Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας στην Βουλή για το Βατοπέδι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας στην Βουλή για το Βατοπέδι

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα η καταμέτρηση των ψήφων μετά την διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας για την πρόταση 125 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για...σύσταση προανακριτικής επιτροπής για έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Στην ψηφοφορία, που διεξήχθη σε έξι διαφορετικές κάλπες, έλαβαν μέρος 282 βουλευτές.

Αναφορικά με τον κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 194 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 81 βουλευτές, «παρών» ψήφισαν 2, ενώ ακόμα βρέθηκαν 4 λευκά και ένα άκυρο.
Αναφορικά με τον κ. Πέτρο Δούκα, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 177 βουλευτές και κατά 81. «Παρών» δήλωσαν 13 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Aναφορικά με τον κ. Αλέκο Κοντό, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 186 βουλευτές και κατά 77. «Παρών» ψήφισαν 4 βουλευτές ενώ στην κάλπη που αφορούσε τον βουλευτή Ξάνθης βρέθηκαν και 15 άκυρα.
Αναφορικά με τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 167 βουλευτές. Κατά τάχθηκαν 91 βουλευτές, «παρών» ψήφισαν 17, ενώ ακόμα βρέθηκαν ένα λευκό και έξι άκυρα ψηφοδέλτια.
Αναφορικά με τον κ. Κώστα Κιλτίδη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 49 βουλευτές και κατά τάχθηκαν 212. Ακόμα, «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν και 5 άκυρα ψηφοδέλτια.
Αναφορικά με τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 198 βουλευτές και κατά τάχθηκαν 73. «Παρών» ψήφισαν επτά βουλευτές ενώ βρέθηκαν και 4 λευκά ψηφοδέλτια.
Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, παραπέμπονται σε προανακριτική επιτροπή επειδή συγκεντρώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών οι κκ. Μπασιάκος, Δούκας, Κοντός, Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος ενώ δεν πέρασε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Κ. Κιλτίδη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή μακρά συζήτηση επί της πρότασης σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής. Οι εισηγητές των κομμάτων ανέπτυξαν τις ήδη γνωστές θέσεις τους όπως αναπτύχθηκαν στα πέντε διαφορετικά πορίσματά τους.

Στο μεταξύ, κλήση σε απολογία έλαβε από την εφέτη ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Βατοπεδίου, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία κατά του κ. Αγγέλου, απαγγέλθηκε μετά τις καταθέσεις μαρτύρων και κατηγορουμένων της υπόθεσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για «κεντρικό συντονισμό στην υπόθεση των ανταλλαγών με άνωθεν παρεμβάσεις».


Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Κ. Σκιαδά

Ελεύθερος, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της Ειδικής Εφέτη ανακρίτριας κ. Καλού, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκιαδάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου.

Ο κ. Σκιαδάς κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απιστία κα σε ψευδή βεβαίωση και σύμφωνα με τους συνηγόρους του «δηλώνει αμέτοχος σ' αυτήν την υπόθεση αφού ο ρόλος του δεν ήταν αποφασιστικός αλλά διεκπεραιωτικός καθώς εκ της θέσεως του κλήθηκε να διαβιβάσει έγγραφα προς αρμόδιες αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share