, ειρηνικά.
21:00'
Ξανα κλειστή η Αγγελάκη λόγω εμφάνισης κάποιων ατόμων με άγνωστες διαθέσεις στη Θεολογική.Υποθέτουμε πως το κρυφτούλι θα συνεχιστεί και απόψε..

Θα επανέρθουμε εάν υπάρξει λόγος.
Bookmark and Share