"Παγώνει" η κατασκευή του FlyOver με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

"Παγώνει" η κατασκευή του FlyOver με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

 "Πάγο" βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στα έργα κατασκευής του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, με την προσωρινή διαταγή να έρχεται μετά από τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.Όπως αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, η διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης στις 17 Απριλίου. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το υπουργείο Μεταφορών, ως αντίδικος, δεν είχε καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία. 

Στις αιτήσεις ακύρωσης οι φορείς υπογραμμίζουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος. 

Σημειώνεται ότι «μεταξύ των λόγων αναστολής είναι η δημιουργία ανεπανόρθωτης βλάβης στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων».

Στην αίτηση αναστολής έγινε, επίσης, αναφορά στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κ.λπ.), με αποτέλεσμα τη δυσχερή πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον αποκλεισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από το περιαστικό δάσος, καθώς και στην έλλειψη περιβαλλοντικής μελέτης για τις επιπτώσεις στη χλωρίδα, στην πανίδα και στους επισκέπτες του δάσους από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων της εταιρείας στους δασικούς δρόμους του Σέιχ Σου.

Οι φορείς που έχουν προσφύγει κατά της κατασκευής του flyover περιφερειακού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, και ώρα 13:00 μ.μ. στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share