Νέο επεισόδιο μεταξύ του κ.Δ.Σταμάτη και ακραίων στοιχείων της μειονότητας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Νέο επεισόδιο μεταξύ του κ.Δ.Σταμάτη και ακραίων στοιχείων της μειονότητας.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης προς τα ακραία στοιχεία της Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που απαίτησαν μέσω δημοσιεύματος την αποχώρησή του επειδή "ασκεί αντιμειονοτική δράση"!!
Email από piazza del popolo

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς όσους έχουν ενοχληθεί από την στάση του και «θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο», έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, τονίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού», ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, ενώ κατέστησε σαφές το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή», πλην της Ελληνικής πολιτείας και πως ο Ελληνικός νόμος «είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Ο Δημήτρης Σταμάτης ευρισκόμενος στην τελετή υποδοχής των νέων ειδικών φρουρών στην σχολή Κομοτηνής, απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν γνωρίζει το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής Birlik, με το οποίο ζητείται η αποχώρησή του από τα καθήκοντα του, επειδή, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ασκεί αντιμειονοτική πολιτική.
Να..σημειωθεί ότι στο πρωτοφανές και παράλληλα προκλητικό και θρασύ δημοσίευμα, ο Γενικός Γραμματέας φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική «τουρκική», όπως χαρακτηρίζεται, μειονότητα δυτικής Θράκης, αλλά «σχεδόν απέναντι της», ότι «ενοχλήθηκε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνει η μειονότητα» και ότι «προσπαθεί να κάνει το πάν ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να γίνονται σαν να ήταν Ελληνικές…».
Παράλληλα και με αφορμή την όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα εμπλοκή του Δημήτρη Σταμάτη στα εγκαίνια της λειτουργίας της τράπεζας Ζιραάτ, στο φεστιβάλ κερασιού του Δήμου Σώστη, ενώ του χρεώνει εμμέσως πλην σαφώς και την απουσία από εκδηλώσεις στην Καρβάλη Καβάλας των υπουργών πολιτισμού Ελλάδας και Τουρκίας, στο δημοσίευμα κατηγορείται ο περιφερειάρχης ότι «δεν επιθυμεί την τουρκο-ελληνική προσέγγιση» και πως για τον φερόμενο συντάκτη «έχει λήξει η εδώ υπηρεσιακή παραμονή του κυρίου Σταμάτη».
Μάλιστα, στο προκλητικό δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τις ευρωεκλογές με την προβοκατόρικη αναφορά ότι μετά από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές και τις λευκές ψήφους, μικρής όπως είναι η αλήθεια μερίδας μουσουλμάνων πολιτών, «ακούστηκε πως ο κύριος Καραμανλής είπε στο Γενικό Γραμματέα τον Σταμάτη, «μάζευε τις αποσκευές σου».
Πάντως ο Δημήτρης Σταμάτης έδειξε όχι μόνο να γνωρίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά να γνωρίζει, όπως είπε, «και πολύ καλά ποιος βρίσκετε πίσω από αυτό», φωτογραφίζοντας προφανώς, αλλότρια κέντρα ξένων χωρών τα οποία επιθυμούν επί ματαίων να ασκούν εξουσία στην Θράκη. Ο περιφερειάρχης τόνισε την πίστη του ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αναπτύξει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας με πολλούς μουσουλμάνους, κάτι που είναι προφανές από την τις θερμές εκδηλώσεις υποδοχής από τον κόσμο της μειονότητας κατά τις επισκέψεις του, «έχει ενοχλήσει κάποιους που θεωρούν ότι οι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι αποτελούν αντικείμενο δικού τους ενδιαφέροντος».
«Έχουν ενοχληθεί από αυτή τη στάση μου και τη συμπεριφορά μου εκείνοι που θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο, μακριά από τα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας και της περιοχής μας για να μπορούν να τους διαφεντεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η υποχρέωση του Γ.Γ. της Περιφέρειας και αυτή την πολιτική της ενότητας απέναντι στους Έλληνες πολίτες θα την τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια είτε δυσαρεστεί είτε δε δυσαρεστεί κάποιους».
Συμπλήρωσε δε ότι θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την πολιτική, «γιατί αυτό υπηρετεί το συμφέρον της χώρας μας, της πατρίδας μας που είναι πατρίδα όλων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Είναι η πατρίδα μας. Και θα την τηρήσω γιατί πιστεύω ότι το μέλλον και η προοπτική αυτής της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στενή συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων κάτι που απεύχονται κάποιοι και δρουν προς αντίθετη κατεύθυνση».
Ο Δημήτρης Σταμάτης κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα ως μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, επισήμανε πως «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας σέβεται, αγαπά και φροντίζει τους πολίτες χωρίς να κάνει διάκριση στο θρήσκευμα, στην καταγωγή ή στο φύλλο».
Όσο για τον ίδιο, σημείωσε με έμφαση πως «οι φίλοι μουσουλμάνοι, οι φίλοι μου οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ξέρουν πολύ καλά ότι ο γενικός τους γραμματέας, ο περιφερειάρχης τους, τους αγαπάει, τους προσέχει, με έργα όχι με λόγια και είναι δίπλα τους κάθε μέρα».Και ο περιφερειάρχης έκλεισε την ηχηρή πολυποίκιλα δήλωσή του με ένα ακόμη μήνυμα τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή μας. Η Ελληνική πολιτεία, ο Ελληνικός νόμος είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Bookmark and Share