«Αυτοκτόνησαν 6 αστυνομικοί στις τουρκικές ταραχές!» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Αυτοκτόνησαν 6 αστυνομικοί στις τουρκικές ταραχές!»

 

Τέλος στη ζωή τους φέρονται να έδωσαν έξι τούρκοι αστυνομικοί από την ημέρα που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Φαρούκ Σεζέρ.




Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Hürriyet, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος δριμείας κριτικής για την...εκτεταμένη χρήση βίας κατά τις διαδηλώσεις, ωστόσο ο Σεζέρ ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί πιέστηκαν υπερβολικά για να εργαστούν υπό αντίξοες συνθήκες.

Ειδικά αυτοί που μετακινήθηκαν από άλλες πόλεις κοιμούνταν πάνω σε κλαδιά, στις ασπίδες τους ή σε χαρτόκουτα λόγω μη παροχής καταλυμάτων από τις κρατικές Αρχές, πρόσθεσε ο Σεζέρ.

«Η βία που βλέπετε εσείς στο τέλος είναι η αντανάκλαση της βίας που έχουν υποφέρει οι αστυνομικοί. Δεν είναι μόνο θύματα βίας από διαδηλωτές, αλλά και της συνεχόμενης βάρδια 120 ωρών χωρίς φαγητό ή τρώγοντας μόνο μπαγιάτικο ψωμί και φαγητό. Η αστυνομία είναι ήδη θύμα βίας μέσα στην ίδια τη μονάδα», τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης.

Επεσήμανε ακόμη, ότι οποιαδήποτε έλλειψη σεβασμού απέναντι στους αστυνομικούς, τους επικεφαλής και το σύστημα των αστυνομικών δυνάμεων θα τελείωνε πολύ φυσικά εάν οι πολίτες έβλεπαν αστυνομικούς να κοιμούνται στο έδαφος ή πάνω στις ασπίδες τους.

«Καίγεται η ψυχή μας βλέποντας αυτές τις εικόνες (των αστυνομικών να κοιμούνται σε αντίξοες συνθήκες). Ως ένωση, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να δώσουμε στους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί αυτές τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία για να κατατεθεί μήνυση στον εισαγγελέα. Σας τονίζω ότι βάζοντας σε αυτές τις συνθήκες τους αστυνομικούς είναι το ίδιο με την προδοσία προς τη χώρα», κατέληξε.
Bookmark and Share