- Ανησυχία για μεγάλο κύμα χριστιανών προσφύγων.
«Πορτοκαλί συναγερμός» έχει ανάψει στο Μαξίμου αλλά και σε τέσσερα υπουργεία εξαιτίας των σεναρίων τρόμου για την Ελλάδα, με αφορμή την αναμενόμενη επίθεση στη Συρία.
Το πιο εφιαλτικό από όλα τα σενάρια αφορά το... μαζικό κύμα προσφύγων και μάλιστα αρκετών χριστιανών που βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο εξτρεμιστικών μουσουλμανικών ομάδων στη Συρία και σε περίπτωση επίθεσης θα αναζητήσουν οδό διαφυγής. Εικάζεται ότι στη Συρία ζουν περίπου 2.000.000 χριστιανοί και κατά τους διεθνείς οργανισμούς αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί, Συροορθόδοξοι, μελχίτες και λίγοι προτεστάντες. Ηδη τα σενάρια που είχαν σχεδιαστεί από τα υπουργεία Εξωτερικών - Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Ναυτιλίας, «ξαναδιαβάζονται» σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η χώρα μας, που ήδη σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο κομμάτι που αφορά την παράνομη μετανάστευση.
Το θέμα είναι ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, μια και εάν αρχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα μας, που ήδη δοκιμάζεται, νέα κύματα μεταναστών σε μεγάλο αριθμό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, στην οποία υπάρχει ήδη ένα μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων μεταναστών και μη. Κάτι τέτοιο, εκτός του ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νέα... Συρία ή Αίγυπτο, θα μεγαλώσει το κλίμα εκμετάλλευσης και θα δυναμώσει τα άκρα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να δείξει παντού ότι η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο σταθερό πόλο σε μια περιοχή αστάθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στις σκέψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι να ενεργοποιήσει το σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που έχει υπογραφεί από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. στις 18 Οκτωβρίου του 2010 και προβλέπει την «αμοιβαιοποίηση του κινδύνου» σε περιπτώσεις εξελίξεων όπως αυτές που αναμένεται να συμβούν στη Συρία.
Με βάση το παραπάνω θα πρέπει να συγκληθεί σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ώστε να καταρτισθεί άμεσα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος μετανάστευσης που αναμένεται να προκύψει και να λειτουργήσουν η κοινοτική αλληλεγγύη και η κατανομή των μεταναστών αναλογικά.
Τα σενάρια του τρόμου για τα κύματα μετανάστευσης απασχολούν εκτός από τη χώρα μας σχεδόν όλον τον ευρωπαϊκό Νότο, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μάλτα αλλά και τη Γαλλία, κάτι που πρέπει να επιταχύνει τις διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ αυτών των χωρών ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το σύμφωνο και το θέμα να γίνει ευρωπαϊκό και όχι θέμα των κρατών-μελών.
Τέλος, τρόμος υπάρχει και στο οικονομικό επιτελείο, καθώς μια σύρραξη που μπορεί να κρατήσει καιρό θα εκτοξεύσει και την τιμή του πετρελαίου, που μπορεί να φτάσει και τα 150 δολάρια το βαρέλι!
Κάτι τέτοιο θα ανατρέψει τον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς θα σημάνει μια σειρά από ανατιμήσεις σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η τιμή της βενζίνης θα πάρει την ανηφόρα.Πηγή Δημοκρατία.
Νίκος Ελευθερόγλου