Εκούσιο "κούρεμα" σε Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εκούσιο "κούρεμα" σε Ελλάδα

Σχέδιο αναδιάρθρωσης τύπου Φιλιππίνων, με εκούσιο haircut, είναι η λύση που προωθεί για την ελληνική κρίση το Βερολίνο, εντάσσοντάς την στο συνολικό πακέτο των ευρω-αποφάσεων που αναμένονται τον Μάρτιο.
(*όπως άλλωστε έχουμε ήδη πει .."Κάτι ψήνεται για αρχές Απριλίου..")

Την ύπαρξη των σχεδίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε για πρώτη φορά χθες η γερμανική κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι...η όποια λύση επιλεγεί θα ενταχθεί σε μία συνολική στρατηγική - μία στρατηγική που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις μακράς λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και δυναμικών παρεμβάσεων στα πεδία των εργασιακών σχέσεων και της ανταγωνιστικότητας.
«Φαίνεται πως είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν τέτοιες προτάσεις, καθώς τις διαβάζουμε και κυκλοφορούν στην Ευρώπη», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κ. Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο, αναφερόμενος στο μπαράζ προτάσεων και σεναρίων των τελευταίων ημερών περί «εθελουσίας» αναδιάρθρωσης και επαναγοράς του ελληνικού χρέους. Οπως, δε, τόνισε ο ίδιος, «δεν υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων αλλά υπάρχει ανάγκη μίας συνολικής στρατηγικής. Και στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής η γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις», είπε ο κ. Ζάιμπερτ.
Το θέμα θα τεθεί και σήμερα, στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέζεμπεργκ του Βραδεμβούργου η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ οι επόμενες ημέρες θεωρούνται καθοριστικές για το εάν και ποια μορφή «ήπιας αναδιάρθρωσης» θα επιλεγεί τελικά.
Bookmark and Share