Ποιές πολυεθνικές σχεδιάζουν -ακόμη και τώρα..-επενδύσεις στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ποιές πολυεθνικές σχεδιάζουν -ακόμη και τώρα..-επενδύσεις στην Ελλάδα

  • Η Nestle δρομολογεί επενδύσεις 9 εκατ. για το 2012,
  • η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει πρόγραμμα 50 εκατ. την επόμενη τριετία,
  • η Barilla θα διαθέσει 7 εκατ. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της...


 Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας αλλά και η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχουν ορισμένες πολυεθνικές που πιστεύουν στην Ελλάδα και συνεχίζουν να επενδύουν στην...  ανάπτυξη των εργασιών τους. Και αυτό γιατί η εγχώρια αγορά παρά τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και το αυξημένο επιχειρηματικό ρίσκο εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική της σε τομείς όπως π.χ. τα τρόφιμα και ποτά και να παρουσιάζει ευκαιρίες για όσους είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Nestle, η οποία δρομολογεί επενδύσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 και παράλληλα σχεδιάζει να προχωρήσει για τρίτη συνεχή χρονιά σε μια μεγάλη πολύ-προϊοντική ενέργεια, με σημαντικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα. Με την κίνηση αυτή, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Laurent Dereux, η Nestle δείχνει πως βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας στις δύσκολες στιγμές όπως η σημερινή. Να σημειωθεί ότι ο ελβετικός όμιλος τροφίμων λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους 4 εργοστάσια και απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους.



Επενδύσεις


Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής, για περιβαλλοντικά έργα αλλά και την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα προγραμματίζει την επόμενη τριετία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Heineken.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική αγορά, καθώς πιστεύει στη δυνατότητα της χώρας να σταθεί και πάλι στα πόδια της και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη για αποχώρησή της από την Ελλάδα. Επιπλέον, επανέλαβε τη δέσμευση για διατήρηση των 4 γραμμών παραγωγής και των περίπου 1.200 θέσεων εργασίας.




Αναβάθμιση


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις επενδύσεις και ο ιταλικός όμιλος ζυμαρικών, Barilla, ο οποίος αναμένεται να διαθέσει συνολικά 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του αλλά και τη δημιουργία γραμμής παραγωγής προϊόντων ολικής άλεσης που τώρα εισάγει από την Ιταλία.

Παράλληλα, διατηρεί την πολιτική προσφορών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2011 ο όμιλος Barilla ανέθεσε στην «Barilla Hellas» την ευθύνη της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή 19 χωρών μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Εσθονία, η Λετονία, η Τσεχία και η Πολωνία.



Γραφειοκρατία


Εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ζητάνε από την επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο επιχειρηματικός κόσμος εστιάζει στις αποκρατικοποιήσεις, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και κυρίως στην άρση της γραφειοκρατίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάληψη νέων επενδύσεων.
Bookmark and Share