"Εξετάσεις" για τους δημοσίους υπαλλήλους κάθε τέσσερα χρόνια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Εξετάσεις" για τους δημοσίους υπαλλήλους κάθε τέσσερα χρόνια!


Νέο σύστημα αμοιβών και εξέλιξης για τους δημοσίου υπαλλήλους ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα βασίζεται στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και στην αύξηση της παραγωγικότητας!

Κάθε τέσσερα χρόνια οι...
προϊστάμενοι θα περνούν από «κόσκινο» τους υπαλλήλους και με βάση το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα διαμορφώνεται η αύξηση των αποδοχών τους.

Με το σχέδιο, που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, μπαίνει τέλος στην αυτόματη ωρίμανση.

Όσον αφορά τους αξιολογητές – προϊσταμένους θα επιλέγονται μέσω γραπτού διαγωνισμού, μοριοδότησης και συνέντευξης από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, που θα συγκροτηθεί τις επόμενες μέρες.

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από το 2012 και θα περιλαμβάνεται στον προσωπικό φάκελο τους υπαλλήλου.

Τέλος, με συνδυασμό γραπτών εξετάσεων, συνέντευξης και μοριοδότησης θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι, οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο.

4 σχόλια:

  1. η μαλακια παει συννεφο..

    τους βουλευτας ποιος θα τους κρινει και ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βουλευτές κρίνονται (ή θα έπρεπε να κρίνονται) από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξετάσεις για να κρίνεται η απόλυσή ή η παραμονή τους πρέπει να δίνουν και όχι για αύξηση αποδοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι άδικο σε μια κρίση που εξελίσσεται οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συντήρησαν το πελατειακό κράτος, που δεν δουλεύουν, που παίρνουν άτοκα στεγαστικά δάνεια, που μπορούν να κανουν οικογένεια κλπ, να είναι και αυτοί που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση?

    Η κοινωνική σταθερότητα επιζητά και προϋποθέτει στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη. Δέν λέω να τους ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον, αλλά μη περιμένεις από κόσμο που αγωνίζεται με όση αξιοπρέπεια του έχει μείνει να ζήσει τα παιδιά του, να κατέβει στο δρόμο για να μη χάσει τα επιδόματά του ο υπάλληλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ..

    Γνωρίζεται ότι μηχανικός στην ΕΡΓΟΣΕ αμοίβεται με 7500 το μήνα (χαμηλόβαθμος, 35άρης) και δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα?

    Να τους λυπηθούμε για τα κουτσουρεμένα τους δώρα λένε μερικοί. Γνωρίζεις πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους να το έπαιρναν ποτε?…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share