Σχετικά με τον υποτιθέμενο "νόμο για τα blogs" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σχετικά με τον υποτιθέμενο "νόμο για τα blogs"

Μια παράκληση προς τους φίλους συνbloggers..

Μην αναπαράγετε τις αθλιότητες και ανακρίβειες των παραδοσιακών ΜΜΕ σχετικά με "το νόμο που θα αφορά τα blogs" και "θα φέρει στη Βουλή του υπ.Δικαιοσύνης" κλπ κλπ κλπ.Δεν υπάρχει καμία βάση.
Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα.

Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα blog την επωνυμία των συντακτών του εάν οι ίδιοι δεν το θελήσουν και εάν κινούνται στα πλαίσια της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας.
Blogs που δημιουργήθηκαν για να συκοφαντήσουν ή για να εξυπηρετήσουν "περίεργα" συμφέροντα είναι ορατά σε όποιον έχει μια επιδερμική -έστω- σχέση με το διαδίκτυο και τη στοιχειώδη κριτική ικανότητα.
Επικρατεί πανικός στο...παραδοσιακό εκδοτικό κατεστημένο απ΄την απήχηση των νέων μέσων στο δυναμικότερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας και αυτός είναι που διαφαίνεται στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών υπογεγραμμένα από κάποιους δημοσιογράφους που απλώς αναπαράγουν τους ..διακαείς πόθους των αφεντικών τους, παρουσιάζοντάς τους μάλιστα ως "πληροφορίες".Μπούρδες.
Πριν λίγα χρόνια όταν το Press-gr ήταν το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο blog στην Ελλάδα (τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και αποκαλύψεις) κάποιοι επιχείρησαν να το φιμώσουν με λασπολογίες και κατηγορίες οι οποίες ουδέποτε αποδείχθηκαν τελεσιδίκως.Σε εκείνη την περίπτωση ακόμα και η Google προφανώς παραπλανήθηκε και πείσθηκε να δώσει τα στοιχεία των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog στις αρχές.Το περιστατικό όμως έχει κάνει την εταιρεία έκτοτε πολύ πιο προσεχτική στα αιτήματα των Ελληνικών αρχών.
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν μερικές ημέρες, κατέδειξε με επώδυνο τρόπο την συνεχώς ανερχόμενη ισχύ των νέων Μέσων Ενημέρωσης που έχουν γεννηθεί μέσα από το διαδίκτυο.
Το ανησυχητικό είναι ότι η δολοφονία Γκιόλια,σε αντίθεση με την επίθεση λασπολογίας στο Press gr, πέτυχε τον σκοπό της - την αναστολή λειτουργίας του blog troktiko – και αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «απόλυτες» λύσεις των «επικοινωνιακών προβλημάτων»δεν θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις..
Ψυχραιμία όμως ,
όπως έχουμε ξαναπεί ένα blog που γράφεται στα Ελληνικά δεν σημαίνει πως γράφεται από την Ελλάδα.Για ποιούς νόμους μιλάμε;Έχει παραχωρήσει κάποιος τη δικαιοδοσία στην Ελληνική Βουλή να καταθέτει νομοθετήματα παγκόσμιας εμβέλειας και ισχύος;Είναι γνωστό πως τα περισσότερα Ελληνικά blog,ακόμα και το Greece Salonika,γράφονται κάπου ανάμεσα στην ...Παταγονία και την Ανταρκτική.
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε,
απλώς σεβαστείτε την ελευθερία που δίνει η -υποτιθέμενη..- ανωνυμία,
κινηθείτε στα πλαίσια των ήδη υπαρχόντων νόμων και αφήστε τα παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν..
Σ.Αντωνιάδης
Greece Salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share