Κωμικοτραγικά γεγονότα και νέος διασυρμός της χώρας, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κωμικοτραγικά γεγονότα και νέος διασυρμός της χώρας,

για μια ακόμη φορά απ΄τις ακραίες αντιδράσεις του Π.Α.ΜΕ.
  • Μπλόκο σε 970 Ισπανούς τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά οι οποίοι θα αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία!

Διεθνής διασυρμός -μια ακόμη φορά- για την Ελλάδα απόψε το απόγευμα, όταν περίπου 970 Ισπανοί τουρίστες εμποδίστηκαν από 400 ναυτεργάτες να επιβιβαστούν στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ... προκειμένου να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους για την Κροατία.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με τους ναυτεργάτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι περιφρουρούν την απεργία τους, οι Ισπανοί τουρίστες θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία και θα φύγουν στις 06.00 αύριο το πρωί όταν και λήξει η απεργία που έχει κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διαμαρτυρόμενη για την επικείμενη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.
Πριν έρθουν σε συμφωνία ναυτεργάτες και τουρίστες δημιουργήθηκε ένταση στο λιμάνι όταν κάποιοι Ισπανοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό περιφρούρησης.
Απειλήθηκε σύρραξη όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αλλά και των αστυνομικών που ζούσαν πρωτόγνωρες σκηνές τα πνεύματα ηρέμησαν.
Το πλοίο είχε καταπλεύσει το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και έδεσε χωρίς προβλήματα.
Αν και είναι υπό κοινοτική σημαία και δεν τίθεται θέμα καμποτάζ, ναυτεργάτες είχαν εμποδίσει αρχικά στο προηγούμενο ταξίδι να συνεχίσει ομαλά την κρουαζιέρα του.
Σήμερα, αρχικά, όλα κύλησαν όσο αφορά την αποβίβαση των τουριστών ομαλά. Για να καταλήξουμε στα αποψινά κωμικοτραγικά γεγονότα.

Bookmark and Share