Ξύπνησε ο ...Κωστίκας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ξύπνησε ο ...Κωστίκας

«Ξανάπιασε δουλειά» από τα ξημερώματα ο «Κωστίκας», ο ένας από τους δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης, ύστερα από 9 μήνες διακοπής..

Ο...μήκους 87 μέτρων μετροπόντικας, ο οποίος δουλεύει με εξισορρόπηση εδαφικής πίεσης, δηλαδή σκάβει και χτίζει παράλληλα δουλεύει 30 μέτρα κάτω από τη γη. Ήδη, έχει σκάψει από το Νέο σιδηροδρομικό σταθμό έως το σιντριβάνι, απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων, διανοίγοντας δύο σήραγγες.
Ο μετροπόντικας θα σκάβει συνεχώς, με πρώτο στόχο την Ανάληψη και τον σταθμό Πατρικίου, Σόλωνος με Μαρτίου. Θα περάσει υπογείως του Παπάφειου Ορφανοτροφείου χωρίς να έχουν προηγουμένως γίνει οι υποδομές για την κατασκευή σταθμού μετά την εμπλοκή, που έχει δημιουργηθεί.
Το ΣτΕ έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής κοπής των 12 δέντρων μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου, στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου.
Η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχει συνολικό μήκος 9,6 χιλιομέτρων, 13 σταθμούς και θα είναι διπλής κατεύθυνσης
Bookmark and Share