Συνέντευξη του Δ.Δρούτσα σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη του Δ.Δρούτσα σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ.

Mήπως θα έπρεπε όμως να υπάρξει μια παρατήρηση -έστω..- προς την προκλητική σκοπιανή δημοσιογράφο για τα επανειλλημένα "Μacedonia" στη διάρκεια των ερωτήσεών της;
Για την τιμή των όπλων...

Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά την ΠΓΔΜ σχετικά με την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, "Α1".
Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι η...ΠΓΔΜ μπορεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, μόλις επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας, όμως το δυσκολότερο μέρος για την ΠΓΔΜ θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων αυτών, οι οποίες πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολες.

"Με κάθε ειλικρίνεια μπορώ να σας πω ότι, μόλις επιτευχθεί συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της χώρας σας με την ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα αποτελέσει πραγματικό φίλο και εταίρο της χώρας σας αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις", επισήμανε ο κ. Δρούτσας, στη συνέντευξή του αυτή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικά στην ελληνική πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014", σημειώνοντας ότι αυτή απηχεί την ισχυρή βούληση της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων για την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι η εντολή του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, είναι η αναζήτηση και εξεύρεση λύσης για το θέμα του ονόματος.

"Σε αυτό το σημείο επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας και αυτό είναι το ζήτημα για το οποίο συνομιλούμε. Θεωρώ ότι η επιβάρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με επιπλέον θέματα, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και δεν βοηθάει τις σχετικές προσπάθειες ", σημείωσε ο κ. Δρούτσας.

Πρόσθεσε ότι, η λύση στο ζήτημα της ονομασίας πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. "Η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Ένα τμήμα της περιοχής βρίσκεται στη Βουλγαρία και ένα ακόμη μέρος της βρίσκεται στη χώρα σας. Η συμφωνία για το όνομα πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα αυτή", ανέφερε ο κ. Δρούτσας, σημειώνοντας ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ πρέπει να περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό και να ισχύει έναντι όλων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share