Υπερδιπλασιάζεται η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Υπερδιπλασιάζεται η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο

ΣE υπερδιπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου από την περιοχή του Πρίνου προσβλέπει η εταιρία Ενεργειακή Αιγαίου, η οποία πραγματοποιεί γεώτρηση στον Βόρειο Πρίνο με στόχο την αύξηση της παραγωγής της από 1.300 σε 3.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα επιδιώκει την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε νέα πεδία.
Η Ενεργειακή Αιγαίου, συμφερόντων του εφοπλιστή....
Ευστάθιου Τοπούζογλου και του γεωλόγου πετρελαίων Μαθιού Ρήγα, η οποία ελέγχει πλέον την KavalaOil, ολοκλήρωσε με επιτυχία γεώτρηση σε μήκος 4.400 μέτρων στον Βόρειο Πρίνο, προσβλέποντας σε αύξηση της παραγωγής της και διατήρηση της δραστηριότητάς της στην περιοχή. Eτσι στο επόμενο διάστημα η εταιρία αναμένεται να αρχίσει την άντληση πετρελαίου από τον Βόρειο Πρίνο αυξάνοντας την παραγωγή της από 1.300 σε 3.000 βαρέλια ημερησίως.
Εν συνεχεία το νορβηγικό γεωτρύπανο που έχει νοικιάσει η εταιρία προβλέπεται να επιχειρήσει στο κοίτασμα Ε, που θεωρείται το πλέον ελπιδοφόρο στην περιοχή, με στόχο γεώτρηση σε βάθος 5.500 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα οι δοκιμές που είχαν γίνει στην περιοχή αυτή, είχαν δώσει ενδείξεις για απολήψιμο κοίτασμα μεταξύ 4 και 10 εκατ. βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής της τάξης των 3.000 βαρελιών ημερησίως. Επιπλέον 700 βαρέλια ημερησίως εκτιμάται ότι μπορεί να δίνει και η εν εξελίξει γεώτρηση στη θέση PP14 του κοιτάσματος του Πρίνου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, με τιμές πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα το επιχειρηματικό εγχείρημα είναι βιώσιμο, ενώ την παραγωγή αγοράζουν, βάσει νόμου, τα Ελληνικά Πετρέλαια.


Bookmark and Share