Ένταξη στο άρθρο 99 ζητά το City Gate.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ένταξη στο άρθρο 99 ζητά το City Gate..

 


Θεσσαλονίκη.






  Την οδό της υπαγωγής στο άρθρο 99 επιλέγει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, και ένα εν λειτουργία εμπορικό κέντρο, το City Gate στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ανήκει σ' ένα από τα μεγαλύτερα funds διαχείρισης ακινήτων διεθνώς, στο...  αυστραλιανό APN Property Group.
Όπως υποστηρίζει η Ιμερησία, η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο τη μεγαλύτερη και ταχύτερη δυνατή απεμπλοκή από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομώνυμη ανώνυμη εταιρεία, που διαχειρίζεται το City Gate στη δυτική Θεσσαλονίκη, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, η οποία και απορρίφθηκε, αλλά παράλληλα ζήτησε και να ενταχθεί στο άρθρο 99 με τη διαδικασία, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι η αίτηση για το 99 δεν πραγματοποιήθηκε για να «κουρευτούν» χρέη προς πιστωτές ή επειδή υφίσταται αδυναμία εξυπηρέτησης υποχρεώσεων, αλλά για να επιτευχθεί εξυγίανση της επιχείρησης και να καταστεί πιο ευχερής η μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου σε δυνητικό νέο επενδυτή.

Ο ευρωπαϊκός «βραχίονας» του APN Group, που διαθέτει κεφάλαια υπό διαχείριση 2,45 δισ. δολάρια και 18 διαφορετικά funds παγκοσμίως (στοιχεία 2011), είχε εξαγοράσει προ ετών από την Carrefour, έναντι 135 εκατ. ευρώ, τόσο το City Gate όσο και ένα portfolio 16 υπερμάρκετ της Carrefour-Μαρινόπουλος πανελλαδικά. 
Bookmark and Share