ΗΠΑ: Υπό πιθανή υποβάθμιση από Moodys - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Υπό πιθανή υποβάθμιση από Moodys

  • Έξαλλος ο Ομπάμα..
Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση "Aaa" για τα ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης η Moody΄s Investors Service επικαλούμενη την "αυξανόμενη πιθανότητα" το... ανώτατο όριο δανεισμού των ΗΠΑ να μην αυξηθεί εγκαίρως οδηγώντας σε αθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Moody΄s ανακοίνωσε παράλληλα ότι εξετάζει την υποβάθμιση της αξιολόγηση Aaa σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα που συνδέονται άμεσα με την αμερικανική κυβέρνηση όπως η Fannie Mae και η Freddie Mac, καθώς και σε χρεόγραφα που φέρουν την εγγύηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Moody΄s σημειώνει ότι η απόφαση της οφείλεται στο ενδεχόμενο το αμερικανικό Κογκρέσο να μην δώσει εγκαίρως το πράσινο φως για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού για να αποτραπεί η παράληψη κάποιας πληρωμής στα αμερικανικά ομόλογα.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, την Τετάρτη, για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ. Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε είναι η αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα, που διέκοψε τη συνάντηση και, απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους, είπε: «Αρκετά, ώς εδώ! Έφτασα στα όριά μου. Μπορεί αυτό να βλάψει την προεδρία μου, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share