Der Spiegel: Το ΔΝΤ επιθυμεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Der Spiegel: Το ΔΝΤ επιθυμεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στη μέχρι τώρα προσέγγισή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel!

Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή..
το περιοδικό επισημαίνει ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες είχε δηλώσει ότι είναι «βέβαιος ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει προόδους και στον τραπεζικό τομέα.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το ΔΝΤ θεωρεί ότι, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν είναι πλέον αρκετά, θα πρέπει είτε να μειωθούν τα επιτόκια των ελληνικών δανείων, είτε να υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους, είτε ξεκάθαρο «κούρεμα».

Το ίδιο πάντα δημοσίευμα αναφέρει ότι, παρόλο που το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει σύντομα συζητήσεις με τους πιστωτές της σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της, δεν θέλει να απευθύνει δημοσίως μία τέτοια έκκληση λόγω φόβων ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει τις πιέσεις στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα στα δημοσιονομικά της.
Πηγή: Reuters
Bookmark and Share