Νέα -μεταμεσονύχτια αυτή τη φορά(!)- παρέμβαση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης για την υπόθεση των μπλόκων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Νέα -μεταμεσονύχτια αυτή τη φορά(!)- παρέμβαση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης για την υπόθεση των μπλόκων.

Συνάντηση του νομάρχη Σερρών με το Βούλγαρο υπουργό Γεωργίας.

Τον υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ (φωτογ.αριστέρα), συνάντησε, αργά χθες το βράδυ, ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης (φωτογ.δεξιά).
Η συνάντηση, που κανονίστηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του περιφερειάρχη Μπλαγκόεβραντ, Βαλέρι Σμίλενοφ, με τον κ. Φωτιάδη, έγινε περίπου στις 12:30 τα ξημερώματα, στο...
μεθοριακό σταθμό Κούλατα (σ.σ. αντίστοιχος του Προμαχώνα, από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων).
Ο Βούλγαρος υπουργός ζήτησε την παρέμβαση του νομάρχη Σερρών ώστε να ανοίξουν τα σύνορα κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περάσουν τα φορτητά που ήταν μπλοκαρισμένα εκατέρωθεν αυτών.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, ήταν μία ολιγόλεπτη συνάντηση, στην οποία έγινε αναφορά στις καλές γειτονικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και των αρχών των γειτονικών νομών, στη βάση των οποίων ζητήθηκε το άνοιγμα των συνόρων.
Μετά τη συνάντηση του νομάρχη Σερρών με τους Βούλγαρους αξιωματούχους και λόγω του πολικού ψύχους που επικρατούσε στην περιοχή, οι αγρότες, σε ένδειξη καλής θέλησης, άφησαν τα σύνορα ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.
Στη συνάντηση παρέστησαν- μεταξύ άλλων- εκτός των κ.κ.Ναϊντένοφ και Σμίλενοφ και ο Γκαλίν Γκεοργκίεφ από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share