Τζ.Σόρος: «Σώστε την Ελλάδα...αλλιώς πείτε goodbye στο ευρώ». - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τζ.Σόρος: «Σώστε την Ελλάδα...αλλιώς πείτε goodbye στο ευρώ».

O "γκουρού" των αγορών τόνισε πριν λίγο σε συνέντευξή του στο CNN πως το ευρώ δοκιμάζεται σκληρά αυτήν την περίοδο και μπορεί να μην αντέξει την ελληνική δημοσιονομική κρίση.
Η «κατασκευή» της Ευρωζώνης, όπως σχολιάζει, έχει πολλά... λάθη καθώς, αν και υπάρχει μία κοινή κεντρική τράπεζα, δεν υπάρχει ένα κοινό υπουργείο οικονομικών.
Η ισοτιμία είναι «κλειδωμένη» κι ετσι, εάν μία χώρα παρουσιάσει προβλήματα, δεν έχει την δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της, τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.
Το χρέος της Ελλάδας έβαλε το ευρώ, στην μακροβιώτερη καθοδική οδό του έναντι του δολαρίου, από τον Νοέμβριο του 2008. Και μάλιστα, έχει κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν έντονα και για τα προβλήματα άλλων περιφερειακών χώρων της Ε.Ε, όπως η Ισπανία.
Οπως εκτιμά ο Soros, η Ελλάδα θα καταφέρει να επβιώσει της κρίσης της, όμως θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες. Ετσι, η Ε.Ε πρέπει τώρα να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα, αλλιώς το ευρώ δεν πρόκειται να επιβιώσει.

2 σχόλια:

  1. Να σας πω.. σταμάτησε ο Σόρος τωρα να ειναι ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας?

    Αν δεν σταματησουμε να εφευρισκουμε εχθρούς, μας περιμένουν πολλές χρεωκοπίες ακόμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά τι καλός άνθρωπος που είναι ο κύριος Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share