Η συνάντηση των «4» στην Παλαιά Βουλή.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η συνάντηση των «4» στην Παλαιά Βουλή..



Τι συνδέει τον Νίκο Αλιβιζάτο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Γιάννη Μπουτάρη;



Το ερώτημα αυτό απασχολεί όσους προσπαθούν να βγάλουν πολιτικό συμπέρασμα για το...
βαθύτερο περιεχόμενο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Παλαιά Βουλή, με αυτά τα πρόσωπα στο πάνελ. Οι τέσσερις ομιλητές μπορεί να μην έχουν κοινή κομματική στέγη, αλλά έχουν κοινούς κώδικες και μοιράζονται κοινές αγωνίες.

Σύντροφοι της υπουργού Παιδείας προβλέπουν ότι η Διαμαντοπούλου θα κατεβάσει τη δική της πλατφόρμα, αφήνοντας πίσω οριστικά (αν δεν τα έχει ήδη αφήσει) τα άλλα μέλη της λεγόμενης πράσινης τρόικας (Λοβέρδο, Ραγκούση).


Ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικός ώστε να μην προκαλέσει σχόλια στη Συγγρού, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έρθει στην Αθήνα απευθείας από το Βερολίνο. Το γεγονός ότι ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» (Φλωρίδης, Στουρνάρας, Δοξιάδης κ.ά.) βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνθεσης, αν δεν έχει ήδη διαλυθεί, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι απολύτως ελεύθερος ο χώρος για ένα κόμμα κεντρώο φιλοευρωπαϊκό, που θα μπορούσε να προσελκύσει πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανένταχτους με κεντροαριστερή αναφορά και προσωπικότητες της διανόησης, των επιστημών και της αγοράς που ενδιαφέρονται για την υπόθεση της διακυβέρνησης. Το βέβαιο είναι ότι η εκδήλωση δεν θα περάσει απαρατήρητη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share