«Εκλογές και όχι γιορτές».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Εκλογές και όχι γιορτές»..

«Εκλογές και όχι γιορτές», επιγράφεται σημερινό άρθρο της έντυπης έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αναμεταδίδεται και από την Ντόιτσε Βέλλε:

«Υπό άλλες συνθήκες η 4η Οκτωβρίου θα ήταν μια ημέρα γιορτής για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα γιόρταζε αυτή την ημέρα τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του. Τώρα όμως ο Καραμανλής κήρυξε πρόωρες εκλογές για την ημέρα αυτή με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κόμματός του να στραφεί εναντίον του. Διότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η πλέον κατάλληλη για τη ΝΔ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά...
κρίση, ο τουρισμός και η εμπορική ναυτιλία, οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σημείωσαν τεράστιες απώλειες. Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο κατά 20 % ενώ οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία κατά 40 %.
Ταυτόχρονα ανθίζει η παραοικονομία και η διαφθορά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ το ύψος τους ανέρχεται στα 65 δις ετησίως.

Την ίδια ώρα η 'βιομηχανία της διαφθοράς', οι μίζες προς κρατικούς λειτουργούς κυμαίνονται στα 3,5 δις ευρώ ετησίως. Ο όγκος της φοροδιαφυγής υπολογίζεται στα 20 δις. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν περισσότερο σε μια υπό ανάπτυξη χώρα παρά σε μια ανεπτυγμένη.
Ο Καραμανλής παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο.
Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 μονάδες.
‘Απέτυχα, ξαναψηφίστε με’, λένε ειρωνικά οι σχολιαστές για τον πρωθυπουργό.
Μέσα στην απελπισία του το κυβερνών κόμμα ανοίγει και ένα κεφάλαιο που είναι ταμπού: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε περίπτωση που δεν υπάρξει ξεκάθαρη κυβερνητική πλειοψηφία...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share