Τεράστιας σημασίας η απόφαση του ΔΕΚ για την Κύπρο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τεράστιας σημασίας η απόφαση του ΔΕΚ για την Κύπρο.

Απόφαση σταθμό για τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που αγοράζουν Βρετανοί στην Βόρεια Κύπρο εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων(ΔΕΚ) που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Το δικαστήριο κήρυξε σήμερα παράνομη την αγορά ακινήτου -που κατείχε νόμιμα εώς το 1974 ο Ελληνοκύπριος κ.Μελέτης Αποστολίδης- στις κατεχόμενες περιοχές από ζεύγος Βρετανών οι οποίοι το εξαγόρασαν από το νέο"ιδιοκτήτη" Τούρκο έποικο, δικαιώνοντας τον Ελληνοκύπριο νόμιμο ιδιοκτήτη!

Με την απόφαση του ΔΕΚ ανοίγει ο δρόμος για εκατοντάδες ελληνοκύπριους να..διεκδικήσουν επανορθώσεις από βρετανικά δικαστήρια -καθώς δημιουργείται δεδικασμένο- αλλά και δικαστήρια άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των οποίων πολίτες αγόρασαν παράνομα ελληνοκυπριακές περιουσίες στην κατεχόμενη Κύπρο.Οι δε νέοι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν έναν πολύ καλό λόγο να μην προχωρήσουν σε επιπλέον εξαγορές.
Αν και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν έχουν ισχύ στην κατεχόμενη Κύπρο, ο κ.Μελέτης Αποστολίδης έχει πλέον το δικαίωμα να προσφύγει στα βρετανικά δικαστήρια και να ζητήσει οικονομική αποζημίωση.
Bookmark and Share