Γαλλία,Ιταλία,Κύπρος,Αυστρία & Βουλγαρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Γαλλία,Ιταλία,Κύπρος,Αυστρία & Βουλγαρία

ανταποκρίθηκαν στις Ελληνικές εκκλήσεις για βοήθεια.

Βοήθεια με αεροσκάφη και πυροσβέστες καταφθάνει στην Αττική από Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία.
Η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε χθες τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MIC) αίτημα συνδρομής με Ευρωπαϊκές Μονάδες εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης.
Ήδη...
επιχειρούν τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που κατέφτασαν στη χώρα μας, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσουν τα δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία και το ελικόπτερο από την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Καπάκης.
Επιπλέον, η Αυστρία θα στείλει έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ η Κύπρος αποστέλλει επιπλέον 4 οχήματα και 60 δασοπυροσβέστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν με C-130 της Αεροπορίας.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το MIC, και τα ομόλογα Εθνικά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας, COAU στη Ρώμη και COGIC στο Παρίσι για το συντονισμό της Ευρωπαϊκής συνδρομής και την άμεση εμπλοκή της στις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, την ετοιμότητα της Βουλγαρίας να συνδράμει την Ελλάδα σε πυροσβεστικά οχήματα, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικά μέσα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τη βουλγαρική υπηρεσία Τύπου.

Bookmark and Share