Σούπερ - αυτοκίνητο "made in Greece"..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σούπερ - αυτοκίνητο "made in Greece"..!

Κι όμως στη χώρα μας παράγονται... αυτοκίνητα. 
Αυτό αποδεικνύει το νέο σούπερ - αυτοκίνητο Korres Project 4, που έχει τη δυνατότητα να ξεπερνά κάθε εμπόδιο στο δρόμο του και παράλληλα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια.



Σύμφωνα με.. σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, το όχημα αυτό βασίζεται σε μία ιδέα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ και κατασκευάζεται από τον εξειδικευμένο μηχανικό, Μάνο Βορδοναράκη, που είναι μέλος της ομάδας.

Η βασική καινοτομία του είναι η ανάρτηση, που δεν επιτρέπει στους τροχούς να σηκωθούν από το έδαφος.

Επίσης, το ειδικό σασμάν του δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα, έτσι ώστε να υπάρχει η επιλογή για γρήγορη οδήγηση, και με τα ίδια λάστιχα για σκαρφάλωμα σε σκαλιά ή ακόμα και κερκίδες.


Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο 1.600 κιλά, με τελική ταχύτητα γύρω στα 300 χιλ. και επιτάχυνση 0-100 σε περίπου 3,8 δεύτερα.

"Όλα ξεκίνησαν από χόμπι, πριν από πολλά χρόνια, πίσω στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας", λέει ο κ. Βορδοναράκης, προσθέτοντας ότι "στόχος ήταν να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο με την ακρίβεια του Mini Coοper στον δρόμο και τη σταθερότητα ενός Decevo στο χώμα".

Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες είναι το τέταρτο που έχει σχεδιάσει η ομάδα.

Σημειώνεται ότι όταν βγει στην αγορά δεν θα είναι για όλα τα βαλάντια, η τιμή του ενός θα μπορούσε να φτάσει και τις 250.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι στην προσπάθειά της, η ομάδα συνάντησε και τα εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

"Κάποια στιγμή θέλαμε να στείλουμε το δεύτερο πρωτότυπο στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών για μια παρουσίαση. Οχι μόνο δεινοπαθήσαμε για να βγει από την Ελλάδα, αλλά μετά είδαμε και πάθαμε για να αποδείξουμε ότι δεν το αγοράσαμε στο εξωτερικό για το φέρουμε στη χώρα" λέει ο κ. Βορδοναράκης...
Bookmark and Share