Κεραυνοί Φέκτερ για «ανοησίες» Ολάντ και σενάρια επιστροφής στη δραχμή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κεραυνοί Φέκτερ για «ανοησίες» Ολάντ και σενάρια επιστροφής στη δραχμή

 

Η Υπ.Οικονομικών της Αυστρίας επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο για την προώθηση της χαλάρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου, ενώ εκτίμησε ότι μία έξοδος από το ευρώ δεν πρόκειται να βελτιώσει τίποτε στην Ελλάδα.



Μιλώντας στην Oberoesterreichische Nachrichten, η Μαρία Φέκτερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την αλλαγή που....φέρνει η επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές εκλογές.

«Ανάπτυξη που χρηματοδοτείται με νέα χρέη; Αυτές είναι συνταγές περασμένων ετών. Οι θέσεις που προωθούνται από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είναι ανόητες, είναι ακριβώς αυτές που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Οι ίδιες θέσεις πρεσβεύουν ότι κάθε μέτρο αποταμίευσης είναι λάθος, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη. ... Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποδίδουν αποτελέσματα, όπως και οι στοχευμένες επενδύσεις σε τομείς που παράγουν ανάπτυξη, όπως η έρευνα και η εκπαίδευση», είπε η κ.Φέκτερ.

Η πιθανότητα κάποια κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιλέξει τελικά μία έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρό της. «Ενα νέο νόμισμα δεν είναι το μάννα εξ ουρανού. Μία νομισματική υποτίμηση βραχυπρόθεσμα μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, αλλά τελικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, σε κάθε πιθανό σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει τις μέγιστες αντιξοότητες. Κανένα από αυτά δεν είναι θελτικό, ώστε κάποιος να το επιδιώξει». 
Bookmark and Share