Δύσκολες στιγμές έρχονται για τον Ελληνικό δανεισμό.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δύσκολες στιγμές έρχονται για τον Ελληνικό δανεισμό..

Ούτε τα μισά από όσα προσδοκούσε δεν συγκέντρωσε το Δημόσιο από την επανέκδοση 20ετούς ομολόγου, μία ημέρα μετά τον δανεισμό 5 δισ. με επιτόκιο 5,9% ...

Από το 1 δισεκατομμύριο που ζητούσε να αντλήσει το Δημόσιο, το 20ετές ομόλογο απέφερε μόλις 390 εκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο καθορίστηκε λίγο πάνω από το 6%.
Αν και ο...
χθεσινός δανεισμός 5 δισ. έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, το επιτόκιο που διαμορφώθηκε δείχνει ότι -παρά τα σκληρά μέτρα και την ευρω-στήριξη- οι επενδυτές παραμένουν δύσπιστοι, είτε ότι οι κερδοσκόποι συνεχίζουν την δράση τους, είτε και τα δύο μαζί.
Παράλληλα, το spread εξακολουθεί να κινείται πάνω από τις 330 μονάδες βάσης και, εντός της ημέρας, έφτασε μέχρι και τις 341. Επίσης, το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (το περιβόητο cds) έφτασε το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, στις 327.500 ευρώ.

Μετά και τον νέο δανεισμό, το Δημόσιο φαίνεται πως καλύπτει τις ανάγκες για κάλυψη των ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο. Ωστόσο, το τεστ θα συνεχιστεί και τον Μάιο, οπότε και θα πρέπει να αντληθούν 11,1 δισεκατομμύρια.

Σημειώνουμε πως το συνολικό ύψος του δανειακού προγράμματος είναι 54 δισ. και από τις αρχές του έτους έχουν αντληθεί 23,6 δισ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share