Tαρίφα 50-80 ευρώ για όσους υποψήφιους των πανελληνίων θέλουν να δουν το γραπτό τους.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Tαρίφα 50-80 ευρώ για όσους υποψήφιους των πανελληνίων θέλουν να δουν το γραπτό τους..

Σκηνές για γερά νεύρα αναμένεται να εξελιχθούν στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις του υπουργείο Παιδείας το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου με πρωταγωνιστές υπαλλήλους, γονείς και υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Και αυτό διότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα γραπτά τους.
Μάλιστα, παρότι θα υπάρχει τίμημα (από 50 έως 80 ευρώ), αυτό δεν πρόκειται να αποτρέψει κάποιους -η πείρα λέει ότι οι γονείς είναι αυτοί που ρίχνουν τον σπόρο της αμφιβολίας- να διαπιστώσουν εάν οι βαθμολογητές τούς αδίκησαν ή όχι. Συνολικά, περίπου 120.000 υποψήφιοι διεκδίκησαν μία από τις 88.262 θέσεις στα ΑΕΙ, και αυτοί μπορούν να δουν τα γραπτά τους.
Ειδικότερα...
όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους είναι να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας ή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο (Γενικό Λύκειο, ΤΕΕ ή Επαγγελματικό Λύκειο), στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Η επίδειξη των γραπτών θα γίνει την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.
Φωτοτυπία των γραπτών μπορούν να δουν οι υποψήφιοι (ή και οι γονείς τους, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) στην υπηρεσία όπου υποβλήθηκε η αίτηση.
Αν πρόκειται για γραπτά ειδικών μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες-Σχέδια-Μουσική), των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ, καθώς και για τα γραπτά των εξετάσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, η επίδειξη γίνεται από το πρωτότυπο και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στη Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΥΠΕΠΘ (Συγγρού 106, Αθήνα).
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν εντός του Οκτωβρίου. Το ύψος του παραβόλου είναι 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών γραπτών και 80 ευρώ για τα τέσσερα και άνω γραπτά.
Bookmark and Share