Όλα τα φώτα στην... Τούμπα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Όλα τα φώτα στην... Τούμπα

Στην Τούμπα στρέφεται σήμερα το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League, της οποίας η αυλαία άνοιξε χθες με τρεις αγώνες, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Αρη (20.30, απευθείας από το Novasports) σε ένα...από τα παραδοσιακότερα ντέρμπι της χώρας μας. Και οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν κάνει ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν, παρά τα αντιθέτως αναμενόμενα, και είναι χαρακτηριστικό πως ήδη μετράνε σημαντικές απώλειες στη βαθμολογία μετά τις τέσσερις πρώτες στροφές.

Ασφαλώς, σημαντικό ρόλο στην εικόνα του ντέρμπι ανάμεσα στον «δικέφαλο του βορρά» και τους «κίτρινους» θα παίξει και η όποια κόπωση θα κουβαλάνε και οι δύο από τις αναμετρήσεις τους για τη φάση των ομίλων του Europa League την περασμένη Πέμπτη. Μικρό πλεονέκτημα έχει επί τούτου ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιξε εντός έδρας με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σε αντίθεση με τον Αρη, που υποχρεώθηκε να κάνει πολύωρο (πάνω από 4 ώρες) αεροπορικό ταξίδι έως τη Νορβηγία για τη δική του αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ.

Ανεξαρτήτως, πάντως, της όποιας κόπωσης τα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από μεγάλη δύναμη, πάθος έως και σκληρότητα ορισμένες φορές. Ο γηπεδούχος είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι στα ματς με τους φιλοξενούμενους. Η Τούμπα έχει αποτελέσει εδώ και μια δωδεκαετία γήπεδο στο οποίο ο Αρης δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Η τελευταία του εντοπίζεται το 1998 με το εντυπωσιακό είναι η αλήθεια 1-4.

Εκτοτε ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει εννέα φορές και δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Παράδοση σημαντική σίγουρα για τους παίκτες του Δερμιτζάκη. Το περυσινό, μάλιστα, που έληξε 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν το ντεμπούτο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Αρη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ματς το οποίο έληξε με τον διαιτητή να έχει δείξει 12 κίτρινες κάρτες!

Τηλεοπτικά από τη Novasports θα καλυφθούν και οι άλλοι τέσσερις αγώνες που συμπληρώνουν το σημερινό πρόγραμμα της Super League. Η αρχή θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην Πάτρα, όπου η τυπικά γηπεδούχος Κέρκυρα φιλοξενεί τον Ηρακλή. Στις 6 και τέταρτο τη σκυτάλη παίρνουν η ΑΕΚ, χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πλέον, η οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη SKODA Ξάνθη, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ, και ο Εργοτέλης που παίζει στο Παγκρήτιο με τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε με την Κοπεγχάγη την περασμένη Τετάρτη για το Champions League. Την ίδια ώρα, τέλος, θα παίξουν στις Σέρρες ο τοπικός Πανσερραϊκός, που μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα, με τη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share