Νέα μείωση αποδοχών στο Δημόσιο, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Νέα μείωση αποδοχών στο Δημόσιο,

θα φέρει το ενιαίο μισθολόγιο..

Το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο αναμένεται να οδηγήσει σταδιακά από το 2011 σε μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στο νέο μισθό θα ενσωματώνονται τα...επιδόματα που χορηγούνται ήδη στους δημοσίους υπαλλήλους, ο αριθμός όμως των οποίων θα περιοριστεί δραστικά, κυρίως μέσα από την κατάργηση ειδικών – κλαδικών επιδομάτων, που δεν έχουν γενικό χαρακτήρα.
Αναλυτικά, κάποια επιδόματα θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό, άλλα θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, με αποτέλεσμα μειώσεις αποδοχών. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπο σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγικότητα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει σε δεύτερη φάση.
Υπενθυμίζεται πως το 2003 είχε γίνει προσπάθεια για ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα η οποία όμως απέτυχε. Αρχικά είχε επιδιωχθεί η μερική ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης, του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος εξομάλυνσης στο βασικό μισθό.
Είχε εξαιρεθεί όμως η ειδική παροχή του Ν. 3016/02, η οποία δινόταν για την εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λάμβαναν πρόσθετες μισθολογικές παροχές.
Οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, επειδή η ΑΔΕΔΥ ζητούσε τη διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού 1.050 ευρώ με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων, διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων, καταβολή αναδρομικών και αύξηση του επιδόματος ευθύνης.
Bookmark and Share